קורס קצינות

טוויטי

New member
קורס קצינות

ערב טוב לכולם! הצילו אותי בבקשה! אני רוצה לצאת לקורס קצינות ואין לי מושג איך לברר מה הקב"א והדפ"ר שלי. למי אני צריכה לפנות בנושא הזה? ובכלל אמרו לי שמעל חצי שנה בצבא לא מוציאים לקצונה האם זה נכון?. בבקשה תענו על השאלות שלי.תודה מראש יעל.

mitgo

New member
זה לא לפרסום...

הקב"א והדפ"ר אינם לפרסום, אבל כעקרון ניתן לצאת לקצונה מעל קב"א 52 אם אינני טועה.. וזה לא כל כך נדיר ביחס למישהו יודע קרוא וכתוב.. בדרך כלל...עכשיו בקשר לעניין הפז"מ כמדומני זה אינדיבידואלי ביחס לתפקיד.. יש עאלו הדורשים מינימום של פז"מ שנה יש כאלו שפחות, ואני נתקלתי במקרים שבכלל לאחר 4 חודשים בצבא כבר הציעו..

בןלי

New member
לא בעיה

פשוט תישי למפקד הישיר שלך או לקצינת שלישות ותגידי לה שאת רוצה לצאת לקצונה. הם כבר אמורים להסדיר את כל העניינים מכאן. בנוגע לפז"מ: ממש לא נכון. יש כאלה שיוצאים אחרי ארבעה חודשים יש כאלה אחרי שנה ויש כאלה שיוצאים אפילו בתור נגדים ככה שאין לך מה להילחץ.

בןלי

New member
לא בעיה

פשוט תיגשי למפקד הישיר שלך או לקצינת שלישות ותגידי לה שאת רוצה לצאת לקצונה. הם כבר אמורים להסדיר את כל העניינים מכאן. בנוגע לפז"מ: ממש לא נכון. יש כאלה שיוצאים אחרי ארבעה חודשים יש כאלה אחרי שנה ויש כאלה שיוצאים אפילו בתור נגדים ככה שאין לך מה להילחץ.

*אבי*

New member
נכון חלקית

בפז"מ חצי שנה בערך (לבנות), במידה ויש לך קב"א קצונה, את ניכנסת למצב של "תורן"; מה שאומר שהצבא ישלח לך את הזימונים דרך השלישות של היחידה שלך. אם יש לך קב"א מתאים זה יקרה *תמיד*. חיילות שמזומנות לקצונה זמן רב בצורה משמעותית לפני פז"מ חצי שנה (כשלא מדובר על מסלול ייעודי כמובן), יכולות להחמיא לעצמן: רק בעלי/ות נתוני גבוהים במיוחד מקבלים זימונים לפני ה"תורנות". אם כבר עברת בהרבה את פז"מ חצי שנה ועדיין לא קיבלת שום זימון (ולא חתמת ויתור בשום שלב), אז או שאין לך נתוני קצונה, או שקרה פאק מסויים... שצריך בדיקה. בשביל זה יש שליש. הוא יגיד לך אם יש לך קב"א קצונה אבל לא יגיד לך את המספר המדוייק. אם זה ממש מסקרן אותך, אנא ארגני לעצמך קומבינה עם מש"ק שלישות חביב והכל יסתדר
דרך אגב באיזה חיל את? אבי

aliandra

New member
כמה דברים

כדי לברר את הקב"א והדפ"ר שלך את צריכה פרוטקציות ממישהו בעל הרשאות, אבל לא ממש מותר לעשות את זה באופן רשמי. חוצמזה, אצל בנות, הקצונה הולכת ככה: אם קיבלת זימון וחתמת דחייה, ולאחריו קיבלת עוד זימון וחתמת ויתור (דרך-אגב, לא תמיד יש את הקטע של הדחייה בפעם הראשונה. לי לא היה), את נחשבת לאחת שלא רוצה לצאת לקצונה, מרצון. מהרגע שחתמת ויתור, אם תרצי בכ"ז לצאת, תיחשבי חריגה, ומעל מספר חודשים מסויים (לדעתי 8-9), תהיי מה שנקרא "חריגת פז"ם". אני לא יודעת אם זה אומר שתצטרכי לחתום עוד קבע. כדאי לך לברר. בכל-מקרה, אם יש לך נתונים מתאימים, פשוט תתחילי לנדנד לשליש, למפקד, למפקד היחידה ומה לא. בסוף זה אמור לעבוד. הם צריכים קצינים, בסופו של דבר.

למעלה