קורס פאראמדיקים

zobra

New member
קורס פאראמדיקים

שאלה טכנית לא הבנתי בכלל סתם לידע כללי מה זה הקורס פרמדיקים אני הבנתי שזה לוקח שלוש שנים בלימודים אקדמאיים אבל היום דוד שלי שהוא חובש ומתנדב במדא נתניה אמר לי שקורס פארמדיקים לוקח שלוש שנים בלימודי ערב אבל בלימודים אינטנסיביים הקורס העיוני לוקח בסביבות 4 חודשים ועוד בסביבות 4 למעשי ועוד שנה בערך של השלתמויות בסך הכל שנה וחצי האם אני צודק??

Action force

New member
עד שPARADAN יגיב

על פי מיטב הבנתי יש שני סוגים של קורס פראמדיק: 1. תואר ראשון ברפואת חרום מקנה תעודה ממד"א + תואר ראשון נמשך 3 שנים מתבצע באונברסיטה 2. קורס פראמדיק מקנה תעודה ממד"א בלבד נמשך שנה וחצי מתבצע במסגרת מד"א הסבר ממש על קצה המזלג, אבל מקווה שענה לשאלתך. בברכה יונתן שגיא הוכמן מד"א אילת מידע נוסף תוכלי למצוא באתר של איגוד הפראמדיקים בישראל

paradan

New member
הדוד שלך צודק... בערך

שתי דרכים מובילות לפאראמדיק. האחת הינה לימודי תעודה - מסלול של שנה וקצת שבסופו מקבלים תעודת פאראמדיק. הקורס נערך ע"י אגף רפואה של מד"א. מסלול דומה מאוד אפשר לעשות גם בצבא. אמור להיפתח במד"א גם קורס ערב שימשך כשנתיים (או אף יותר). הדרך השניה היא לימודים לתואר ראשון ברפואת חירום באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. זהו מסלול תלת שנתי (שנתיים לימודים עיוניים והשלישית ברובה השתלמויות) שבסופו מקבלים תואר ראשון ותעודת פאראמדיק.

sbenzvi

New member
ויש גם את המסלול של בי"ס לסיעוד

"אסף הרופא" בשיתוף עם מד"א לאחים ואחיות. נדמה לי שגם בבלינסון נפתח או אמור להפתח משהו בסגנון....

למעלה