קורס מ"כים במוד"ש

מושון17

New member
קורס מ"כים במוד"ש

האם כאשר אני יוצא לקורס מ"כים במוד"ש אני יכול לבחור אם זה להדרכה (מ"כ טירונים) או מ"כ בקו? ומה בעצם המשמעות של מ"כ בקו? מהתכלס התפקיד שלו?

I t a M a R 1 1

New member
תשובה...

שבוע לפני סיום הקורס מכים שואלים אותך...ובהתאם ליכולות שהפגנת במכים מחליטים איפה למקם אותך... מ"כ בקו,יש לו תאכלס יותר אחריות כי אתה בשטחים,בגבול בטירונות אתה אשכרה מחנך את הטירונים ומלמד אותם להיות חיילים

מושון17

New member
השאלה שלי היא

אם זאת החלטה נטו שלי או שזה בעצם רק שיקולי המערכת? ומה זתומרת שההחלטה בהתאם ליכולות שהפגנתי? ככל שאני יותר תותח יש יותר סיכוי שאני אהיה מ"כ בגדוד?

GGG12345

New member
לא יודע איך זה עובד במוד"ש

אבל לפחות בחי"ר, "שואלים" אותך כביכול מה אתה מעדיף, אבל בסופו של דבר זה קבוע. מה שאומרים לך שם תבלה מזמנך הלא פנוי. למצטיינים יש אפשרות בחירה.

2inaroad

New member
אבל מה קורה בד"כ?

הקטע הזה קיים בכל חיל קרבי, שמסיימי מכ"ים עומדים בפני שתי אופציות בגדול- מפקד בשטח או מדריך בבסיס. אז בד"כ: 1) המצטיינים לאן? 2) לאיפה יש יותר ביקוש?

GGG12345

New member
answererere:

המצטיינים לאן שהם חפצים. אין הרבה כאלה אז יש מרחב פעולה לתמרון. למרות שגם אם צריך לא יתחשבו גם במצטיינים. הביקוש הגדול ביותר הוא לפלוגות הוותיקות מן הסתם - אבל, מה לעשות, צריך גם מפקדים לטירונים, ויש גם כאלה שהולכים לשם ועושים שם חייל.

GGG12345

New member
וזה בלי להזכיר מודרכים

שהם החיילים הכי שבוזים בכל צה"ל. גם שם לא שואלים אותך.

2inaroad

New member
התכוונת לכאלה

שסיימו מכי"ם ונתנו להם תפקידי הדרכה שהם לא מ"כ טירונים?

L o s e Control

New member
ומאיפה הידע?

היית שם? אני כמעט בטוח שלא.. אז מה אתה מעביר ביקורת? לא מבין אנשים כמוך (גם אני לא במוד"ש אגב)

bery18

New member
אם היחיתי שמה

הייתי מתאבד, ראינו את המלחמה ואת מסקנותיה, איפה מוד"ש היו, ואת איכות החיל. בחסד עשו לחיל הזה טובה, שהכניסו אותו לקהילית המודיעין

bery18

New member
למוד"ש בעיקר

עובדה שכבר רוב היחידות בונות צוות תצפיות, ומכשירות תצפיתנים, קיצור בדיחה אחת גדולה, שישמרו על הדרום יחד עם קרקל

למעלה