תגובה שונה
אין פה צודק לא צודק..אבל זאת תגובה קצת שונה מזאת שמעליי בקשר לתשובה קיבלת את כל הפרטים הטכניים שהיית צריכה לקבל, אז אני אדבר איתך על עניין התיפקוד בתור מפקד שמנסה לפקד על חיילים בפעילות מבצעית שהוא בכלל לא היה שם בתור חייל.. הפעילות המבצעית הראשונה של המ"מ שלי הייתה בקו איתנו שאנחנו היינו 8 חודשים בצבא, הוא היה 3 שנים ו4 חודשים בצבא..(הוא היה בחובלים, הרבה קורסים..הרבה בסיסים סגורים..) ואני חייב להגיד לך שהוא פשוט תיפקד בצורה לקויה לדעתי.. חד וחלק, בגלל חוסר נסיון. בחור שהיה איתי יצא לקורס מ"כים אפרוחים אחרי 8 חודשים כמו שהצגת, בלי פעילות מבצעית משל עצמו, סיים את הקורס מכ"ים שהוא שנה בצבא..ונהיה מפקד טירונים, בתור מ"כ בפעילות מבצעית אני יודע בוודאות מהחיילים שלו שהוא פשוט לא היה טוב.. עכשיו אפשר להגיד שזה באמת תלוי באופי של הבנאדם, ושבנאדם שפיץ ואחד מסויים מאוד יכול לצאת אפרוח כי הוא נורא בוגר ולהיות מ"כ בפלוגה מבצעית למרות שהוא עצמו לא עשה אחת לפני, ולהיות תותח. אני - לא תומך בגישה הזאת, לא מבין מלכתחילה למה מוציאים אנשים אפרוחים למכ"ים, אני חושב שאם מוציאים מישהו אפרוח למכ"ים, זה רק בשביל לצאת לקצונה אחר"כ, ואולי קצת לא במקום להגיד את זה - אבל להוציא אחד שלא יהיה מ"מ מסלול/רובאית, אלא אחד שילך להיות מ"מ של הסמכות..או במילה אחרת - קורסיסט. זאת הגישה שלי..לא נראה לי שיותר מדי תומכים בא, פשוט בתור אחד שראה את אלא שיצאו אפרוחים ומה שיצא מהם זה מה שמלמד אותי הנסיון. אני יצאתי לקורס מכ"ים אחרי מסלול ו4 חודשים ברובאית, ואני חושב שאם הייתי יוצא לפני הפעילות ברובאית הייתי מפקד הרבה, הרבה, הרבה פחות טוב, חד וחלק. אני בכלל לא מבין אבל גם בגדול למה מוציאים אפרוחים, אני חושב שזה צריך לצאת מהטול לחלוטין..אבל זה אני, ויש סיבה (חוץ מזה שאני שונא את הצבא) למה אני לא נמצא בדרגות הפיקוד הגבוהות יותר

סליחה על החפירה מקווה שקראת עד הסוף ושלא רשמתי לעצמי ב3 בבוקר