ישראל זה לא ארה"ב.
ארה"ב הינה מעצמה עשירה בתרבות ואפשרויות. ברור מאליו למה אנשים רוצים לחיות שם. ישראל לעומת זאת היא מדינה ענייה, רבת סכסוכים ובכלליות אוכלת יושביה. אם נתעלם לרגע מן אופיה הדקטטורי של רוסיה. הרי שהיא במצב טוב יותר מאשר ישראל, לפחות בכל מה שנוגע לצמיחה כלכלית. לפיכך איני מוצאת סיבה למענה לאומן רוסי יחפוץ במגורים בישראל. מה יש לו לחפש כאן?! בנוגע לשאלתך שלך. בתל אביב יש בתי קפה יפים. בעזה אין. אותה תשובה נשמעת דבילית לחלוטין אך היא טומנת בתוכה אמת רבה. אני פשוט לא חיה בוואקום. אני נושמת, אוכלת ושותה תרבות וחברה. את אותה תרבות וחברה אני מוצאת בעיקר בתחומים הצרים של פלורנטין ונהר הירקון. בשטחים הכבושים של ישראל איהיה לי קשה מאוד למצוא סיפוק אינטלקטואלי ראוי. איני צבועה לגמרי. אני בכל זאת משתדלת להגיח אל יישובים פלשתינאים, בעיקר רמאללה, מדי שבוע בכדי ללמד ילדים ונוער. אם כי אני מקבלת כסף עבור עבודתי, כלומר אין זו התנדבות מוחלטת. מכאן לטעוני השלישי. ישראל הינה דמוקרטית ומטרתי שלי היא לשנותה בעזרת הכלים הדמוקרטיים, בעיקר הזכות לבחור ולהבחר והזכות להפגין. עזיבת ארץ ישראל היא מבחינתי וויתור על המאבק, המאבק למען המצפון הישראלי, ועל זה אני לא מוכנה לוותר. אני אוהבת ישראל. אני שונאת את הכיבוש ואת הציונות(הנוכחית). מקווה שהסברתי את עצמי כראוי.