קורס קנ"ב

marinero101

New member
קורס קנ"ב

אני מארגן קורס קנ"ב במכון להכשרה ימית בעכו למעוניינים מדובר בקורס קברניט נוסעים בשכר עד 220 נוסעים ועד 36 מטר כלי שייט
קורס ברמה גבוהה עם דרישות קדם
משך הקורס 120 שעות ככל שיהיו יותר משתתפים עלות הקורס תרד

marinero101

New member
בהמשך לקורס קנ"ב

יש מצב להעתיק את מיקום הקורס למרכז אם יהיה רוב מהמרכז

marinero101

New member
קורס קנ"ב

כמה הבהרות אם לא ציינתי
1 לגבי דרישות קדם
חובת רשיון משיט דרגה 40,
חובה תעודת קורס stcw
חובת תעודת gmdss roc
לגבי עלות הקורס שוב אני אומר תלוי במספר המשתתפים תוך מספר ימים אני יקבל עלות מהמכון אבל ממה שהבנתי ואך תתפסו אותי על המלה מדובר בערך ב4500 ש"ח ייתכן קצת יותר או פחות
ושוב אני חוזר ייתכן פחות במדה ניכרת אם יהיו מספר משתתפים גדול
בגדול המחיר הוא לכל הקורס גלובלי ואותו מחלקים במספר המשתתפים

zina71955

New member
קנ"ב היא תעודה שאינה מטופלת על ידי כש"ק

מבחינת סמכות החתימה/אישור. ונדרשת, כך אני מניח, דרישה/ות על פי האמנה לבטיחות חיים בים. אחת מהן היא GMDSS וזה לא מה שעושים ב so called "קורס GMDSS " וקבלת התעודה הרגילה אשר איננה עונה על דרישות האמנה. ROC היא תעודת GMDSS מוגדרת והיא שונה מהתעודה שהומצאה על ידי כש"ק שהיא בפירוש אינה על פי האמנה, אלא שעטנז מקומי (שקיים גם בארצות אחרות). מדובר בכלי נוסעים שבין 24 ל36 מטר שסביר שדרישות התקשורת בו תהיינה מתאימות ל ROC. כל זאת כתבתי מתוך הנחה של סבירות ההיגיון.

zina71955

New member
כן, הבינותי. אני כתבתי מהרהורי לבי כפי שאפשר

היה לראות. עדיין אני סבור שמי שמקבל פיקוד על כלי שייט של 36 מטר שעליו 220 נוסעים חייב ברמת תקשורת גבוהה יותר מאשר הלהג המבולבל שרבים משמיעים ברדיו. אני מכל מקום, על פי הגיגים אלה עשיתי תעודת ROC. שהיא אכן נדרשת בצי הסוחר לאזור A1. אגב, על פי האמנה ה GMDSS (מה שעושים אצלינו זה לא GMDSS ) נדרש לכל כלי שייט מ 300 טון גרוס ומעלה וכן לכל אוניית נוסעים גם אם היא פחות מ 300 טון גרוס. לא בדקתי אם כלי שייט של 36 מטר אורך המורשה להוביל 220 נוסעים מוגדר כאוניה או לא. מעניין לבדוק את הנושא.

nissim60

New member
גם הקנ"ב הוא דרגה ישראלית...

והוא "המצאה" ישראלית. ההסמכה היא לכלי שייט עד 24 מטר עם אפשרות לקבל היתר לכלי שייט ספציפי עד 36 מטר. לצרכי תקשורת מספיק מפעיל רדיו מוגבל VHF בלבד. אפילו בעולם הגדול לצורך דרגה של MASTER OF YACHT COASTAL עד 200 טון מסתפקים בתעודת מפעיל מוגבל VHF.

zina71955

New member
האם Master of Yacht Coastal עד 200 טון

"בעולם הגדול" היא דרגה של הסמכה סטטוטורית? תמיהני.

nissim60

New member
למיטב ידיעתי לא סטטוטורית. אבל...

ההסמכה מקובלת על מרבית המדינות ובלעדיה אין אפשרות להשיט יאכטה מסחרית בסדר גודל כזה.

zina71955

New member
תארתי לי שזה לא סטטוטורי. אפשר לפתח את זה

אבל, למעט השאלה אם שני הסילבוסים (אם ישנם כאלה), הסטטוטורי שלנו והוולונטרי (RYA) דומים, אני עוצר כאן.

nissim60

New member
אני יכול להעיד על הסילבוס שלנו...

שהוא מכיל כמות נכבדה של דרישות ורמת הידע הנדרש די גבוהה בשביל להפליג במרחק של 7 מייל מהחוף.

קלקסון

New member
משיט 40 זה חובה? משיט 60 לא מספיק? אפשר לעשות

קורס מקדים למי שאין 60?

nissim60

New member
הכשרתי לא מעט קנ"בים..

אין דרישה ל ROC. הדרגה הזו מיועדת לצי סוחר באזור A1 בלבד.
אין קשר בין השניים! חייב 40 - משיט 60 הוא לא משיט מסחרי.

b2707

New member
קורס קנב

שאלות
האם העלות היא 4500 שח לקורס או למשתתף
האם ניתן להעביר את הקורס במרכז הארץ
האם נדרש אישורי עבודה לשעות ים של משיט 40
מה זה קורס STCW
תודה

marinero101

New member
תשובות לקורס קנב

עלות 4500 ש"ח לתלמיד
יש צורך באישור נסיון על כלי מסחרי
קורס stcw הוא קורס הצלה וכיבוי אש במתכונת בינלאומית למעשה זוהי אמנה חדשה שמחייבת כל איש צוות על כלי שייט מסחרי להיות בעל הכשרה/תעודה כזו

b2707

New member
קורס קנב

תודה על התשובה
לגבי קורס STCW הרי כל מי שיש לו רשיון 40 חייב היה לעבור את הקורס בזמנו עברתי את הקורס על הספינה אדדו בקישון
קראו לקורס כיבוי והנצלה והיה תנאי לגשת לבחינות
ולכן האם חייבים להעבור את הקורס
תודה

למעלה