קורס תכנות

namtub

New member
קורס תכנות

הי אני רוצה לעשות קורס בתכנות בסיסי, משהו שלא מצריך ידע מוקדם במחשבים. המטרה היא "לטעום" מהתחום ולבדוק האם אני מתחברת לזה ואם זה מעניין אותי. אשמח לקבל עצות או המלצות! נ.ב. מחפשת מקום בירושלים אודה לתגובות מאד מאד!!

vinney

Well-known member
תבדקי בפורום שפות תכנות

או מובטלי היי טק. בשאלות נפוצות של פורום שפות תכנות ובקישורים, יש גם אתרים שבהם אפשר ללמוד לבד, בלי שום קורס. את יכולה להתחיל שם.

ELIELI22

New member
תלוי מה מטרתך ..

אני עשיתי קורסים מקצועיים .. עד שמצאתי עצמי לומד בפתוחה . אם את מחפשת לטעום בכדי למצוא עבודה .. אני ממליץ ג'ון ברייס או סיוון משהו מסגנון . אם את רוצה לטעום ולהמשיך לתואר .. הייתי ממליץ על מבוא למדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה . בהצלחה ! (גם אני התחלתי עם טעימות) .

ELIELI22

New member
נראה לי שג'ון ברייס קנו אותם ..

אבל אני ממש לא יודע .. סתם השערה.

namtub

New member
אפשר להגיד שאני מחפשת לטעום כדי

למצוא עבודה, יש לי כבר תואר בתחום שונה לגמרי (כלכלה וחשבונאות), מטעמים של חוסר ענין מובהק אני מגששת אחר כיוונים אחרים. השאלה היא אם עדיף, כמו שאמרו פה, ללמוד את זה לבד או לקחת קורס? ואם אני עושה קורסים ואז מחליטה להמשיך לתואר- האם יכירו לי בקורסים? תודה!!

ELIELI22

New member
אני מציע לך ...

אבל זה מה שאני הייתי עושה מתוך היכרות עם עצמי (ובעצם כבר עשיתי בעבר) . לקחת קורס אחד באוניברסיטה הפתוחה מבוא למדעי המחשב ושפת java . הקורס הזה יתן לך סקירה קטנטנה לגבי מה הולך להיות הלאה ..(למרות שמדעי המחשב הוגדרו בעבר מדעי החישוביות ומכאן עוסקים יותר בבעיות חישוביות ופתרונן אם קיים בכלל .. מחשב הוא רק הכלי וכו כו .. וכו לא נכנס להגדרות כעת . ) . מקורס זה תקבלי קמצוץ אל העולם של מדעי המחשב . עבודה בהיי טק (כי כנראה זה הכיוון הכללי) היא : 1> מתגמלת בשכר גבוהה 2> עבודה עם אנשים טובים ואיכותיים . 3> לעיתים עבודה עם אנשים תחרותיים ודורסנים . 4> נטייה די גבוהה לעבוד שעות רבות וקשת (בעייה עם ילדים בעל אשה משפחה) . 5> ישנן מקומות שהעבודה בהם משעממת בטירוף ויש גם בדיוק הפוך . 6> לקחת את מכלול הדברים ולשקול . אבל צעד ראשון קחי קורס באוניברסיטה הפתוחה הנקודות יוכרו לך בעתיד לתואר אם תרצי (גם לכל תואר כללי בפתוחה , וגם לתואר במדעי המחשב וגם לעוד מספר תארים שונים ) . בהצלחה!!! יתכן ותתאהבי , יתכן ותביני שזה לא בשבילך .

inbal76

New member
לדעתי

את המטרה שלך (לטעום ולבדוק אם את מתחברת לתכנות) אפשר ועדיף להשיג ע"י לימוד עצמי בבית. הסיבה העיקרית היא שיכולת לימוד עצמי היא אחת התכונות הנדרשות לתחום, וכך את מבררת באותה הזדמנות גם אם את מתאימה מהבחינה הזאת. (וגם חוסכת כסף).

למעלה