קורס קצינים

alex188

New member
קורס קצינים

שלום רצתי לברר כמה דברים בנוגע לקרוס קצינים, השלב שנערך בבה"ד 1 אמור להיות הכי קשה, מישהו יכול להסביר במה זה מתבטא? אני מדבר קצונה מנהלית. כמו כן את אופי הקורס עצמו, יש דיסטנס כמו בטירונות ובקורס או שפחות? יציאות, איך הלימודים? כמה שעות וכו'... שאלה נופסת היא בנוגע לקציני תקשוב, הבנתי שאי אפשר להתקבל עם פרופיל רפואי 45 זה נכון? תודה רבה.

מתי יוצא?

אני חושבת שהשלב הזה נחשב קשה כי מבחינה יש לך את הבר אור שאתה חייב לעבור (אני אישית הייתי כ"מ2 ואולי זה לא היה תנאי להסמכה, אבל קרעו לנו את הצורה...שואה של מ"פ..) ומבחינה מנטלית- לחץ מטורף, עומס, תקוע בחור (ואני צפונית..), אתה לא נוגע במקצועי שלך אלא רק בקטע הקצינתי-טכני-משהו...
כמעט ואין דיסטנטס- המפק"צ מדבר איתך בגובה העיניים אבל אתה עדיין צריך להצדיע למ"פ אם אתה נכנס למשרד שלך
אתה יוצא חצאים, כל פעם גדוד אחר סוגר 21...ליאישית יצא לסגור חצאים ואת כל החגים (חוץ מסוכות ב' חחח)
לימודים? שיעורים דיי אינטנסיביים, המבחנים ממוחשבים...שזה לא ילחיץ אותך. בדיעבד הכל סבבה לגמרי. בהצלחה! :)

alex188

New member
אני בספק אם אני אצא אין לי נתונים אני מגיש

בקשה חריגה מאוד, מאוד חריגה, מכול בחינה אפשרית. אבל במקרה ואם כן יצא. כמה זמן זה נמשך? וגם יושנים בדיוק 6 שעות, וקמים בחמש לפנות בוקר וכול זה? מסדרים והכול? תודה.

amircn1

New member
קורס קצינים

החלק הכי קשה (קושי זה יחסי כמובן...) זה החלק של הבוחן כניסה יום של בר אור ויום אחר של מבחנים עיונים, לא צריך להיות מסובך מדיי אם השקעת קצת במהלך ההכנה בגדול השהות בבה"ד 1 מתחלקת לשבועות כאשר זה משתנה בין גדוד לגדוד ובין מחזור למחזור, השבוע הראשון זה שבוע פתיחה - ראיונות הכרות עם המפק"צ, תיאום ציפיות, רצאות פתיחה אם כל מיני גורמים בבה"ד, יש שבוע של תו"ל ופו"ש, שבוע של שטח ומטווחים, שבוע ניווטים, שבוע של סדרת חינוך, שבוע של תרגילים אינטגרטיביים ובין לבין תורנויות מטבח והמון שמירות, יש גם כאלו שיוצאים לשבוע או יותר של הגנ"ש - שבוע די כיפי ומגבש, והפינאלה... שבוע הדחות - טאם טאם טאם כלומר ועדות סוגרים כל שבת שנייה, ויש גם כאלו שסוגרים 21, יש כל מיני תפקידים שצריך לבצע במהלך הקורס (כגון: קצין מנהלות, קצין א"ג, מפקד מתרגל שבועי) ומטלות שונות ומשונות (כגון: להעביר הרצאות, להוביל סיור) וכמובן ספרא וחפרא (קוראים ספר וצריך לענות על כל מיני שאלות) לגבי הסגל עצמו - יש כמה שממש תותחים, ויש כמה שממש לא, הכל תלוי עם מי נופלים ואיך לוקחים את זה, אין ממש דיסטנס ואני אישית ממש נהנתי עם המפק"צית שלי

tttttttttt1

New member
אתה יכול להסביר על החלק של "ספרא וחפרא"? ../images/Emo6.gif

מה זאת אומרת צריכים לקרוא ספר ולענות על שאלות? חחחח

tttttttttt1

New member
כולה עשיתי העתק-הדבק למה שהוא אמר...

מה זה אומר בהקשר לבה"ד 1?

amircn1

New member
ספרא וסייפא...

קוראים ספר ממבחר של ספרים אשר עוסקים במנהיגות, וכותבים עבודה על הספר שבה מתארים את מהלך הספר, מתארים תכונות של מנהיגים שמופיעים בספר, משווים את אותם תכונות לערכי צה"ל ולסגולות הקציץ וזהו בערך... אני אישית עשיתי בזמנו עבודה על הספר פלוגה ד' של מרדכי (מוטה) גור

Holyy

New member
4--6 שבועות

בגדול אומרים לכם על זה בתחילת הקורס וצריך להגיש איזה שבוע שבועיים מהסוף. תכלס אם אתה לחוץ אתה יכול להתחיל לקרוא כבר עכשיו ספר. אם יהיה לך הגנ"ש אז יהיה המון זמן לקרוא את הספר. רק חשוב לא להתפס על העתקה

LoveMyLife

New member
מרגיש כמו בצפר..

אפשר לקבול אותם על זה שהם מכריחים אותי לעשות את זה בשבת.. (אני מניח)

alex188

New member
המשמעת מטורפת?

יושנים 6 שעות והכול או שזה די חפשנות? ולא הבנתי לגבי קצונות תקשוב איזה מידע לגבי זה, מאמרים?

LoveMyLife

New member
ישנים 6 שעות, אבל ממש בלחץ

יש הקפצות פה ושם למיטב ידיעתי באמצע הלילה (במיוחד במעוז)

PopPy

New member
../images/Emo5.gif

השבוע דיברתי עם מישהי מהיחידה שלי שיוצאת להכנה הקרובה, ונזכרתי בכל התורנוית הנוראיות ובעיקר בכמויות מטבחים שעשינו.

למעלה