קורס צניחה

shmuelzon

New member
קורס צניחה

תגידו אנשים, איפה לדעתכם בכי כדאי לי לעשות את הקורס AFF? בחוף הבונים או שדה תימן? (בהנחה שיש לי רק איזה שבועיים להספיק את זה) וגם רציתי לשאול, בParadiveאחרי הקורס אני צריך עוד 13 צניחות לרישיון ובSky-kefצריך 30... זה הגיוני? תודה מראש, שמואלזון

oferbar

New member
שאלה מכשילה

כל אחד ימליץ לך על המועדון בו הוא צונח, וכל המלצה תחשב לחוסר אובייקטיביות. מעבר למגבלת הזמן שלך, תשקול את ההתרשמות שלך מהמדריכים, מהמיומנות שלהם, בטיחות, וכולי, כי סה"כ מדובר בחיים שלך... קח בשיקול גם את זמני הפעילות של המועדונים כי אתה צריך מטוס בשביל לצנוח. שיהיה בהצלחה, ולהתראות בשמיים

Zuck

New member
תשובה.

אם זמן הוא שיקול רציני בשבילך, אז תבחר את המועדון לפי קרבה גאוגרפית. רמת ההדרכה בשני המועדונים אמורה להיות פחות או יותר אותו הדבר. שני המועדונים פועלים 3 ימים בשבוע התקופה הזו של השנה (אם אני לא טועה). דרך אגב בשניהם עושים את אותו הקורס וצריך 12 צניחה אחרי הקורס לקבלת רשיון A. כך בחשבון גם את העובדה שקצב ההתקדמות תלוי בעיקר בך. כל שלב בקורס הוא כמו "טסט". אם לא עברת אותו , צריך לחזור אליו שוב פעם. (עוד זמן וגם עוד כסף). בכל מקרה ..... תהנה.

Icarus Canopies

New member
קורס

כפי שהבנת כבר מההודעות הקודמות, ישנם שני מועדונים שיכולים לענות לך על הדרישה של קורס AFF. הזמן תלוי בעיקר בקירבתך למועדון ו/או על היכולת שלך לישון בו במהלך כל הסופ"ש. קצב ההתקדמות הוא אישי ומושפע מיכולתך וקצב הפעילות במועדון. אני ממליץ לך להתקשר לשני המועדונים ולשמוע פרטים. בכל אופן, אין דבר כזה 30 צניחות לקבלת רשיון. UV

למה רק שבועיים ../images/Emo35.gif

ראשית התגובה שלי לא על איפה ואיך אלא למה? צנחן שעושה קורס עושה אותו כדי להמשיך לצנוח ולא כדי להגיד יש לי רישיון צניחה. ההבדל בין צניחה לענפי ספורט אחרים היא שיש חובה לשמור על כשירות, לכך יש טבלאות מאוד ברורות כל כמה זמן חייבים לצנוח, מדובר בפרקי זמן של שבועות בודדים בין צניחה לצניחה לצנחנים מתחילים ועד חודשים בודדים לצנחנים ותיקים. מה שחשוב להבין מהמסר שלי הוא שההחלטה שלך לעשות קורס חייבת להיות תלויה בהמשך פעילות! ולסיום לגבי רישיון צניחה רישיונות הצניחה מחולקים ל 4 רמות כשהרמה הראשונה היא A, משמעות הרמה היא (מתוך ה USPA SIM 2004): "A License Persons holding a USPA A license may jump without supervision, pack their own main parachute, engage in basic group jumps, perform water jumps," הרישיון אינו ניתן אוטומטית לאחר 25 צניחות אלא עפ"י יכולת ומחייב יכולת עמידה בתנאי קדם. בד"כ 25 צניחות מספיקות כדי לעמוד בדרישות ולכן אומרים כי לאחר 25 צניחות מקבלים את הרישיון. לפרטים נוספים ניתן לעיין ב USPA SIM 2004 או להוריד קובץ PDF מאתר ה USPA.ORG אורי טלאור

למעלה