קורס נתיב

varcety

New member
אף יהודי-רוסי/אוקראיני

אינו רואה את עצמו כרוסי/אוקראיני בן דת משה. אמריקאים אולי כן כי שם הזרם הרפורמי הוא רוב.

Astroo

New member
דווקא ישראל גורמת לתופעה כזו

רבים מעולי בריה"מ היהודים כ"כ התרגלו שקוראים להם "רוסים" עד שהם התחילו לראות עצמם כשייכים ללאום הרוסי.

varcety

New member
מכיר את התופעה

פעם אחת באיזה פורום(לא תפוז) אמרתי שהעם הרוסי הוא אחד האנטישמים בעולם והזכרתי פרעות קישינייב. אז כמה עולים(צעירים מן סתם, הדור המבוגר יותר יידע להבדיל בין "רוסי" ו"יהודי") התחילו לקלל X: עד לפני כמה שנים גם חשבתי שאני רוסי /:

varcety

New member
והכוונה הייתה

שאף יהודי שמתגורר ברוסיה ואוקראינה לא יחשיב את עצמו כבן-דת משה.

Helio

New member
אתה תוכל ללמוד בסמינרים "על אזרחי".

לדעתי אתה גם תוכל לבקש הארכה של שירותך הצבאי. אבל אם לא תהיה הארכה זו- יהיה לך בית הדין זה שלא קשור לצבא.בכך ייפעו סיכוייך להצלחה - זאת דעתי האישית. כאשר אתה "על המדים" (ובמידה ויש לך רצון כמובן) - אתה תצליח בודאות. כמה שאני יודע בצה"ל במקח"ר (מפקדת קצין חינוך ראשי) שבתל השומר יש מדור שלם אשר עוסק בעידוד הגיור וטיפול ב-"בעיית הנוצרים" בצבא .תרים טלפון 144 או מודיעין צבאי ,תברר מספר של המפקדה ותמצא אנשים נכונים. הם יעזרו בכל השאלות. בהצלחה.

a sad person

New member
הבנתי

טוב אז כדאי שאני כבר אלך לבית דין שקשור לצבא, ככה שיהיה יותר קל להתגייר אני עושה את זה רק מתוך התחשבות בילדים שיהיו לי שכנראה יגדלו כאן

TaL53

New member
אני זוכר

שבקורס עצמו אמרו לנו שהגיור דרך נתיב (גם למי שממשיך באזרחות) יותר קל מאשר ברבנות. אז כדאי לך ללכת לנתיב:)

בושה וחרפה לצה"ל! "בעיית הנוצרים" עלאק,

רק לפני 60 שנה ניסו לפתור בעיה ממש דומה, רק שבמקום הנוצרים הייתה זאת "בעיית היהודים"..

אתה נובח על העץ הלא נכון.

השמאל הציוני העלה ארצה למעלה ממיליון רוסים, יהודים וגויים, רק בכדי לדכא דמוגרפית את ערביי ישראלי. עכשיו המיסיונרים של מפא"י מנסים לסיים את מלאכתם השטנית ולגייר את העולים הנוצרים, כלומר להפוך אותם ל'יהודים פרופר', אבל אל דאגה, התוכניות של אותו שמאל ציוני נועדו לכישלון. העולים התבררו כבעלי נטייה פוליטית שנוייה במחלוקת, והם רחוקים מלתמוך בשמאל הציוני(אם אני לא טועה ברחוב הרוסי ברוך מרזל הזניח מקבל תמיכה גדולה משל כל מועמדי העבודה).

Astroo

New member
יצחק שמיר זה "שמאל ציוני"???

מי שאחראי לעליה ההמונית הוא יצחק שמיר שסיכם עם בוש האב על סגירת שערי ארה"ב בפני יהודים מבריה"מ.

TaL53

New member
נכון, ואם כבר

אז רבין עלה בזכות העולים שהצביעו עבורו. ומי היה ראש ממשלה כשעלו היהודים מברה"מ בשנות ה-70? זה היה בגין במקרה?

לא, בעיקר גולדה מאיר.

ד"א, גם היא, וגם יצחק שמיר, אמרו אחר כך שהעליה מחבר המדינות [גולדה על זו של תחילת שנות ה-70, ושמיר על זו של ה-90] היה הדבר הכי חשוב שהם ביצעו, ושקרה במהלך כהונתם. כבוד!

TaL53

New member
אין על גולדה:)

והאמת, לא נראה לי שהיא הייתה כזאת "שמאלנית" או שאני טועה?

הפעם אתה לא טועה.. ../images/Emo8.gif

בכל מה שקשור לנושאים הכלכליים, החינוכיים, התרבותיים, והדתיים, היא הייתה בצד השמאלי של המפה [היא הייתה סוציאליסטית מושבעת]. אבל בכל מה קשור לנושאים המדיניים והבטחונים, אז איך לומר זאת בעדינות.. כהנא לידה היה אפרוחון.. היו לה כמה התבטאויות, ובעיקר הרבה מאוד מעשים [היא שפכה דם של ערבים כמו מים], שלא היו מביישים הרבה מאוד אנשי-מלחמה מושבעים ומצביאים דגולים במהלך ההיסטוריה, והיו מתוייגים היום כימין אקסטרה אקסטרה אקסטרה קיצוני. ד"א, פרט לזה שהיא הייתה מאוד מאוד נצית, קשוחה, כוחנית, ושתלטנית, היא גם הייתה מאוד אנטי-דמוקרטית [על גבול הרודנית]. כזאת אשה הייתי בהחלט מסכים שתמליך עלינו.

וכמובן, איך אפשר לשכוח....

הממשלה שלה, הייתה זו שניסחה את "מסמך גלילי" [חלק ממצע המערך לבחירות 73, בנושא ההתיישבותי]. התוכן שלו קובע את המטרות הבאות: הקמת עיר נמל גדולה בסיני [לימים ימית]. הקמת עיר גדולה ברמה"ג [לימים קצרין]. ויישוב מאוד מאוד מסיבי של יהודה, שומרון, ורצועת עזה, תוך כדי הקלות מאוד מאוד משמעותיות ליזמים ישראלים שיחליטו להשקיע שם, והשקעה של מיליארדי דולרים ביישוב ואיכלוס המקום ע"י אזרחים [כמובן תוך כדי הטבות מאוד גדולות למי שיחליט לעשות זאת]. על התוכנית הזאת, מתוך 80 חברים, רק אחד הצביע נגד. וזה היה בעצם מה שנתן את הדחיפה האדירה למה שנקרא היום "מפעל ההתנחלויות".

Astroo - תראה משהו יפה ומרגש. ../images/Emo41.gif

http://www.youtube.com/watch?v=wq6Fu_pXhnA ואכן, יצחר שמיר [יזירניצקי] הוא זה שאחראי למסה האדירה והעצומה שזרמה לכאן מבריה"מ. [הוא רחש ובחש כל מיני עסקאות עם הגרמנים והאמריקאים, כדי שאלה יסגרו בפניהם את השערים, וככה כל מי שייצא מברה"מ, יגיע לישראל]. נ.ב, הידעתם שיצחק שמיר ידע רוסית ברמה מצויינת? בנוסף הוא גם היה קורא המון ספרים בשפה זו [בנוסף לפולנית, גרמנית, יידיש, צרפתית, אנגלית, ועוד כמה שפות שהוא ידע..]

למעלה