קורס פרזול סוסים

קורס פרזול סוסים

עלות הפרזול + טילוף ל-4 רגליים יוצא כ-400 ש"ח מידי חודשיים ו-2,400 ש"ח לשנה ובתוך שנתיים זה כמעט מחיר סוס סביר. בתוך 6 שנים זה מגיע ל-15 אלף. שאלתי הינה היכן יש קורס פרזול וכמה זה עולה ?

fliperit

New member
אם אתה רוצה ללמוד בשביל שימוש פרטי

אני לא בטוחה שזה ישתלם לך, או לסוס שלך.
כל המפרזלים שאני מכירה למדו על ידי התלמדות (בתשלום) אצל מפרזל אחר ולא בקורס. הם השקיעו שנים רבות בשכלול היכולות והידע שלהם, כיוון שפרזול נכון חשוב מאוד לבריאות הרגליים של הסוס וטעות יכולה לגרום לנזק חמור.

פרזול

תודה לכולם-כולן

אני סבור שטילוף ובהמשך הפירזול - אלו מיומנויות שלא כל רוכב יכול לרכוש או שיהיה לו חוש לזה.

לגבי טילוף קל - סבורני ששיוף הקרן במשוף, חיתוך וניקוי המחוג, וחיתוך שיוף תוספת קיר הקרן - אלו דברים שכל רוכב עם חוש טכני והבנה של הפרסה והסוס אכן יכול לעשות לאחר סדנה.

פרזול זה כבר דבר מתקדם שלא נראה לי שוכל
אבל באם אני מטלף את החמור, העיזים ועוד, אז. למה לא את סוסתי ?

fliperit

New member
לי יש הבנה בסיסית

של האנטומיה של הרגל האנושית וחוש טכני מצויין. למה שאני לא אתחיל לייצר נעליים אורטופדיות? התשובה לשאלה הזאת היא התשובה לשאלתך: כי הבנה בסיסית איננה מספיקה. הטלפיים של הסוס הם הנעליים שלו, והוא בניגוד אלינו לא יכול לחלוץ נעליים כשלא נוח לו בהן.
אתה יכול לשייף את הטלפיים, אבל טעות בזווית, שיוף מוגזם וכו' עלולים לעשות נזק. אצלנו יש סוסים שרק מטולפים ב2 או 4 רגליים, אבל זה לא אומר שאפשר לסמוך על כל אחד שיעשה את זה. המפרזל שלנו מקדיש מחשבה לטילוף של כל סוס וסוס, מתחשב בזווית שנכונה לו, בפציעות שיש לו או היו לו בעבר, בעבודה שהסוס עושה וכו'.
אני לא מבינה דבר וחצי דבר בטילוף עיזים וחמורים, אבל אני מקווה שכשאתה מטלף אותם אתה יודע בדיוק מה אתה עושה

טילוף בסיסי ולא פרזול בשלב זה ומה שבתרמילי

סבורני שידע ומושג בטילוף סוס/ה פרטי זהו ידע שחייב להיות לכל בעל/ת סוס/ה.
הבצוע המעשי יש שנרכש ויש שנלמד ויש שנולדים עמו.
נראה לי ראוי שבישראל יהיו סדנאות לטילוף בסיסי בהן בעלי הסוסים יתאמנו וילמדו בטילוף ולו לצורך מתן עזרה ראשונה לסוס/ה באמצע טיול כאשר משהוא קורה לקיר הפרסה או פקוח על עבודת טילוף המבוצעת ע"י מפרזל בסוס/ה.

בתרמיל הרכיבה שלי יש תמיד צבת, פלייר, מנקה פרסות, מברשת פרווה, סכין טילוף ספריי כחול, ספרי אלומינייום וכל מיני אביזרים שאני מוסיף (תחבושות, ספריי נגד יבחושים/זבובים), שמפו, סכין יפני, רשת האכלה.

אגב בשנות השישים לרוכבים היה אקדח שבאם חס וחלילה הסוס נקלע למצב בלתי הפיך - במהלך טיול - אז גואלים אותו מיסוריו. זה כמובן לא מקובל כבר 30 שנה. אז אקדח אין לי.

jgut

New member
יש הבדל בין עזרה ראשונה

לבין לטלף ולקבוע זוויות באופן קבוע עבור סוסך.
בנוסף מחובתך כמטייל לדאוג שמצב הפרסות של הסוס ותנאי הטיול יאפשרו לו לשמור עליהן שלמות.

יש אנשים במטלפים לבד את הסוסים שלהם. לרוב מדובר באנשי סוסים שמקצועם בתחום. גם אותם אנשים מקפידים להתייעץ לרוב עם אנשי מקצוע ולהזמין כאלה כשיש צורך.

לגבי סדנאות - מידי פעם יש כאלה בארץ. בעיני זה חסר אחריות לטלף את הסוס, ללא הבנה רצינית של העניין (שבוע לצורך העניין זה מעט מידי).

אם מאוד חשוב לך לטלף בעצמך, אתה יכול להיצמד למפרזל מנוסה שילמד אותך ותקפיד לעבוד איתו על בסיס ייעוץ באופן קבוע.

נ.ב. ביצוע טילוף באופן מעשי הוא ממש לא דבר שאנשים נולדים איתו. זה משהו שמצריך למידה והבנה. אחרת הנזקים הנעשים גדולים מידי וחבל על הסוס.

fliperit

New member
כמו שכתבה לך jgut

טילוף כעזרה ראשונה בשטח זה אכן כלי שכדאי שרוכבים יכירו. לעומת זאת, טילוף קבוע של הסוס על ידי אדם שאיננו איש מקצוע מלומד ומנוסה עלול לגרום לנזק.

jgut

New member
אני רוצה להוסיך לדבריך

ישנן עוד סיבות שבגללן נדרש יותר ידע בטילוף סוסים לעומת חיות משק אחרות.
סוס היא חיה יותר עדינה מבחינת הרגליים לעומת עיזים ופרות. לכן הטילוף שלה דורש מיומנות וידע יותר נרחבים.
בנוסף הסוס נושא משקל של רוכב על הגב, מה שמצריך התחשבות נוספת כשמטלפים אותו.

giri

New member
אני מעריכה שאתה לא רוכב על העיזים

זו מאד שאלה של איך אתה משתמש בסוס לרכיבה, והאם אתה יודע מספיק על מנת לשמר מצב פרסה טוב?
בהקשר הזה אני חייבת לציין שראיתי הרבה מאד חמורים בארץ ורובם מטולפים לא טוב במיוחד, והפרסות במנח מאד לא נכון. כמובן שזו מאד שאלה של כמה אתה דורש מהסוס. אם הסוס רק הולך, זווית עקומה אולי תסב אי נוחות, אבל אולי לא תסתיים בפציעה. אם אתה מדהיר את הסוס על משטח קשה, או מבצע איתו עבודה רבה או אינטנסיבית, אתה בהחלט מסתכן בפציעות (גיד, שריר, מפרק, טלף) בעקבות טילוף שגוי.

popi199

New member
הייתה סדנה

לפני שנה של טילוף אבל האנשים שהעבירו את הסדנא באו מחול ולא נמצאים בארץ אז כרגע אני לא יודעת על משהו זמין.

popi199

New member
עוד דבר

אם אתה מטייל עם הסוס ורוצה להשאיר אותו יחף ייתכן שתצטרך בוטס בשביל טיולים, לא הרבה סוסים יכולים לצאת לשטח יחפים.

jgut

New member
כמו שכתבו לך מעלי

פירזול סוסים זה משהו שלוקח שנים ללמוד. בכל מקרה אין לימודים בארץ ולימודים בחו"ל יעלו לך יותר ממה שיעלה לך לפרזל את הסוס אצל איש מקצוע.
בנוסף כמו שנכתב, הנזק שאתה עלול לעשות לסוס שלך מחוסר ידע גבוהה בהרבה.

giri

New member
מסכימה עם מה שנכתב

זה עשוי להיות כלכלי אם אתה מחזיק מס' גדול של סוסים ומפרזל את כולם בעצמך, אבל קח בחשבון שלושה שיקולים -
הלימודים ארוכים, דורשים סטאז', ומתקיימים בחו"ל;
פרזול לא מדוייק עלול להשבית סוס או ליצור פגיעה בלתי הפיכה, ולכן אם אתה מעוניין לפרזל את סוסיך אתה חייב ללמוד את המלאכה על בוריה;
פרזול דורש זמן רב. לדעתי ההוצאה על הלימוד תשתלם רק אם תפרזל מספר גדול של סוסים - במצב כזה, לא בטוח שזה כבר יהיה כלכלי עבורך מבחינת הזמן שאתה משקיע, אלא אם תתפרנס כמפרזל.

cjf

New member
אם יורשה לי מנקודת מבט של מפרזל

אז ככה גם לי זה עבר בראש לפני 23 שנה בערך, בסך הכל רציתי לפרזל את הסוס שלי כשאחזור לארץ מאותם סיבות בדיוק. זה היה בחווה שעבדתי בה בארהב.
הבחור הסתכל עליי, חשב 2 דקות ובסוף אמר ככה,להדביק פרסה אני יכול ללמד אותך בשעה, לפרזל זה משהו אחר צריך ללמוד כמו שצריך ואחרי 3 שנים אולי תוכל להגדיר את עצמך מפרזל בינוני, אם באמת תלמד תוך כדי תשתלם ותעשה בחינות הסמכה בדרגות הגבוהות תוכל להגדיר את עצמך מפרזל טוב אחרי 10 שנים.
הבחור עף על עצמו חשבתי לי אבל אחרי שבוע של מחשבות החלטתי ללמוד פרזול ולרדת מהאוכף.
היום אחרי 23 שנה אני יכול לומר שהבחור צדק לגמרי. המשכתי ללמוד ועדיין אני לומד כדי להשתפר.
בקיצור, תן למפרזל שלך לעשות את העבודה, הסוס יודה לך מאד ואם אתה רוצה להיות מפרזל אז אדרבה לך על זה אם אתה חושב שאתה מתאים
עפר גרינשפן מפרזל סוסים

למעלה