קורס קצינות

קורס קצינות

אשמח מאוד אם מישהו יוכל לענות לי על כמה שאלות בנוגע ליציאה לקצונה. מה הפרופיל ממנו מוצאים לקצונה? במי תלויה היציאה שלי לקורס? האם צריך לעבור מבדקים למרות שעברתי מבדקים בטירונות. ובכלל מאיזו דרגה מוציאים לקצונה?. תודה רבה למי שיוכל לענות על השאלות שלי.

kirail

New member
כמה תשובות

בשביל לצאת לקצונה צריך קב``א של 52 לפחות. אם יש לך, יזמנו אותך למבד``קים, אבל גם אם לא סימנו אותך, את יכולה להגיש בקשה דרך השלישות ביחידתך. בכל מקרה המפקד שלך יצטרך למלא טופס חוות דעת עליך ותצטרכי לעבור מבדקים לקצונה, שכוללים כל מיני מבחנים, שבוחנים עבודת צוות, מנהיגות וגם ידע כללי. כעקרוןהדרגה לא משנה כלום לגבי היציאה לקצונה. מה שמשנה זה הפז``ם, כי אחרי שכבר שרתת פרק זמן מסויים ויתרת השרות שלך לא גבוהה,סביר להניח שיקשו עליך לצאת לקצונה, לכן אם את רוצה, צריך לעשות את זה כמה שיותר מהר.

aliandra

New member
תשובות נוספות

הפרופיל ממנו מוציאים לקצונה הוא 64 רפואי (בכל מקרה לא פרופיל נפשי, ופרופיל רפואי מתחת ל- 64 אוטומטית פוסל אותך לכל קורס שהוא), וכמובן שהפז``מ חשוב - בדרך כלל יציאה לקצונה אם את מעל 4-5 חודשים בצבא נחשבת לבקשה חריגה, ומעל 11 חודש בצבא את כבר פסולה לקצונה, ככה שכדאי להחליט מהר...

kirail

New member
האם את בטוחה ש...

..אי אפשר לצאת לקצונה עם פרופיל נפשי? בשום מקרה.

EddyBear

New member
לא כ``כ נכון

אני יצאתי לקצונה בפז``ם של שנה וקצת, אבל זה היה מקרה חריג. היציאה לקצונה תלויה גם בחיל. לא לכל תפקיד צריך פרופיל מושלם.

aliandra

New member
אולי זה נכון

אבל אם פרופיל נפשי 64 ומטה יכול לפסול מקצוע, הוא בטוח פוסל קצונה.

למעלה