קורס מ"כים (קרבי)

RENI1

New member
קורס מ"כים (קרבי)

ההקצאה הראשונה לקורס מפקדים היא מיד לאחר ההכשרה (טירונות+אימון מתקדם). ואחרי הקורס ניתן להשתבץ או כמפקד במסלול (מ"כ טירונים) או כמפקד בקו. איך מישהו שיצא לקורס מפקדים בהקצאה הראשונה יכול להיות מפקד בקו (הרי בפועל הוא לא התנסה בפעילות שבקו)?

תסתכלי על זה ככה....

חח ידעת שאני הולכת לענות לך על זה נכון?
קיצר, מפקד שסיים קורס מ"כים - לא התנסה בכלום בצורה פיקודית. זה שהוא היה טירון, ועבר מסלול - זה לא אותו הדבר כמו לעבור מסלול שוב, בתור מפקד. לכן, גם בקו, גם בבט"ר - זו פעם ראשונה שלו. זוכרת פעם שאמרתי לך שיש כאלה שאומרים/חושבים שמ"כים הקצאה ראשונה זה בכלל לא טוב? אז זה בגלל זה... בגלל שהם אומרים שאין להם ניסיון... לכן, הרבה אומרים שבשביל להיות מפקד טוב בפלוגה מבצעית, צריך להשתפשף קודם כל בתור חייל בפלוגה מבצעית, ולצאת אחרי 4 חודשים (הקצאה שנייה) או 8 חודשים (הקצאה שלישית) לקורס מ"כים... זה יכול להיות נכון... אני אישית מאמינה שזה יותר תלוי בבנאדם עצמו - יש כאלה שהם תותחים ישר, ויש כאלה שבאמת עדיף להם השיפשוף.. בכל מקרה, זה לא משנה באופן כללי אם לא היית בקו עדיין ואת מגיעה לפלוגה מבצעית... לומדים להשתלב... נכון, זה קשה להגיע מפקדת צעירה ולקבל חיילים שבוזים ופז"מניקים מפלוגה מבצעית, ולפקד עליהם.. אבל אם את סבבה איתם, ואת מפקדת טובה ובלה בלה בלה - הכל יהיה בסדר

RENI1

New member
הייתה לי הרגשה ../images/Emo8.gif../images/Emo6.gif

תודה על התשובה

Shaycus

New member
תגובה שונה

אין פה צודק לא צודק..אבל זאת תגובה קצת שונה מזאת שמעליי בקשר לתשובה קיבלת את כל הפרטים הטכניים שהיית צריכה לקבל, אז אני אדבר איתך על עניין התיפקוד בתור מפקד שמנסה לפקד על חיילים בפעילות מבצעית שהוא בכלל לא היה שם בתור חייל.. הפעילות המבצעית הראשונה של המ"מ שלי הייתה בקו איתנו שאנחנו היינו 8 חודשים בצבא, הוא היה 3 שנים ו4 חודשים בצבא..(הוא היה בחובלים, הרבה קורסים..הרבה בסיסים סגורים..) ואני חייב להגיד לך שהוא פשוט תיפקד בצורה לקויה לדעתי.. חד וחלק, בגלל חוסר נסיון. בחור שהיה איתי יצא לקורס מ"כים אפרוחים אחרי 8 חודשים כמו שהצגת, בלי פעילות מבצעית משל עצמו, סיים את הקורס מכ"ים שהוא שנה בצבא..ונהיה מפקד טירונים, בתור מ"כ בפעילות מבצעית אני יודע בוודאות מהחיילים שלו שהוא פשוט לא היה טוב.. עכשיו אפשר להגיד שזה באמת תלוי באופי של הבנאדם, ושבנאדם שפיץ ואחד מסויים מאוד יכול לצאת אפרוח כי הוא נורא בוגר ולהיות מ"כ בפלוגה מבצעית למרות שהוא עצמו לא עשה אחת לפני, ולהיות תותח. אני - לא תומך בגישה הזאת, לא מבין מלכתחילה למה מוציאים אנשים אפרוחים למכ"ים, אני חושב שאם מוציאים מישהו אפרוח למכ"ים, זה רק בשביל לצאת לקצונה אחר"כ, ואולי קצת לא במקום להגיד את זה - אבל להוציא אחד שלא יהיה מ"מ מסלול/רובאית, אלא אחד שילך להיות מ"מ של הסמכות..או במילה אחרת - קורסיסט. זאת הגישה שלי..לא נראה לי שיותר מדי תומכים בא, פשוט בתור אחד שראה את אלא שיצאו אפרוחים ומה שיצא מהם זה מה שמלמד אותי הנסיון. אני יצאתי לקורס מכ"ים אחרי מסלול ו4 חודשים ברובאית, ואני חושב שאם הייתי יוצא לפני הפעילות ברובאית הייתי מפקד הרבה, הרבה, הרבה פחות טוב, חד וחלק. אני בכלל לא מבין אבל גם בגדול למה מוציאים אפרוחים, אני חושב שזה צריך לצאת מהטול לחלוטין..אבל זה אני, ויש סיבה (חוץ מזה שאני שונא את הצבא) למה אני לא נמצא בדרגות הפיקוד הגבוהות יותר :) סליחה על החפירה מקווה שקראת עד הסוף ושלא רשמתי לעצמי ב3 בבוקר

RENI1

New member
ברור שקראתי

עד הסוף. האמת שאני מסכימה איתך ולמעשה מאותה חשיבה בדיוק נבעה השאלה שלי. מפקד טוב לדעתי צריך להתנסות תחילה בעצמו לפני שנותנים לו סמכות. רק אחד עם ניסיון ידע איך להתמודד ולהגיב בסיטואציות מסוימות, אי אפשר ללמוד את הדברים רק בתאוריה. תודה גם לך על ההתייחסות

אפשר גם בתאוריה,

ולהשתפשף עם הזמן בתפקיד עצמו...
אבל הניסיון, הוא הכי טוב.

אני קראתי עד הסוף...

ואני מסכימה איתך, אגב. אני מנסה לחסוך מנופר בינתיים מידע על "מה הצבא חושב כשהוא מוציא אותך למ"כים", כי זה לא נחוץ להסתכלות שלה על השירות בתור לוחמת כרגע.
אבל נכון, החלוקה לאיכות של אנשים בהקצאה ראשונה, מתחלקת לנתונים איכותיים נטו, כדי שיהיו קצינים הכי מהר שאפשר וישרתו את המערכת בצורה התורמת ביותר, והחלק השני, הוא אנשים שפיצים, גם אם הנתונים שלהם לא משו. יש גם מל"מניקים, הם נכנסים בד"כ לשפיצים, אם כבר... ראיתי את זה טוב מאוד על המחזור שלי, והרגשתי את זה טוב מאוד על עצמי. כל זה - עדיין לא סותר את מה שאמרתי, וכן, אני יודעת שהסכמת איתי

RENI1

New member
כמו שנאמר

כשנגיע לגשר (בתקווה שנגיע אליו)- נחצה אותו
מה זה מל"מניקים?

או, עכשיו יש לך שאלות לעניין ../images/Emo6.gif

למילה מל"מניק יש מספר פירושים, לכולם יש אותה משמעות.אז אני מכירה את זה בתור מלקקים למפקד...אלו החיילים שמנסים לבלוט תמיד, לוקחים יוזמה כשהם בציבור, מדברים גבוה, אבל כאין מפקדים בסביבה, הם חרא של אנשים, והולכים לישון אחרי שמירה במקום להעמיד מסדר.

yotamde

New member
הקצאה ראשונה לקורס מ"כים

אני עכשיו בהכנה לקור"ס מ"כים בהקצאה ראשונה לאחר 8 חודשים בצבא. אני משרת בדוכיפת. הספקתי להיות חודש בקו וההרגשה שלי היא שלצאת למ"כים מוקדם זה פשוט לחסוך ארבעה חודשים מסלול של אבט"ש\הגנ"מ. בואו נהיה הגיוניים- כמה ניסיון מבצעי כבר רוכשים במסלול? מארבים מונפצים, מעט מאוד מעצרים וברמה מאוד ירודה, והמון, אבל המון המון עמדות סטטיות. מודה, הייתי מרגיש שלם יותר עם עצמי אם הייתי יוצא לקורס עם ניסיון מבצעי, אבל מה לעשות שצה"ל צריך קצינים, וכמה שיותר מוקדם, כי 3 שנים שירות זה לא כל כך הרבה בתחשב בקורסים ובהכשרות שמ"מ קרבי צריך לעבור. זה מה יש ועם זה ננצח.

בהצלחה לך../images/Emo140.gif

אתה צודק, ואנחנו מסבירים את זה רק בצורה המערכתית... אל תשכח, שיש מקומות בצבא, בהן המסלול הוא רק 8 חודשים... לכן, במקומות כאלו - הקצאה ראשונה היא לא על חשבון 4 חודש של אבט"ש וכאלה במסלול, אלא 4 חודש של פעילות בפלוגה מבצעית, ששם אתה כן רוכש ניסיון...

GGG12345

New member
יפה סיכמת

פלוגת מסלול לא תורמת לך כלום. אתה לומד איך חיים במוצב ומה השגרה, וכיצד דברים מתנהלים. הפנמתי את זה אחרי שבוע. לא צריך עוד ארבעה חודשים. כל הקטע של נסיון מבצעי לא בא בכלל לידי ביטוי גם לא בהקצאת אמצע או סוף, אך ורק בקטע הפז"מ. אם כבר יש הקצאת וותיקות, וגם ממנה לא ניתן לצפות ליותר מדי נסיון מבצעי. נכון שהייתי מעדיף להשאר עם החברים עוד 4 חודשים במוצב כדי לספוג את החרא ולהנות ממנו יחד איתם, וכנראה הייתי מתנגד לצאת אם זו לא הייתה ההזדמנות האחרונה שלי לגשת לקורס, אבל זה מה שיש. אגב הערה קטנה - הסיכוי שמ"כ מהקצאה מוקדמת יפקד בפלוגה מבצעית הוא אפסי עד בלתי קיים, הם לרוב נשלחים לפקד על טירונים/ פלוגת מסלול, או חוזרים כחפ"שים לפלוגות מבצעיות.

למעלה