קורס ABA

alra

New member
קורס ABA

1. דרך אלו"ט. עולה כ900 ש"ח. אני לא יודעת מתי יש קורס הבא. אחרון היה ביולי. (קורס כ-4 ימים+עבודה מעשית) 2. יש עמותה או ארגון פרטי. נקרא "שי" בנה אותו אבא לתאומות עם PDD. הרבה יותר שעות לימוד. עולה כ-2600 ש"ח. אם את מעוניינת, תכתבי לי לדוא"ל ואני ארשום לך את הטלפון שלו. [email protected] (יש לי בעיה בלקבל הודעות מהפורום).

מורובר

New member
קורס aba מומלץ ביותר

הקורס שמפעיל "מרכז שי" הוא קורס מעולה שניתן ללמד ממנו המון, הצוות מקצועי ביותר,והקורס עצמו מאוד פרקטי מכיוון שהוא קורס תאורטי ומעשי, ובזה הוא שונה מאוד מהקורס שמציעים באלוט, הקורס עצמו הוא גם מאוד אינטנסיבי , אני בעיצומו של קורס aba במרכז שי ויש תמורה טובה לכסף , והקורס בהחלט מכין אותך טוב להיות מטפל aba בגלל שיש את הקטע המעשי , אז שוב אני ממליצה בחום לאנשי מקצוע וממליצה להורים שרוצים לדעת את השיטה לעומקה ולהבין אם מטפלים בילדיהם כמו שבאמת צריך לטפל, ישנו אדם מיוחד במינו שמפעיל את הקורס ובשבילו זאת מאין שליחות,שמו עופר והוא אב לתאומות מהספקטרום, שמודע לקשיים במציאת טרפיסטים ולכן יזם את הקורס, אני חושבת שכל אדם שנמצא בתחום הזה (הורה או איש מקצוע)חייב לעבור את הקורס ולהעשיר את הידע שלו בתחום הaba ,לפרטים נוספים אפשר לפנות אליי במסר.

drslg

New member
תגובה

הייתי מאוד רוצה ללמוד ABA כדי לעזור לילד שלי אודה לך על קבלת פרטים טלפון.

vered73

New member
משהו, מחוץ לנושא הלמידה

לפעמים כהורים קשה לשים את עצמנו בצד כאשר הילד משתף פעולה. בABA אתה רושם סטטיסטיקות על הצלחה ועל חוסר הצלחה כדי לאמוד את השלב בו נמצא הילד. חשוב שאם את מתכננת ללמוד בעצמך (באלוט אגב הקורס הוא רק פעם בשנה אז שווה לבדוק בעוד מקומות) תדעי לעשות את הסוויץ', וכאשר הילד לא רוצה לשתף פעולה להיות אסרטיבית מספיק בלי לקחת ללב את הסרבנות ומבלי לחשוב איך הילד תופס אותך כדמות אם, יתר על המידה. כשאני יושבת עם הילד שלי בבית אני שמה למול עיני את המטרה בסוף. אני נותנת יותר הפסקות מאשר מטפלת רגילה, אבל היו תקופות שהייתי אומרת לעצמי שזה כמו בטיפול נפשי, שם המטפל צריך ליצור גבול בין הצדדים. (עסקתי פעם במתן טיפול נפשי כעשור)

bool4

New member
שלום דבי

באוניברסיטת ת"א, בית הספר לחינוך, נמשכת ההרשמה ללימודי הסמכה ב ABA- ניתוח התנהגות יישומי בהנחיית פרופ' עמוס רולידר- מומחה בעל שם עולמי בגישת ניתוח התנהגות יישומי, בעל הסמכה מטעם הבורד האמריקאי למנתחי התנהגות. הקורס הוא למשך שנתיים והוא מתחיל בדצמבר הקרוב. אני מצרפת לך את עלון הקורס לפרטים נוספים. בהצלחה.

קצת מנקודת מבטי

שלום דבי! תחום ניתוח ההתנהגות עדיין בחיתוליו בארץ ועל כן המקומות בהם הגישה נלמדת הם מעטים. בנוסף ישנם מקומות רבים שנותנים ידע וגם אפשרות להתנסות מעשית. המקומות שהוזכרו בשרשור זה הם חלק מאותם המקומות עליהם אני מדברת. אם בלימוד של הגישה (ולא שיטה!) את מתעניינת ולא חשוב אם על מנת לעסוק בתחום או על מנת להבין יותר לעומק את העקרונות עליהם מושתת הטיפול ההאינטנסיבי לילדים עם אוטיזם (יש מספר הורים בקורס), ישנם שני מקומות ללימוד: 1. אוניברסיטת תל אביב- המרכז לפיתוח סגל בבית הספר לחינוך (אחר כבר צרף לך כאן את העלון) והקורס הקרוב נפתח בדצמבר. 2. מכללת וינגייט- בית הספר לחינוך. אני יכולה לספר הרבה על התוכנית להסמכה בתל אביב מאחר ואני בוגרת המחזור הראשון שלה ומנחה במחזורים הבאים שלה (בדצמבר יחל המחזור השלישי שלנו). במסגרת תוכנית ההסמכה ישנם סטודנטים מסוגים שונים, כל מי שיוכל וירצה יגש בסופו של תהליך לבחינת הבורד.רק מי שעבר בהצלחה את בחינת הבורד והוא מוסמך (BCBA או BCABA ) רשאי על התקנון של העמותה הישראלית לניתוח התנהגות לעסוק בניתוח התנהגות. אני אספר גם כי בתכנון לפתוח לימודים גבוהים בניתוח התנהגות: תואר שני ודוקטורט. מקווה שהצלחתי לספר עוד כמה מילים על לימודי ניתוח התנהגות.... לפרטים נוספים על הדברים שכתבתי ניתן לפנות אלי, גילי

תקוות

New member
וקורס DIR יש? לא רוצה להרגיז...אבל

זוהי הזדמנות לשאול. מכירה מישהו שרוצה ללמוד (לא הורה ) ולא יודע היכן

תקוות

New member
כן, אבל לא להורים. מכון בייקר עושה

גם קורסים חיצוניים? אולי. אברר

למעלה