קורס משתחררים

ehofi1

New member
קורס משתחררים

היי,
אציתי לשאול האם מישהו יודע למי מגיע קורס משתחררים(הזה של 5 ימים לא הכנס של חצי יום שכולם הולכים אליו..)?

תודה:)

אושי231

New member
בעקרון זה צ'ופר שנותנים לחיילים

מצטיינים או כשיש ליחידה הקצאות פנויות והיא מחפשת למי לתת אותן.
אני מאוד ממליצה על הקורס- כדאי לך לדבר עם כל מי שאפשר ע"מ לצאת אליו.

DorSht

New member
מה נקרא פריפריה?

סתם למשל, באר שבע נקרא פריפריה?

יש לי מישהו בבסיס שאמר שבדרך כלל מיעוטים (דרוזים, בדואים וכו') מקבלים את זה, וקהילות מתפתחות כמו אתיופים.

הקורס שאת מדברת עליו שונה,

בערי פריפרייה יש קורס מיוחד לבני העיר, שמתקיים בעיר.
הקורס שפותח ההודעה דיבר עליו זה קורס שנותנים כצ'ופר, הרבה פעמים ללוחמים, ומתקיים במרכז (אם אני לא טועה), עם חיילים מכל הצבא ומכל הארץ.

מההודעה של פותח השרשור

אני עדיין לא יכולה להבין לאיזה קורס הוא התכוון.
אני מכירה אנשים מקיבוצים שזימנו אותם לקורס במרכז. אני גרה קיבוץ ליד (ליד חברה ספציפית שזימנו) ואותי לא זימנו. למה? אין לי מושג.

ehofi1

New member
תכלס

אני לא בטוח בעצמי לאיזה קורס אני מתכוון. שמעתי שיש אפשרות לצאת לקורס 5 ימים במרכז שככה מכין אותך לאזרחות.
מעניין גם מה נקרא פריפריה באמת. ואיפה אפשר לבדוק את זה..

אושי231

New member
נעשה סדר. ישנם 2 סוגים של קורסים

שנקראים מכינה לשחרור.
הקורס הראשון הוא קורס המתקיים בפריפריה על חשבון הפריפריה ומיועד לתושבי הפריפריה. כל מושב/ קיבוץ/ עיר קטנה בפריפריה שמקיימת את זה- מזמינה את המשתחררים למכינה כזאת. אתה יכול לברר דרך המועצה שלכם/ העיריה אם יש דבר כזה אצלכם.

הקורס השני שנקרא מכינה לשחרור הוא קורס המתקיים במרכז, ברמת גן. קורס בן 5 ימים והוא מיועד לחיילים לפני שחרור המקבלים צ'ופר לצאת אליו. בקורס יש גם מרצים אזרחיים וגם חיילים שהם מפקדי הקורס. זה הקורס עליו המלצתי לך לברר. את הבירור ניתן לעשות מול שלישות היחידה, המפקד, ומש"קית החינוך.

בהצלחה!

למעלה