אוקיי, אז ככה
ראשית אתה צריך לבחור בין שתי קטגוריות של תוכנות עריכה:
- תוכנות ביתיות עולות כמה עשרות דולרים (אני לא מתייחס לתוכנות חינמיות פשוטות, לא רלוונטי לך), יש בהן הרבה פונקציות אוטומטיות והן נותנות לך שליטה חלקית על הפרמטרים השונים. תוכנות כאלה אפשר ללמוד לבד או עם מורה פרטי, אבל אין טעם בקורס מקצועי.
- תוכנות מקצועיות מחייבות אותך לשלוט ידנית ברוב הפרמטרים, מה שנותן לך יותר חופש יצירתי אבל מקשה על הלימוד. אם אתה מתכוון לקנות את התוכנה - תוכנות בקטגוריה הזו יקרות מאוד. אפשר ללמוד אותן לבד רק אם אתה אוטודידקט רציני, אחרת כדאי לקחת קורס או מורה פרטי.
קורס מקצועי על תוכנה מקצועית עולה בין כמה אלפי לכמה עשרות אלפי שקלים, ואני לא רואה צורך שתשקיע סכומים כאלה על לימוד לשם התחביב. אם היעד שלך היה הפקות מתוסרטות אולי היית מקבל איזשהו ערך מוסף בקורס עריכה מקצועי - לימוד על מבנה נכון של סצנה או דברים כאלה. אבל כיוון שאתה מתכוון לערוך סרטים ביתיים, אין לך הרבה מה ללמוד על תורת העריכה, זה בעיקר טכניקה שלומדים תוך כדי עבודה על כל תוכנה. כפי שכתב Haribo, אתה יכול לצפות בסרטים אחרים באותו סגנון ולקבל רעיונות, ולבקש טיפים ממישהו אחר שעורך סרטים כאלה.
אתה צריך להחליט אם אתה לומד תוכנה ביתית/ברמת ביניים - פשוטה ונוחה יותר לעבודה אבל עם מגבלות מסויימות, או תוכנה מקצועית - קשה בהרבה ללימוד אבל ללא מגבלות.
אחר כך אתה צריך להחליט אם ללמוד לבד עם יוטיוב וכו' או בעזרת מורה (או קורס - אנחנו יכולים להמליץ על בתי ספר מקצועיים, אבל לדעתי זה בזבוז כסף במקרה שלך).
אם תבחר ללמוד עם מורה פרטי, יורם שהגיב לך קודם מציע שיעורים באחת התוכנות ברמת הביניים, אני מציע שיעורים בתוכנה המקצועית פרימייר, ושנינו נשמח לעמוד לשירותך.