קורס עריכת וידאו

גומיה

New member
קורס עריכת וידאו

הי, הייתי רוצה להכנס לתחום העריכה כתחביב. יש לי רקע עשיר בצילום סטילס.

הידע שלי בוידאו ועריכה דיי שואף לאפס. אני מחפש המלצה מקום שאפשר ללמוד את הכל, מהיסוד.

אשמח לשמוע על כל דבר - גם קורסים בתשלום בכיתה וגם טוטרילים ביוטיוב.

אה, וחשוב לי שתהיה התייחסות גם למהות העריכה עצמה ולא רק לימוד טכני יבש של תוכנה זו או אחרת

תודה!

joramf1

New member
שלום לך כתשובה לשאלתך

תוכל לקרוא עלי כאן בצד שמאל ל התגובה "לעסק שלי "ואו מתחת ליד התמונה
כמו כן בלשונית חוות הדעת שם עשרות חוות דעת מפרגנות
אם זה נראה לך מעניין צור קשר
יורם

זו שאלה לגמרי לא נכונה למישהו שמכריז מראש

ש-"הידע שלי בוידאו ועריכה דיי שואף לאפס".

הנ"ל צריך קודם כל ללמוד עריכה 101 - את תורת
העריכה לפני שבכלל נכנסים איתו למערכות עריכה.

את ההחלטה מה הוא מתכוון לערוך הוא כבר יעשה
בעצמו אחרי שידע (אם ידע) את תורת העריכה.

IdoShkedi

New member
מה פתאום, מאיפה הקרצת את זה?

אדם לא קם בוקר אחד ומחליט שהוא רוצה ללמוד עריכת וידאו בלי שום מושג מה הוא יעשה בידע הזה. סביר להניח שיש לו יעדים ברורים ללימוד, וההמלצה צריכה להתאים ליעדים האלה. אדם שרוצה לערוך סרטון למשפחה או לחברים יקבל המלצה שונה מאדם שרוצה לערוך חתונות, ומאדם שרוצה לערוך סרטי קולנוע.

גומיה

New member
תגובה

תודה לכם על התגובות!

אני בעיקר מעוניין לערוך סרטים משפחתיים, מצגות לארועים במשפחה, עבודה וכו. חשוב לי שהם היו ברמה גבוה, נגיד, מקצועיים, אבל כפי שציינתי מעוניין אותי לדעת את "תורת העריכה" כפי שמישהו כאן ציין ולא רק להפעיל תוכנה כזו או אחרת.

לדוגמא - יום הולדת לילד, לסבתא, טיול לאן שהוא - הייתי שמח לקחת חומר מצולם ולהפיק ממנו קליפ קצר שיעביר את התחושה בכמה דקות.

בצילום אני לא רע, ואני רוצה לקחת את היכולות האלו גם לוידאו.

Haribo

New member
מאחר ומדובר בתחביב

ולא משהו שאתה מתכוון לעסוק בו (להרוויח ממנו כסף), לא רואה גם טעם שתוציא כסף.
במיוחד בזמננו שיש כלכך הרבה מדריכים מצויינים ברשת, בין אם בקריאה או בצפיה בוידאו הדרכות ביו טיוב.
לדעתי, קח את הפרמייר (תוכנה מצויינת וידידותית מאוד למשתמש) ותלמד אותה.
את תורת העריכה והדברים האומנותיים תוכל ללמוד משילוב של ראש יצירתי וצפייה בעבודות של עורכים ברמה גבוהה (לא מכיר כאלה לקליפים משפחתיים אבל בטח תוכל למצוא ביו טיוב דוגמאות שידברו אלייך וימצאו חן בעינייך).
אחרי שתלמד קצת תוכל לבחור אם להיכנס ל"קרב על רטוב", תוריד את גרסת ההדגמה של הפרמייר (בכוונה אחרי שתלמד כי היא נותנת לך רק 30 יום עבודה וחבל לבזבז אותם על הלימודים הראשוניים) ותבחר אם לרכוש אותה. בהצלחה.

IdoShkedi

New member
אוקיי, אז ככה

ראשית אתה צריך לבחור בין שתי קטגוריות של תוכנות עריכה:
- תוכנות ביתיות עולות כמה עשרות דולרים (אני לא מתייחס לתוכנות חינמיות פשוטות, לא רלוונטי לך), יש בהן הרבה פונקציות אוטומטיות והן נותנות לך שליטה חלקית על הפרמטרים השונים. תוכנות כאלה אפשר ללמוד לבד או עם מורה פרטי, אבל אין טעם בקורס מקצועי.
- תוכנות מקצועיות מחייבות אותך לשלוט ידנית ברוב הפרמטרים, מה שנותן לך יותר חופש יצירתי אבל מקשה על הלימוד. אם אתה מתכוון לקנות את התוכנה - תוכנות בקטגוריה הזו יקרות מאוד. אפשר ללמוד אותן לבד רק אם אתה אוטודידקט רציני, אחרת כדאי לקחת קורס או מורה פרטי.

קורס מקצועי על תוכנה מקצועית עולה בין כמה אלפי לכמה עשרות אלפי שקלים, ואני לא רואה צורך שתשקיע סכומים כאלה על לימוד לשם התחביב. אם היעד שלך היה הפקות מתוסרטות אולי היית מקבל איזשהו ערך מוסף בקורס עריכה מקצועי - לימוד על מבנה נכון של סצנה או דברים כאלה. אבל כיוון שאתה מתכוון לערוך סרטים ביתיים, אין לך הרבה מה ללמוד על תורת העריכה, זה בעיקר טכניקה שלומדים תוך כדי עבודה על כל תוכנה. כפי שכתב Haribo, אתה יכול לצפות בסרטים אחרים באותו סגנון ולקבל רעיונות, ולבקש טיפים ממישהו אחר שעורך סרטים כאלה.

אתה צריך להחליט אם אתה לומד תוכנה ביתית/ברמת ביניים - פשוטה ונוחה יותר לעבודה אבל עם מגבלות מסויימות, או תוכנה מקצועית - קשה בהרבה ללימוד אבל ללא מגבלות.
אחר כך אתה צריך להחליט אם ללמוד לבד עם יוטיוב וכו' או בעזרת מורה (או קורס - אנחנו יכולים להמליץ על בתי ספר מקצועיים, אבל לדעתי זה בזבוז כסף במקרה שלך).

אם תבחר ללמוד עם מורה פרטי, יורם שהגיב לך קודם מציע שיעורים באחת התוכנות ברמת הביניים, אני מציע שיעורים בתוכנה המקצועית פרימייר, ושנינו נשמח לעמוד לשירותך.

גומיה

New member
תודה לכולכם!

אני אתחיל ללמוד על פרמייר ונראה איך אסתדר.
צילום, פוטושופ ולייטרום הצלחתי ללמוד בעצמי. עם עריכת וידאו יש לי איזה פחד לא מוסבר.

האם תוכלו להמליץ על מדריכים טובים ביוטיוב?
במידה ולא אסתדר אשקול את האפשרות לקחת שיעורים פרטיים :)

IdoShkedi

New member
לגבי סרטוני הדרכה

אפשר להיעזר בהם בשתי דרכים: ללמוד לבד ומדי פעם לחפש מדריך למשהו ספציפי שנתקעת בו (בין אם זה מדריך וידאו או הסבר כתוב),
או ללמוד הכל בעזרת סדרת מדריכים מסודרת כמו באתר lynda.com המצויין.
הרבה אנשים מחפשים איזושהי דרך ביניים - לא ממש מנסים ללמוד לבד, אבל גם לא משקיעים בלימוד מסודר לפי סדרת מדריכים, אלא צופים במדריכים אקראיים שהם נתקלים בהם ולומדים כל פעם פונקציה אחרת, בלי שום סדר או היגיון. בעיני זו לא דרך טובה ללמוד, כי אתה לא לומד את צורת העבודה המסודרת בתוכנה (שניתן ללמוד תוך התנסות או בעזרת סדרת מדריכים מסודרת), אלא צובר פיסות ידע מנותקות שבסוף לא תדע לחבר אותן כדי ליצור סרט.

חוץ מ-lynda.com אני לא מכיר מקור מסודר למדריכים, אבל חיפוש ביוטיוב בטח יניב מליון תוצאות - ושוב, שים לב לחפש סדרת לימוד מסודרת, או לא להתבסס על מדריכים כאמצעי עיקרי ללימוד.

joramf1

New member
שלום לך שוב ראיתי את דף הצילומים שלך ואכן

נחמד
אני עונה לך כאן למרות שקראתי את כל המשך השרשור
כפי שציינת מניסיונך כמו סטילס גם בוידיאו
התוצאה של רמה גבוהה הרבה גורמים יש לה

נמשול אותה למכונית בכדי לנסוע לירושליים
כך שאם ארכוש פאררי ויגואר אסע בכייף
על כיסאות מעור ובר שתייה צמוד ועוד כמה פינוקים
אבל אצטרך בנוסף לדאוג לחניון פרטי כי לא משאירים כזה רכב בחניון

לא מדבר על פייאט וצוקומוקו אחר אבל הונדה ואו טויוטה תסיע אותי הייטב
אכן ללא הפינוקים ואבל בבטחה ובנוחות נעימה

תכנת הפרימיאר יש לה הרבה לחיצים ואפשרויות והשאלה באמת אם אתה צריך זאת להגדרה שלך
גם בתוכנות הבניים יש אפשרות לתיקוני צבע (דוגמא מהחיים )
תיקוני הצבע בפרימיאר טובים יותר ומשמשים גם להתאמה ואיזון בתיקון צבע בשני שוטים שצולמו באותו לוקישון
בזמן שונה (השני הוא השלמת חומר) כדי לאחד אותם שיראו בצילום באותו היום

אם הדייקנות שלך היא בתמונות שלך כמצגת לעבור עליהם אחד אחד בתיקוני פוטושופ וזה הסטנדרט שאתה רוצה גם בעריכה בוידיאו
אז תלך על תוכנה כמו הפרימיאר ותיקח בחשבון שזה יהיה פרק לימוד ארוך.

אם אני לוקח את הציטוט שלך "לדוגמא - יום הולדת לילד, לסבתא, טיול לאן שהוא - הייתי שמח לקחת חומר מצולם ולהפיק ממנו קליפ קצר שיעביר את התחושה בכמה דקות."

אני יכול לסכם בשורה אחת "צילום תמונה מנציח את הרגע - וידיאו מנציח את האווירה ".

לא יודע אם נכנסת לכרטיס שלי וקראת בו או לא
אבל הציטוט שלך שהבאתי פה מתאים לכל מחזורי התלמידים עובדים וגמלאים במשרד הבטחון שעברו את הדרכתי
בימים אלה אני בתוך סדנת הדרכה של העובדים והגמלאים של התעשייה האווירת מחזור ראשון בהמשך חברות בת של
התעשיות האלה
כל אחד מאלה שלמדו ולומדים רוצים בדיוק לעשות את מה שכתבת: - יום הולדת לילד, לסבתא, טיול לאן שהוא - הייתי שמח לקחת חומר מצולם ולהפיק ממנו קליפ קצר שיעביר את התחושה בכמה דקות.
ולא מתיימר לעשות סרט תדמית למיקרוסופט

התובנות האלה מחירן כ 70-150$ תלוי ברמת התוכנה והאפשרויות וכמובן מקום הרכישה
תכנת הפרימיאר עולה 800-1000$ אל תתפסו אותי במילה
תשובתו של עידו הייתה מלומדת ועיניינית גם תשובה של אורי חשובה שדיבר על החומרה

תשובה של קניית חוברת לימוד ב 100$ וללמוד מ30 ימי ניסיון כי ללא ניסיון ותירגול אין לימוד
לא רציני כלל אלא אם מחליטים בפועל לרכוש את התוכנה
כמו שאמרתי כדי לעשות סרט טוב צריך מספר גורמים נוספים צילום נכון תנועות מצלמה נכונות מלל מתאים ואווירה
את הכל תמצא כאן קליפ חתונה ספרדי
דרך אגב אחד השחקנים המפורסמים שם הוא במקרה גם הבמאי וממפיק של הקליפ
וזה עשוי כמו שצריך ואפילו בלי אפקטים
חומר למחשבה תהנה
יורם

גומיה

New member
תודה

שלום חברים!
נתתם לי די והותר כלים ודרכים להתחיל!

אני מודה לכם מקרב לב ואחזור לכאן לשאול שאלות לכשיהיו

חג שמח לכולכם!