קורס צילום וידיאו

noga ke

New member
קורס צילום וידיאו

חג שמח לכולם,

חושבת על להתחיל ללמוד את התחום. כרגע בעיקר כתחביב אבל שומרת לעצמי אופציה להתעסק בזה כמקצוע בעתיד.

אני גרה בגליל העליון ולא הצלחתי למצוא כאן איפה ללמוד. אולי אתם מכירים?

דבר שני, אני בלי רישיון ולא מעוניינת להוציא אחד, מתוך עיקרון. השאלה עד כמה העניין הזה יפגע באפשרויות התעסוקה שלי בתחום בעתיד?

תודה.

Haribo

New member
את נמצאת במצב מאוד בעייתי אם השאיפה להתפתח

מקצוע, כמו כל מקצוע, מחייב מחוייבות מלאה.

קודם כל, את בגליל העליון, התעשיה הזו מספיק קטנה ומצומצמת בארץ והריחוק שלך מאוד יפגע בשאיפה לקידום משמעותי. אם את מתעקשת לא להוציא רישיון (לא יודע מה טיב התחבורה הציבורית באזור הגליל העליון), את שמה לעצמך חומה.
צלמים לרוב הם פרילנסרים ועובדים עצמאית\ בסטודיו של עצמם. צילום לרוב דורש לוקיישנים שונים שמי יודע איפה הם יהיו (לי אישית יצא לצלם ממצפה רמון ועד מגדל העמק) והלקוח מין הסתם, ידרוש ממך להיות זמינה. הוא גם משלם על זה. תחבורה ציבורית מוגבלת, מטרטרת וממש ממש ממש לא נחמד להיסחב עם ציוד צילום בתחבורה ציבורית (בשלב מסויים, כמות הציוד נעשית בלתי אפשרית לשימוש בתחבורה ציבורית).

קורסים וכו' אני לא מכיר בגליל העליון. מסקרן אם יש באמת. אבל תמיד תוכלי ללמוד לבד באינטרנט - גוגל הוא מקור מידע מצויין והיום בעידן הדיגיטלי, לצלם תמונות לא עולה כסף. לדעתי, הכי טוב זה ללמוד את הבסיס הטכני של המצלמה, טכניקות, לפתוח את הראש ולצאת לצלם. אין לך את העלות של פילם אז למה לא.

מאחר ואת מתעקשת עקרונית לא להוציא רישיון, ההתפתחות שאני הכי יכול לחשוב עליה הגיונית כצלמת במיקום שלך, זה דווקא בגלל הריחוק מהמרכז, להתמקד בתחום הסטודיו הפרטי של צילומים משפחתיים\ אירועים\ סרטוני תדמית לעסקים מקומיים קטנים וכו'.
תחברי לעורך ותוכלו להקים לכם לאט לאט סטודיו.

לפעמים הריחוק נראה כחיסרון אבל ריחוק גם מקטין לך את המתחרים ויכול להוות נקודת יתרון גדולה.

IdoShkedi

New member
אני סקרן, איך את חושבת לעבוד בצילום

ללא רשיון נהיגה, כשאת גרה בגליל העליון? סביר להניח שייקח לך שעות להגיע באוטובוסים לכל צילום מחוץ ליישוב שלך, ואם תצלמי למשל חתונה שמסתיימת אחרי 10 בלילה לא תוכלי לחזור הביתה..
שלא לדבר על ההתרוצצות בין תחנות אוטובוס עם ציוד כבד.

אני לא מכיר מקומות לימוד בגליל העליון, אבל גם לא חושב שצריך ללמוד צילום בקורס מסודר. אם את מתעניינת בלימודי קולנוע או תקשורת זה סיפור אחר, אבל אם המטרה שלך היא פשוט להבין את עקרונות הצילום ולדעת לתפעל מצלמה, זה לא ביג דיל. כפי שכתבו לך, האינטרנט מלא במקורות מידע, אפשר לקרוא ולהתנסות עם המצלמה.

אני מציע בין היתר שיעורים פרטיים בצילום. לצערי אני לא יכול לשבת איתך פיזית מול המצלמה כי אני מאזור המרכז, אבל אם את רוצה לשמוע את כל ההסברים התיאורטיים באופן מרוכז, אני מציע גם שיעורים באינטרנט.

אפשר אולי לדעת

מה הוא העקרון הזה שבעטיו את
לא מעוניינת להוציא רישיון נהיגה???

noga ke

New member
תגובה אחת לכולכם

על קורסים וירטואלים לא חשבתי, השאלה עד כמה הם תופסים בשוק? אם אני אבוא למישהו ואגיד לו שהידע שלי מסתכם בקורס וירטואלי, עד כמה הוא ייקח אותי ברצינות?

המטרה שלי, אם באמת אני אתעסק בזה כמקצוע, היא יותר אירועים, צילומי קליפים לזמרים, סרטוני תדמית וכו'. האמת פחות קולנוע.

בגלל שאני בורה לגמרי בתחום, חשבתי אולי שיש מקומות שהציוד נמצא כבר שם ואז אני פשוט צריכה להגיע. למשל אולמות אירועים שמחזיקים כבר ציוד שלהם.

להתחבר עם עורך/צלם נוסף (או נוספת) נראה לי כמו האופציה הכי טובה.

לגבי העיקרון- זה דיי פשוט, אני מסרבת להשתעבד לדברים. זה בערך אותו עיקרון שבגללו אין לי טלוויזיה בבית. כל עוד יש אלטרנטיבה אחרת מספיק טובה אני לא רואה סיבה להשתעבד לתשלומים מיותרים של ביטוח (במקרה של רכב), דלק וכל ההוצאות האלו. זה פשוט נראה לי לעבוד כדי לממן רכב, כשיש אלטרנטיבה של תחבורה ציבורית לא רעה בכלל או לוח פייסבוק פעיל במיוחד.
גם אם אני אבוא עם מונית ספיישל לאירוע במרכז (עניין של 800 ש"ח בערך לכיוון) זה עדיין ייצא לי יותר משתלם כלכלית, כי אני מן הסתם אכניס את הסכום הזה למחיר הסופי..

לגבי הלהגיע הביתה בלילה- גם לזה יש פתרונות.

מה שהכי הציק לי זה באמת עניין ההתניידות עם הציוד, שאני לא יודעת עד כמה הוא באמת כבד (כמה כבדה יכולה להיות מצלמה? לא מדברת על מצלמת רחף..)

חוץ מקמרה, איפה באמת לומדים צילום בצורה לא וירטואלית? אפשר אפילו באזור חיפה.

Haribo

New member
הי נוגה

בענייני קורסים. פייר? לא חושב שיש "תופס\ לא תופס".
עבדתי על פרוייקטים עצמאים, עבדתי בערוצי הטלוויזיה ועבדתי עם במאי מכובד מאוד בדוקו'.
אף אחד מהם לא חיפש שמות. אנשים מחפשים לראות תוצרים.
בסופו של דבר אם את מצלמת יפה, זה לא מעניין איפה למדת. בחיים לא זכור לי שנתקלתי בשאלה כזו (ואם כן, זה היה כדרך אגב סתם לשיחת מינגלינג ולא כדי לשפוט יכולות).

פרט לאולפנים עצמם. לא מכיר מקומות שמחזיקים כזה ציוד. (למה לי בתור בעל מקום להחזיק ציוד כזה יקר?). אומנם יש מקומות שמשכירים אבל מקומות פרטיים פרט לאולפנים\ סטודיויים שמחזיקים כדרך קבע ציוד להשכרה לא ידוע לי שקיימים.

- להתחבר לעורך\ צלם נוסף שאולי עם ראש קריאטיבי, בעל רכב ותוכלו להתפתח ולהתנסות נשמע לי הכי טוב בשבילך.

העיקרון שלך הוא זכותך. למרות שלי אישית נשמע מוזר מה שאת אומרת על תחבורה ציבורית. לא חושב שהיא ברמה מספקת בארץ. בטח בטח ובטח שאת צריכה להיסחב עם ציוד. ולא, מצלמה לאו דווקא כבדה, אבל תוסיפי חצובה, איזה סטנד למיקרופון, אולי כמה תאורות והחצובות שלהם. צילום זה לא רק מצלמה וממליץ לך לקרוא קצת בגוגל על המקצוע כדי שלא תתבדי. הרבה אנשים לא מודעים למקצוע צלם וראיתי לא מעט חברים שהכריזו על עצמם כצלמים, רצו למע"מ לפתוח תיק וסגרו אותו תוך כמה חודשים.

מונית ספיישל לאירוע במרכז לא ישתלם לך כלכלית במ"מ.
במצב הכלכלי היום, בטח ובטח בשפע של צלמים ועורכים שיש בשוק, איזה בעל אירוע ישלם אקסטרה 1,600 (800 לכל כיוון) לצלמת שיש לו מאות אם לא אלפים כאלה באזור המרכז???

כמו שאמרתי, לא מכיר בתי ספר באיזור הצפון. אני פשוט נצמדתי לצלמים מוכרים ולמדתי כל נשימה שהם נשמו.

ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא באמת להתחבר למישהו באזורך שנייד ובעל רכב ותתחילו לשווק את עצמכם באזור. אירועים פרטיים באזורכם (אולי ימי הולדת לילדים? בריתות? עליה לתורה?), סרטוני תדמית לעסקים מקומיים שרוצים שיותר ישמעו וידעו עליהם וכו' וכו'. לפעמים, כמו שאמרתי קרקע טרייה היא נק' פתיחה מצויינת.

כמו שהזכרתי קודם, אני לא יודע מה וכמה את יודעת על המקצוע אבל מציע לך לקרוא כי להחזיק ציוד צילום זה לא דבר זול בכלל. אמרתי לך, לא חסרים חבר'ה שרצו לקנות מצלמת DSLR (כי היום הם מאוד זולות), אבל לא השכילו להפנים את הצורך בציוד היקפי ונותרו בלי לקוחות.

noga ke

New member

אז זה אומר בעצם שכמו בסאונד ובעצם כמעט בכל תחום יצירתי, מה שחשוב זה תיק עבודות.
הגעתי לזה בכלל כי חשבתי על לימודים, יותר בשביל להכניס עוד מסגרת לחיים חוץ מהעבודה ולאו דווקא בשביל להתעסק במקצוע, אבל כן ללמוד משהו פרקטי שיעזור לי גם בעתיד.

שוב, אני ממש לא בונה על אזור המרכז, זה לא אופציה מבחינתי, רק נתתי את עניין המונית כדוגמה לעלויות הכבדות של החזקת רכב. ואגב, לשאלתך, אם יש מישהו שמכיר אותי במרכז או הגיע אלי מהמלצה של חבר.. נראה לי שהוא יהיה מוכן לשלם את האקסטרה הזאת, אם הוא ראה תיק עבודות. נראה לי.
לגבי התחבורה הציבורית, היא ברמה דיי סבירה ובהחלט עד עכשיו הסתפקתי בה ובלוח פייסבוק פעיל במיוחד שבזכותו האמת אני כמעט לא נוסעת באוטובוס למרכז..
כשהוצאות התחבורה הכוללות שלי הן סביב ה-500 ש"ח (כולל חופשי חודשי פה בעיר) וזה אם אני מתפרעת בנסיעות למרכז ומוניות שירות במרכז וכו', אין לי שום סיבה הגיונית להחזיק רכב..

לגבי אירועים פרטיים לא חסר פה, לא חשבתי על ימי הולדת לילדים אבל לא חסר פה חתונת, חינות וכו'.. האמת שהייתרון הגדול פה בעיר שהכל במרחק הליכה, 20 דקות הליכה ואת בקצה השני של העיר, ככה שברכב זה בדיוק חמש דקות נסיעה ואת באולם/בית/משרד.

לגבי ציוד הקפי אני קצת יודעת, חלק מהלימודים בסאונד היה לעשות סאונד לסרט סטודנטים ולכן אני קצת יודעת מה צריך, כי יצאתי לשטח איתם בימי צילום. זאת אחת הסיבות אגב, שקולנוע קצת פחות מעניין אותי.

IdoShkedi

New member
אני מצטער נגה, אבל את קצת חיה באשליות

ואם אנחנו מנסים לעורר אותך מהאשליות האלה, זה לא מתוך רוע חלילה, אלא כדי שלא תיפגעי מדי כשתיתקלי בקיר המציאות הקשה.

תחום הצילום ועריכת הווידאו קשה מאוד, תחרותי מאוד, על כל צילום מתחרים שפע של צלמים מנוסים, מקצועיים, עם ציוד איכותי, ניידים ויכולים להגיע לאן שאומרים להם בכל שעה ועם כל סוג של ציוד. גם אם מנטרלים את כל הגורמים האחרים, זה עדיין אחד התחומים שהכי פחות מומלץ ללמוד היום במדינת ישראל בתקווה לרכוש מקצוע מכניס. אני מכיר אנשים שעוזבים היום את המקצוע כי אין עבודה.

יפה שעוד לפני שהתחלת ללמוד את משוכנעת שתיק העבודות שלך יהיה כה מוצלח שאנשים יזמינו אותך מכל הארץ בלי להתחשב במחיר. אני לא אומר בציניות, באמת יפה שאת מעריכה את עצמך במידה כזו. ואת יודעת מה, מדי פעם יש מקרים כאלה, שמישהו מתרשם ממך כל כך שהוא יזמין אותך גם מהירח. אבל לצערי זו לא המציאות היומיומית. כבר איבדתי פרוייקטים בגלל הפרש של מאה שקל בין הצעת המחיר שלי לזו של צלמים אחרים, שחלקם סיפקו תוצר פחות טוב.

לשאלתך על ציוד - תלוי בסוג המצלמה, יש מצלמות כתף שכבד מאוד להסתובב איתן, יש מצלמות בינוניות שאפשר לסחוב בתיק צד אבל זה לא קל, ויש מצלמות SLR קטנות (מצלמות סטילס שמצלמות גם וידאו), איתן יחסית קל להסתובב, אבל בדרך כלל לוקחים אותן בתור מצלמה נוספת, לא מצלמה ראשית לאירוע. למצלמה כדאי להוסיף חצובה, שזה גוש מתכת כבד. שוב, הכל אפשרי, לא מייצרים ציוד שאנשים לא יכולים לסחוב, אבל להסתובב עם תיקים באוטובוסים זה קשה.
תאורה זה לא כל כך רלוונטי בצילום חתונות, אבל מצד שני, צלמי חתונות פורצים היום גבולות בשכלולים הנוספים שהם מציעים ללקוח. מצלמות רחף, סליידר, דולי, סטדיקאם, כל מיני עדשות משוכללות.. המון השקעה, לא מעט משקל.

בקיצור, את צריכה לחשוב טוב אם את רוצה להיכנס לתחום הזה באופן כללי, ובטח אם את מציבה לעצמך מגבלות מראש.

noga ke

New member
שוב

כמו שאמרתי כבר בשרשור, אזור המרכז לא אופציה מבחינתי. אפשר להוריד את זה מהפרק, אלא אם, כמובן, פתאום יהיה לי איזה גל הזמנות בלתי צפוי ואז אולי אני פשוט אעבור למרכז לתקופה קצרה או משהו כזה. אבל זה שוב סתם דיבורים כי כמו שאמרתי כבר, אני כרגע רק מגששת לראות אם בכלל התחום הזה רלוונטי עבורי. יכול להיות שהוא לא רלוונטי, יכול להיות שכן, בגלל זה אני בודקת.

אז כמו שאמרו פה אם אני באמת רוצה להכנס לתחום, כדאי להתחבר עם צלם/ת או עורכ/ת ניידים.

ועכשיו לשאלה השניה שלי, חוץ מקמרה, איזה עוד מקומות מלמדים צילום?

IdoShkedi

New member
הנושא העיקרי הוא לא נסיעות למרכז

הנושא העיקרי הוא שאת נכנסת לתחום עתיר תחרות, שאפילו אנשים מנוסים עם יתרונות שונים עדיין מתקשים להתפרנס ממנו, ואת עוד מגבילה את עצמך מלכתחילה במובנים מסויימים.
למרות ש, כמו שכתב Haribo, יכול להיות שהמיקום שלך יכול להפוך ליתרון, כי אולי בצפון הרחוק יש פחות תחרות ותצליחי להתפרנס רק מאירועים בסביבתך. את זה רק את ושכנייך יכולים לדעת, אני מעולם לא גרתי צפונית לגבעתיים..

לגבי מקומות שמלמדים צילום - כאמור, אני לא מכיר בתי ספר לצילום בצפון (אם יש כאלה אני מניח שאפשר למצוא אותם בגוגל), אבל אם היעד שלך הוא אירועים משפחתיים אז בכלל אין לך שום צורך בלימודי תעודה. אפשר ללמוד לבד, או עם צלם אחר שתעבדי איתו, או עם מורה פרטי.

IdoShkedi

New member
אגב, בחיפה אני בטוח שיש איפה ללמוד.

אבל זה עדיין לא שווה את זה.

noga ke

New member
תחרות יש בכל תחום

לא מפחידה אותי התחרות. שהטוב ינצח.
גם בתחום הנוכחי שלי בכובעי כעצמאית (כתיבת תוכן) יש תחרות ובכל זאת אני מסתדרת, למרות שבגלל החוסר יציבות אני גם שכירה במקביל בתחום אחר לא קשור.

לגבי הלימודים, כאמור, אני מנסה להוסיף עוד מסגרת לחיים חוץ מהעבודה, לכן אני דווקא כן מחפשת מקום מסודר ללמוד בו. אמשיך לברר.

תודה.

Haribo

New member
הי נגה

(ממליץ לך גם לקרוא היטב את מה שעידו כתב).
האופטימיות שלך באמת נחמדה, אבל לא ריאלית.

אם את מחפשת את זה כמסגרת ולאו דווקא כמקצוע אז בכלל הייתי הולך על למידה עצמאית ולא משקיע בעוד ועוד הוצאות על קורסים.

עוד לא צילמת את הפריים הראשון ואת כבר בונה על מצב שבו מישהו שמכיר אותך והגיע עם המלצה מחבר שיקח אותך וישלם לך את האקסטרה הזאת?
אני לא יודע במה את עוסקת כיום, אבל אני לא מכיר שום אדם שישלם כזו אקסטרה מטורפת (שהיא מחיר בערך מלא של יום צילום עצמו) למישהי לצילום אירוע בגלל המצלמה שכיום יש לו עשרות\ מאות צלמים לכל קילומטר מרובע, אלא אם כן, היו קוראים לך שפילברג.

שוב, השיקולים שלך לרכב הם שלך, לא ענייני. לי יש ציוד, אני רוצה להיות עצמאי ולקבוע איפה אני מחנה ולא לפי תחנות אוטובוס, וכו' וכו'.

אז הייתי מתחיל בכיוון של האירועים הפרטיים אצלך.

אין קשר ספציפית לקולנוע. צילום צריך להיות מקצועי וטוב בין אם אתה מצלם קולנוע או פרסומת. שזה אומר ציוד הצילום, תאורה, סאונד ועזרים למיניהם. בואי נגיד מצלמה+סאונד+תאורה, במקרה הכי פשוט יש לך לסחוב איתך מצלמה, חצובה, בום, 2-3 פנסים ו2-3 חצובות לפנסים. איך בן אדם אחד יקח את כל זה באוטובוס? אין לי מושג.

IdoShkedi

New member
אבל תאורה ובום לא רלוונטיים לאירועים משפחתיים

זה צילום תיעודי, לא מבויים. לא מתחילים להעמיד פנסים ורפלקטורים באמצע החופה ולא לוקחים איש בום שיחזיק מיקרופון מעל הראש של הזוג המאושר.. אני מניח שגם אתה לא לוקח תאורה ובום כשאתה יוצא לצלם אופנועים בשטח.
צלם חתונות יכול להסתפק במצלמת כתף שמחובר עליה מיקרופון, סט אלחוטי כדי להתחבר למערכת ההגברה, וזהו בעצם. או אפילו מצלמת SLR בלבד בשביל שוטים אמנותיים, אם אתה צלם שני או שלישי. חצובה זה נחמד כדי שיהיה איפה להעמיד את המצלמה, אבל האמת שלא מצלמים הרבה על חצובה באירועים. בקיצור, מבחינת כמות הציוד אפשר להסתדר איכשהו באוטובוסים, למי שמוכן לסחוב קצת ולהתאמץ.

לגבי עלות המונית, היא נתנה כדוגמא נסיעה רחוקה במיוחד, כמובן שרוב הנסיעות במונית לא עולות 800 שקל כך שהפרש המחירים לא יהיה קריטי. גם כאן היא צודקת שאפשר להסתדר, רק שזה מסרבל את העבודה.

joramf1

New member
שלום לך נוגה

את כותבת שאת לא מבינה כלום כעת וגם האג'נדות שלך שגויות
מוטב להשכיל וללמוד ולא להתווכח אם את חפצה בתשובות

הגולשים כאן מנוסים וחלקם במקצוע הזה עשרות שנים

אין כזה דבר ציוד באולם זה לא עמדת די גי או תאורה קבועה

הציוד הוא של הצלם ואו האולפן שעת עובדת אצלו יקח לך שנים עד
שתקבלי 1600 שקל לאירוע בהתחלה תצטרכי להוסיף את הרוב מכיסך
לפני שיישאר לך משכורת כך שכדאי לך לחשוב שוב רכישת מצלמה ולימוד זהו עסק יקר
והניידות היא אחת הכלים
חשוב לך לזכור את יכולה לדרוש מה שאת רוצה זה בכלל לא חשוב
כי הלקוח הוא זה שמשלם לך מה שהוא חושב לנכון הוא מברר מחירים ויודע את מחיר השוק את עדין לא בעמדת צלם סלב שיתאמץ עבורו כך שבנתיים את תלוייה בו ולא הוא בך
חומר למחשבה

יורם

noga ke

New member
כמו שאמרתי בעצמי

אני לא מבינה כלום בעניין הזה.

אבל מפה עד ללהאשים אותי שאני מעלימה מס? בלי להכיר אותי בכלל? קצת הלך רחוק הבחור. וזה עוד כשאמרתי שאני בכלל לא בטוחה שאני באמת אתעסק בזה, סה"כ אני רק מגששת עכשיו ומנסה לבדוק את התחום.

ונכון, חשבתי ככה כי אני יודעת שבסאונד למשל, יש אולמות שהציוד בחלקו כבר נמצא שם. ואני יודעת את זה כי למדתי את זה. חשבתי שאולי בעולם הוידיאו זה דומה.
העניין עם המונית היה סתם דוגמה כדי להמחיש עד כמה לעשות רישיון לא ישתלם לי כלכלית, כי כולם יודעים כמה קשה להחזיק רכב, אז אמרתי שאפילו אם אני אבוא במונית זה ייצא לי יותר זול מלהחזיק רכב. כמובן שבאופן חד פעמי ולא קבוע. אבל זה סתם דיבורים כי שוב, כרגע אני רק מבררת עם העולם הזה בכלל מתאים לי.

יודעת שמצלמה ולימוד זה יקר. שאלתי עד כמה זה כבד ועד כמה באמת אי אפשר להסתדר בלי רכב בתחום הזה, אלא אם אני לוקחת שותף.

ימימה

New member
במכללת תל חי

יש מגמת קולנוע ששמעתי עליה דברים טובים למדי
http://technology.telhai.ac.il/?cmd=communication.29
אל תבהלי ממה שאמרו לך כאן. אם את אוהבת את זה ותהיי טובה - תמצאי את הדרך. אני עובדת בתחום הפרטי בעיקר - לא צילום אירועים אבל סרטים פרטיים - ומסתדרת. לא מתעשרים מזה זה בטוח, ויש מלחמה בלתי פוסקת להשרדות, אבל זה נכון לגבי כמעט כל העצמאים הקטנים שאני מכירה, גם בתחומים אחרים. לפחות אני נהנית ממה שאני עושה

noga ke

New member
תודה

אני לא ממש רוצה קולנוע, יותר אירועים או סרטים פרטיים, זה יעזור לי?

ואני ממש לא בונה על להתעשר, אבל כן על להנות ממה שאני עושה :)

למעלה