קורס משיטי יאכטות

tamirk3

New member
קורס משיטי יאכטות

שלום. חשבתי על לעשות קורס משיטי יאכטות בחו"ל. ראיתי שניתן לעשות קורס עם תעודה של ה ASA אבל יש כל מיני קורסים ואני לא יודע מה נותן לי מה Cruising Certificate Day Skipper Coastal Navigation Coastal Skipper מה כל אחד מאלה נותן לי,והאם יש חשיבות לכך שהתעודה היא מביה"ס כזה או אחר? תודה

תלוי מה והיכן../images/Emo35.gif

לפי התאור שלך אלו קודסים של בתי ספר תחת מעטה של RYA. זה בא לעודד השכרת יכטות באזורים בהם הינך לומד. אם הלימודים ב"מולדת" (בריטניה) ובתוך מועדון ותיק הרי בעתיד ניתן להרחיב רשיון זה, אבל עם הם באחד הסניפים בים התיכון קשה יותר ובסופו של תהליך יש לך רשיון יקר מרשיון ישראלי. נכון שבארץ איש לא יתן לך רשיון בעשרה ימים אבל יש לך כישרון קיממת דרך לעשות זאת בזמן קצר(כשלשה חודשים) ביסודיות במחיר דומה או פחות. לגבי הקורסים שציינת הרי זה למעשה שני רשיונות הראשון להפלגות יום קרוב לחוף (לא יותר מ-3 מייל) והשני דומה לרשיון 30 ישראלי לשייט חופי (עד 10 -12 מייל מהחוף). הכל תלוי בהגבלות הביטוח.

tamirk3

New member
השם על התעודה

מה החשיבות לשם על התעודה? זה כמו תואר B-TECH ישראלי? מול תואר B-SCIENCE? מוכר בינלאומי?

דרך הים1

New member
קורס ASA

ASA היא AMERICAN SAILING ASSOSIACTION והיא התאגדות שנועדה ליצור סטנדרטיזציה בלימודי השייט בארה"ב ובעולם. דרך הים היא בי"ס עמית ב ASA ובניגוד לנאמר בתגובות אחרות אני מוצא את שיטת הלימוד כנכונה ביותר: על מנת להיות עמית ב ASA בי"ס צריך לעמוד בסטהדרטים מסוימים (מס' מדריכים מוסמכים, גודל וכמות הכיתות, כלי השייט, עזרי הלימוד) מדי שנה נערכת בדיקה לבי"ס לבדוק האם הוא עומד בתנאים אלו. שיטת הרשיון בנויה כפירמידה הפוכה ומורכבת משבעה שלבים: BKB השלב הראשון: מאפשר להפליג על ספינה עד 20 פיט עם מנוע חיצון בשעות היום במים חופיים ובמזג אוויר טוב. BCC השלב השני: מאפשר להפליג על ספינה עד 30 פיט במים חופיים בקרבת החוף בשעות היום. BBC השלב השלישי: מאפשר הפלגה על ספינה עד 50 פיט במים חופים בשעות היום. CN השלב הרביעי: הינו קורס תיארוטי בניווט חופי הכולל גאות ושפל. ACC: השלב החמישי מאפשר הפלגה על ספינה עד 50 פיט במים חופיים בשעות היום והלילה. CN: הוא קורס ניווט אסטרונומי תיאורטי. OCC: הוא השלב הסופי ומאפשר להפליג באוקינוס. בכל שלב (פרט לשני הקורסים התיאורטים בניווט) משולב לימוד עיוני במעשי ונלמדים כל מקצועות הים: ימאות, מכונה, חוקי דרך, ניווט, מכשירים וכו' כאשר בכל שלב עולים רמה בידע (לא לומדים אורות בשלב הראשון כאשר מותר להפליג רק בשעות היום). בסיום כל שלב מתקיימת בחינה תיאוטית ומעשית. מעבר משלב לשלב מצריך צבירת זמן ים. לדוגמה באושן צריך לצבור 2000 מייל רצוף באוקיינוס. גדולתה של השיטה שבקלות מקבלים את דרגות הרשיון הנמוכות המאפשרות לאנשים להפליג על כלי שייט קטנים ולצבור ניסיון (לא כולם מפליגים על כ"ש באורך 24 מ').אולם על מנת להגיע לדרגת הרשיון הסופית יש ילצבור ניסיון רב וכן ידע.בנוסף יש מסלולי לימוד לכלי שייט קטנים ולקטמרנים חסרונה הגדול של השיטה היא שמחזיקי הרשיון אינם יכולים להפליג על כ"ש ישראלים. אנחנו בדרך הים מכשירים בעיקר חבר'ה מהשגרירויות ועובדים זרים וחבל שהם לא יכולים אחר כך להשכיר ספינות בארץ. דמינו את המצב הפוך שישראלים לא היו חכולים להפליג/להשכיר ספינות בעולם.

עקרבנון

New member
הסבר יפה ואכן נשמע טוב , אבל..

השואל מוטב לו לקרוא היטב את הכתוב בשורה האחרונה המודגשת לפני שניגש ללמוד בחו"ל.

כמו שאמר עקרבנון..

לפני שמחליטים לקחת קורס בחו"ל,יש צורך לוודא שאת הבחינות עורכת רשות מוסמכת(משרד התחבורה). ראה חוק הספנות ימאים (משיטי כלי שיט קטנים) התשנ"ח-1998 פרק ה', תקנה 27 . משרד התחבורה הישראלי לא מכיר בתעודות של מועדונים וארגונים למיניהם אלא רק בתעודות של משרד התחבורה של מדינות מסוימות וגם זה עם הגבלות. לעומת זאת רשיון משיט ישראלי ידוע ומקובל בכל העולם. לגבי ההערה המודגשת של דרך הים 1, אם אני לא טועה, לתושב זר אין אפשרות לקבל תעודת משיט ישראלית אלא רק להמיר תעודה קיימת לתעודה ישראלית ויתכן שכאן מקור הבעייה.

tamirk3

New member
תודה רבה!!! רק עוד משהו...

ועם הרשיון הישראלי לא עושים בעיות בחו"ל? ונגיד אני רוצה להשכיר יאכטה ביוון...רשיון 30 מספיק לי? ואם משם אני ממשיך לטורקיה אני יכול לחשב את זמן ההשכרה כזמן ים לרשיון 60? ורק שאלה אחרונה..עם אני עושה את התיאורה בעצמי כמה זה חוסך לי מעלות הקורס? אני יודע שאני שואל הרבה שאלות...אבל אני מעריך את התשובות שלכם תודה רבה!!! טמיר

xfwind

New member
../images/Emo45.gifבי"ס מומלץ בחו"ל

בדוק אצל ג'ים גוקובה במרמריס. מקום מקסים, אנשים מקצועיים ותעודות מוכרות ע"י ה-MCA ועוד. תוכל להגיע עד INTERNATIONAL YACHTMASTER OFFSHORE CERTIFICATE

מספר הבהרות../images/Emo128.gif

1. רשיון ישראלי מקובל ביוון ותורכיה וניתן בעזרתו לשכור יכטה, צריך שיהיה בספינה עוד אדם עם נסיון ימי מוכח. 2. הפלגה בין האיים ביוון נחשבת הפלגה חופית מבחינת הביטוח היווני, אין זו הפלגה בים פתוח לכן גם תעודה משיט 30 מספיקה. גם הספינות תחת גודל של 33 רגל ביוון לא מאושרות לצאת מתחום הים האגאי (מותר להיכנס לתורכיה). 3. בהפלגה לזמן ים צריך להיות איתך סקיפר עם רשיון משיט 60 , אינך יכול לחתום לעצמך אישור. מעבר מארץ לארץ עם חתימה מתאימה בדרכונך ודרכון הסקיפר מספיקים לאישור. 4. לעשות תאוריה לבד זה אפשרי, המחיר שונה מכל ביה"ס בדרך כלל החלק המעשי נע בין 40% ל- 55% ממחיר הקורס. טמיר, מקוה שזה ענה על שאלותיך.

למעלה