קורס מפקחי רכישה

אלון90

New member
קורס מפקחי רכישה

1. האם מדובר בקורס שבו אמורים ללמוד על ביטוח ועל הנעת סוכני ביטוח, שמא בקורס בו אך רק לומדים על הנעת סוכנים? 2. נאמר לי שמילת המפתח בתחום זה היא "בידול". האם מישהו יכול לאמר לי כיצד ניתן לקשר את המילה "בידול" לתחום מפקחי רכישה? 3. האם קורס מפקחי רכישה מלמד כיצד להיות מנהל לכל דבר ועיניין? 4. האם עבודת מפקח הרכישה בחברת ביטוח הנה בסופו של יום מתסכלת/ תלויה במישהו שיושב לך על הראש ומורה לך "לשבת לסוכני הביטוח" על הראש, או שזו עבודה אטרקטיבית שיש בה גיוון. . האם מעבודה זו ניתן להתקדם הלאה לתפקיד ניהולי "ראוי", שמא מדובר בתפקיד שיכולת ההתקדמות בו לא גבוהה? תודה מראש, אלון

עופר

New member
ועכישו הסרט: מפקח קלוזו(מפקח רכישה)

1. .מה מקור השם מפקח רכישה , או הרקע לעלילה , הכותב היה מפקח רכישה תפקיד מפקח הרכישה היה לפקח על רכישת לקוחות לחברת הביטוח , כך מתורגם תרגום מילולי המושג של למכור ביטוח חיים מאנגלית , למעשה האיש היה Supervisor מפקח , ממונה בארץ פעלה חברה אחת , ראשונה כמעט בביטוח חיים ביווק מסודר , קראו לה מנופקצ'רייס לייף , שבאה מעבר לים מקנדה , אנשיה מכור פוליוסת ביטוח חיים בסגנון צפון אמרקאי , היו לבושים בקפידה וכד' המפקחים שלהםפ היו או אנשים שבאו משם , או ישראלים עולים או כאלה שלמדו שם, החברה מכרה אלפי פוליסות , ושהפסיקה את הפעילות בישראל , ב67 א\בעקבות החרם הערבי כנראה , חברות אחרות ביקשו לקבל את הסוכנים אליהן ואז התבבר שכל האימפריה מנתה כ- 40 איש פלוס כמה מפקחים שעשו את העבודה כמו שצריך . המפקח היה פוגש את הסוכן ובדק איתו מה עשה , כמה פגישות יש לו , כמה הפניות ( לידים) קיבל , ומה פעולות השיווק , הלימוד והמכירה שעשה כל יום אם הסוכן , כך מספרות האגדות , לא עמד במי מן המטלות , ולו הקטנה ביותר , היה המפקח שולח אותו לדרכו , לעמוד בכל המשימות, וגם אם הביא עמו 100 הצעות ביטוח לא מקבל אותן מידיו , את הסיפרוים האלה שמעתי מותיקים בענף , אין להן תיעוד מלא , או אימות מנופקצ'רס לייף הפסיקה את פעילותה בישראל , ונבלעה בתוך חברת הביטוח מנולייף , שנרכשה ונבלעה ע"י מנורה ... 2. החיים אחרי מכאן שאתה רואה שתפקידו של המפקח היה לאמן את הסוכן , לפקח על פעולתיו במכירות ובשווק , ולבדוק שעמד במטלות וביעדים תרבות ישור הפינות הישראלית שהואצה במהלך השנים ע"י המאזן הרבעוני , כלומר תרבות של ראיה לטווח קצר בלבד , גרמה לכך שהמפקח אינו עוד מאמן , אלא לכל היותר חמור נושא ספרים , או שליח , ביידיש יש לזה מילה "פוצר" , מנקה או בעברינית מצויה "סנג'ר" בין חברת הביטוח לבין הסוכן . המפקח אמור לדאוג לקידום המכירות של הסוכן , ע"י אמון ובקרה על הפעולות ועל מאמצי השיווק והמכירות , אך בפועל , הוא הופך למטפל בבעיות , מעט מאד סוכנים יודעים לשמוע למפקח שלהם , לנצל את הידע או את יכולת האימון שהייתה אמורה לו כיום חברות הביטוח מוציאות את הכל לחברות נוספות , הרי אם המפקח היה יודע לאמן או יכול או בעל מנדט לאמן , מדוע צריך את החברות שעושות אימון אישי או קבוצתי לסוכנים כמו אירה מליניאק , או "תות או הקואוצ'ינג של טל רונן , או או יואל כץ הצועק / צורח ? ואם המפקח היה יודע/ בעל מנדט לבצע קידום מכירות מדוע שוכרות חברות הביטוח חבורת חוץ לעשות זאת ? בתכלס מצמצם היום , תפקיד המפקח , לעבודה בטיפול , קצת העברת מידע , ואולי קידום מכירות , מעטים המפקחים שיודעים לאמן , או ליזום מהלך שיווקי , גם הריכוזיות עודף הדיווחים הורסים כל חלקה טובה בעבודה . ( מפקחים נמצאים כ-יום עבודה בשבוע בישיבות , שזה ע"פ חישובי 20% 3. הלגיטמציה המקצועית אם אין למפקח כריזמה או יכולת לנהל סוכן , אולי , כמו לי , יש לו את הלגיטמציה המקצועית , הוא יוכל למשל להתאים עצמו לסוכן שהוא איש שיווק מעולה וחלק מהסוכנים הם כאלה , ולתת או לצוא לו נישות מקצועיות , למכור ביטוח חיים , למשל לבנות לו כיסוי מיוחד לנהגי אוטובוס ... או לבנותתכנית פנסיונית לכמות גדולה של עובדים . גם את הלגיטימציה הזו לקחו , כי המאזן הרבעוני , תרבות הזמן הקצר , דורשת הישגים מיידיים ולא בנית בנין שלוקחת זמן ארוך ( פל קל , זוכר ? ) והמפקח מתוןגמל ונמדד רק ע"פ מכירות הסוכנים וככה מתפתים לקיצורי דרך , מסוכנים מאד , כדי להתפרנס . 4 מגיעות לך תשובות לשאלות , לא ? ב1.קורס מפקחים מלמדים ביטוח ואיך להניע סוכנים למכור עוד ועוד ביטוח חיים , וכן איך לקדם מכירות , ברם בפועל בשטח אתה פותר רוב הזמן בעיות בירוקרטיות , שבינהן לבין מכירות אין כלום , פשוט הן נגרמות ע"י חוסר מקצועיות של הסוכנים -מפקחים - מערכת בחברה . 2. בידול ? עדיין כמעט אין "בידול" בין חברה לחברה , למרות שמחשבה השיווקית היא נכונה . ברם אם תצליח לגרום לסוכניך ליצור בידול , הצלחת 3. קורס מפקחי רכישה הוא כמו קורס קצינים בענף הביטוח , במידה מוימת ישבו הכשרה ניהולית , אבל בשנים האחרונות , מצניחים מנהלים בכירים מבחוץ לענף , אם כי יש מפקחים שעשו חיל ואפילו נהיו מנכ"לים של חברות ביטוח ( אם אני לא טועה , אורן אל און ממנורה , יכל שרשרת פיקוד שם היו מפקחים , ירון דוויק , ראש האגף וזה לזכות מנורה , אגב . 4. התשובה לזה היא כן וכן , התאוריה היא שככל שתשב לסוכן על הראש הוא ימכור יותר , , לכן צריך לפהגש איתו , לעשות אצלו עבודה על התיק , לראות האם יש לו פגישות מכירה ואם לא אז למה , וכד' בפועל , זה לא כל כך ככה , המפקחים , עוד פעם טרודים בביורקרטיה , ואינם בשטח , אם סוכן צריך מפקח לפגישה חשובה , זה לא תמיד זמין . ואם הוא צריך את המפקח , זו פאשלה של המפקח שלא אימן אותו להתמודד עם כל בעיה ועם כל אתגר. 5. זה לא שאלת , אבל , תקיד המפקח הוא תפקיד ניהול , לא כ"כ זוטר , ממנו ניתן להתקדם לתפקיד ניהול בחברות ביטוח ובחרות עיסקיות אחרות במשק , אחד הכוכבים , הוא יואב הלוי מנהל השיווק של אל-על שהיה מפקח בחברת המגן , מנהל מחוז ומשם פרש כנפיים לאחת החברות הגדולות במשק אליעוז רבין , איש עסקים , היה פעם מפקח בפניקס , מנהל המכירות , ראש האגף לביטוח חיים אם איני טועה וכד'. מפקחים טובים , אינם מתים , הם או שפרושים כנפיים או שהופכים לסוכני ביטוח , טובים/ גדולים יותר או טובים/גדולים פחות .. או למנהלי סוכנוית ענק כמו שלמה אייזיק מיונט . ציינתי בכוונה שמות של אנשים , שאפשר ללמוד מהם , והרבה .

אלון90

New member
תודה רבה על תשובתך המקיפה. אתה עשר

רק כעת נכנסתי למחשב ושמחתי לקרוא תשובתך המקיפה. שמחתי לשמוע שבתפקיד מפקח רכישה יש פוטנציאל להתקדם. בהמשך לתגובתך, אני חושש מהבירוקרטיה הכרוכה בתפקיד, שהנה בדיוק מסוג הדברים השנואים עלי. הניתן להתגבר על הבירוקטיה הזו (למשל על ידי העזרות במזכירה שחברת הביטוח תקצה לי במהלך העבודה השוטפת?). הידוע לך אם לשם עשיית קורס מפקחים עלי לנתחייב לעבוד בחברת הביטוח למשך תקופה מסויימת? בנוגע לחשיבה השיווקית בנושא "בידול"- אשמח לדוגמא שתבהיר כיצד ניתן לגרום לסוכנים שמפקח הרכישה מפעיל ליצור בידול? ולגבי הדוגמאות של השמות הספציפיים שהזכרת- האם אתה מאמין שלו הייתי פונה אליהם, הם היו מסכימים להיות המנטורים שלי (מקווה ששאלתי מובנת :)). יום נפלא, אלון

למעלה