אני מצטער נגה, אבל את קצת חיה באשליות
ואם אנחנו מנסים לעורר אותך מהאשליות האלה, זה לא מתוך רוע חלילה, אלא כדי שלא תיפגעי מדי כשתיתקלי בקיר המציאות הקשה.
תחום הצילום ועריכת הווידאו קשה מאוד, תחרותי מאוד, על כל צילום מתחרים שפע של צלמים מנוסים, מקצועיים, עם ציוד איכותי, ניידים ויכולים להגיע לאן שאומרים להם בכל שעה ועם כל סוג של ציוד. גם אם מנטרלים את כל הגורמים האחרים, זה עדיין אחד התחומים שהכי פחות מומלץ ללמוד היום במדינת ישראל בתקווה לרכוש מקצוע מכניס. אני מכיר אנשים שעוזבים היום את המקצוע כי אין עבודה.
יפה שעוד לפני שהתחלת ללמוד את משוכנעת שתיק העבודות שלך יהיה כה מוצלח שאנשים יזמינו אותך מכל הארץ בלי להתחשב במחיר. אני לא אומר בציניות, באמת יפה שאת מעריכה את עצמך במידה כזו. ואת יודעת מה, מדי פעם יש מקרים כאלה, שמישהו מתרשם ממך כל כך שהוא יזמין אותך גם מהירח. אבל לצערי זו לא המציאות היומיומית. כבר איבדתי פרוייקטים בגלל הפרש של מאה שקל בין הצעת המחיר שלי לזו של צלמים אחרים, שחלקם סיפקו תוצר פחות טוב.
לשאלתך על ציוד - תלוי בסוג המצלמה, יש מצלמות כתף שכבד מאוד להסתובב איתן, יש מצלמות בינוניות שאפשר לסחוב בתיק צד אבל זה לא קל, ויש מצלמות SLR קטנות (מצלמות סטילס שמצלמות גם וידאו), איתן יחסית קל להסתובב, אבל בדרך כלל לוקחים אותן בתור מצלמה נוספת, לא מצלמה ראשית לאירוע. למצלמה כדאי להוסיף חצובה, שזה גוש מתכת כבד. שוב, הכל אפשרי, לא מייצרים ציוד שאנשים לא יכולים לסחוב, אבל להסתובב עם תיקים באוטובוסים זה קשה.
תאורה זה לא כל כך רלוונטי בצילום חתונות, אבל מצד שני, צלמי חתונות פורצים היום גבולות בשכלולים הנוספים שהם מציעים ללקוח. מצלמות רחף, סליידר, דולי, סטדיקאם, כל מיני עדשות משוכללות.. המון השקעה, לא מעט משקל.
בקיצור, את צריכה לחשוב טוב אם את רוצה להיכנס לתחום הזה באופן כללי, ובטח אם את מציבה לעצמך מגבלות מראש.