קורס תפירה

נושקי 173

New member
קורס תפירה

שלום, אני מעוניינת ללמוד תפירה ואין לי שום ידע מוקדם. יש לי מספר שאלות: האם כדאי ללמוד עם מורה פרטית שהבנתי שהיא מעולה, או שעדיף ללמוד בקבוצה? אם בקבוצה, האם מישהי יכולה להמליץ על מקום כלשהוא, בירושלים או באיזור המרכז? האם מישהי יכולה לומר לי מה הן העלויות פחות או יותר? תודות רבות וחג חנוכה שמח!!

innocence

New member
אפשר להסתכל על זה מכמה צדדים:

בקבוצה קרוב לוודאי שתשלמי פחות מאשר בשיעור פרטי. עם זאת, חשוב לזכור שבקבוצה תמיד עובדים בקצב של החלש ביותר, ואצל מורה פרטית את עובדת לחלוטין בקצב שלך, לא מרגישה לא נעים כשאת לא מבינה או מתעכבת על נושא מסוים שאת לא מרגישה בו חזקה. אין ספק שגם הווי חברתי יכול להיות שיקול, אבל אני לא לגמרי יודעת מה את מחפשת...

נושקי 173

New member
תודה

אני בהחלט בעניין של ללמוד הכי טוב שיש, ההווי פחות מעניין אותי. אבל בכל זאת, הייתי רוצה לדעת, האם את מכירה מקום בירושלים (עדיף) או במרכז שבו יש שיעורי תפירה טובים למתחילים?

נושקי 173

New member
רציתי לשאול אתכם/ן שאלה נוספת

שהיא בטח שאלה מאד אינדיבידואלית, אבל בכל זאת: האם בסופו של דבר באמת זול יותר לתפור דברים לבד או שלמעשה ישנן אכזבות רבות ומגיעים לתוצאות טובות רק פעם בכמה זמן?

innocence

New member
זול יותר?

לא בהכרח. מכיוון שהכל מיוצר בסין היום, בSWEATSHOPS המחירים של הפרטים מאוד זולים. בדים זה יקר, ואל תשכחי שנוספת לכך גם עבודה שהיא לרוב לא קלה ודורשת לא מעט זמן (בעיקר אם את מתחילה). מה גם שרמות הגימור הביתיות (במידה ואין לך אוברלוק וכו) לא משתוות אף פעם לאלו של החנות, לא משנה מה תעשי. אבל למה זה כן טוב לתפור? פריטים שאין לך גישה אליהם בחנויות! תחשבי שאת מתה לשמלה מסוג X אבל באופנה כרגע רק שמלות מסוג Y - לכי תמצאי את מה שאת מחפשת בחנויות עכשיו. אז זה אולי לא ייצא לך זול יותר אילו היית מוצאת את אותו השמלה שאת מחפשת בחנויות, אבל מי אמר שתמצאי כזו בכלל שמוצעת למכירה?

liz 60

New member
אם את מחפשת זול כדאי לך לקנות בגדים מוכנים

אפשר להתלבש מאד יפה עם קונפקציה .יש תפירה שהיא על תקן תחביב ויצירה את פשוט אוהבת את זה , זהו צורך .לפני שהתחלתי להתפרנס מתפירה שזאת עבודה מאד סזיפית וקשה .היה לי צורך בתקופות מסוימות ליצור .זהו דחף כמו לצייר שגם את זה אני עושה פעם בכמה שנים . זה בצירוף הצורך להתלבש בדרך מיוחדת גרם לי במהלך חיי לא אחת להתיישב ולתפור . אבל היו תקופות בהן לא הייתי מאד עסוקה בפרויקטים אחרים בעבודה .ולא היה לי זמן או סבלנות ולא תפרתי . זו טעות לחשוב "הנה עכשיו אני אקנה את כל הציוד וממחר אני אתפור לי ולמשפחתי את בגדיהם ". נכון לחשוב" אני אקנה ציוד לתפירה מפני שלפעמים יש לי זמן ויש לי תחביב שהוא תפירה ".ולכן למי שזו השקעה כספית גדולה עבורה לא הייתי מציעה להשקיע בציוד .מי שבאמת זה זורם בדמה לא תוותר על זה .שוק הבגדים כ"כ רווי אם השיקול הכספי הוא הדבר שעומד לנגד עיניך אז חד משמעית .לא כדאי לתפור לבד .ואם זה מעבר לזה אז לכי על זה .

אינוסנס וליז הוציאו לי את המילים מהפה, פחות

או יותר. הבדים יקרים, העבודה, גם כשיש מיומנות, לוקחת זמן, אבל - הי! אנחנו תופרות את מה שאנחנו רוצות! גם זה שווה משהו.

נושקי 173

New member
מסכימה איתך

זה נורא נחמד שאפשר לתפור לעצמנו משהו מיוחד. אצלי עיקר הבעיה היא עם מכנסיים, מכיוון שאני מאד צרה במותניים אני כמעט אף פעם לא מוצאת כלום, היה יכול להיות נחמד לפתור לעצמי את הבעיה הזו. אני מניחה שאולי אפשר ללכת לתופרת מנוסה שפשוט תצר לי מכנסיים, אבל זה סיכון, לא? בנוסף, אני תמיד קונה יקר, אז חשבתי לחסוך.. בכל מקרה, אני צריכה לבדוק את הנושא. ברור לי, שגם אם אלמד ואהנה מכך, לא אשב ואתפור לעצמי כל היום ובנוסף, גם לחפש בדים זה לא תמיד פשוט. מאידך, זו חוויה יצירתית ומיוחדת. כנראה שאקח שיעור-שניים אצל מורה פרטית, לראות את החיבור ואז אחליט.

liz 60

New member
יש עוגות מוכנות מאד טעימות ולעשותם בבית

זה אותו המחיר .ובכל זאת אנחנו תמיד תרות אחר המרשם המנצח ואופות בבית .למרות שזה לא יותר זול בהתחשב בטרחה ובחשמל והזמן .ולמה מפני שאנחנו רוצות לחוות את חווית האפייה .גם להחזיק אוטו שכמעט לא נוסע ליד הבית זה לא כלכלי . זה אולי מסביר למה את באמת צריכה לקחת כמה שיעורים ולראות אם את בעניין.מפני שזה תחביב יקר .מכונת תפירה ,אוברלוק טכנאי בדים חוטים אין לזה סוף .הכל מתחיל ונגמר באפשרויות שלך וכמובן סדרי עדיפויות .זה לא כלכלי ללמוד לתפור רק בשביל לתקן כמה בגדים.ובכלל מכנסיים קשה מאד להגיע לרמת גימור של ג'ינס קנוי למשל . מפני שמכונה ביתית לא תיתן לך את רמות הגימור שאליהם את רגילה .לגבי מכנס אלגנטי הדברים שונים .

liz 60

New member
ללא ספק אבל צריך ללמוד הרבה בכדי לתפור בגדי

ערב .וכשזה בא ממך איך אפשר להתווכח .זה משלח ידך כנראה מרוויחים בזה טוב .אם כ"כ משתלם לתפור לבד בגדי ערב.

שש שבע

New member
אני לא תופרת בגדי ערב, רק שמלות כלה

ובכל זאת אני יודעת את המחירים בחוץ כי האימהות תמיד מספרות לי, וכשאני רואה את הבגדים שלרוב מגיעים אלי לצורך הצעה לשידרוג ולטאצ' אחרון, או להתאמת כיסוי ראש, אני יודעת כמה אפשר היה לחסוך לו הדבר הזה היה נתפר בבית.

בואי נאמר כך -

בגדים ליום יום אני לא תופרת לבנות שלי. פה ושם אולי -כדי להתאמן, אבל להשקיע את הזמן, הבד והמאמץ בשביל בגד לגן הוא לא מיוחד, מתלכלך מהר מאוד ואפשר לקנות ב - 20-30 ש"ח... למה? דברים מיוחדים, שמלות מיוחדות - זה כן, וזה יוצא זול יותר (גם אם לא בהרבה אחרי קנית הגזרה והבד). לעצמי אני תופרת מעט, בעיקר מפני שאני שונאת לקנות בגדים לעצמי, מאז ומעולם, לא בגלל המחיר.

למעלה