קורס מסטר דייבר

dkilshtein

New member
קורס מסטר דייבר

שלום לכולם,

החלטתי לעשות קורס מסטר דייבר ועם ההחלטה עלו המון שאלות:

1. איפה מומלץ - ראיתי מגוון רחב של הסמכות כמו SSI ו- IANTD ובטח יש נוספים.

2. את ההסמכה של AOW (שני כוכבים) קיבלתי מ SSI. האם יש לזה משמעות לגבי ההמשך? במסגרת ההסמכה היו לי שתי התמחויות: עומק וניווט (צרפתי צילום של התעודה) בריף אמרו לי ששתיהן לא נחשבות ואי אפשר להתחשב הם (למרות, שאת ההסמכה הראשונית - שני הכוכבים, עשיתי באוקטופוס ששייך להם, לדעתי.)

3. לאו דווקא קשור לקורס אבל איך לעזאזל עובדת שיטת ההסמכה בכלל? ביומן הצלילה שלי מופיע עמוד של "רמה 3" (תמונה מצורפת) שכנראה כבר לא רלוונטי, כל מועדון מציב דרישות אחרות ולהתאחדות לצלילה יש דרישות משלהם (מקלות יותר מהמועדונים). משהו יכול לעשות לי סדר בנושא?

Jack D Ripper

New member
תשובות

1. כל ההסמכות טובות. מכיוון שאתה לא הולך להדרכה אין ממש משמעות לארגון המסמיך.
2. נראה לי שכל המועדונים מכירים בהסמכות פורמליות שיש לך (ניטרוקס, סקוטרים, חליפה יבשה, וכדומה). חלק מהמועדונים מכירים בהסמכות בפועל, כלומר אם תראה להם שאתה צולל עם מחשב יכירו בהסמכת מחשב. בכל מקרה אתה מחויב בהסמכת עומק חדשה (ל40 מטר), והסמכת הצלה. אני ממליץ שעל התעודה תופיע גם הסמכת ניטרוקס, זה חוסך תעודה אם אתה מוסמך, ומאוד שימושי אם אתה עוד לא מוסמך.
3. רמה 3 של SSI לא עונה לדרישות של צולל רמה ג' בחוק הצלילה. אתה יכול לבקש מהמועדון שינפיק לך תעודה של רמה 3, אבל זה לא יתן לך כלום ויעלה לך כסף. רמה 4 של SSI עונה לדרישות של רמה ג'. באופן תיאורטי אתה יכול גם בעתיד להמשיך להחליף תעודות לפי המערכת של SSI, אני אישית לא מכיר אף אחד שטרח להנפיק תעודה ברמה 5 ומעלה.

dkilshtein

New member
כמה שאלות הבהרה

1 האם ההתמחויות המופיעות על התעודה (שבתמונות) אמורות להיות מוכרות?
2 לא הבנתי את העניין עם הנייטרוקס, איך יכולה להופיע הסמכת נייטרוקס אם אני לא מוסמך נייטרוקס?
3 מעולם לא עברתי הסמכה בצלילה עם מחשב אבל אני משתמש בו כבר דיי הרבה זמן, האם יש סיכוי שזה יוכר כהתמחות?

ספוקי

New member
תשובות:

1. לא. בתעודה יש לך מעין "מיני" התמחויות. כלומר צלילה אחת בכל נושא. התמחות "מלאה" מורכבת מ-2 עד 4 צלילות. בחלק מהמקרים אתה באמת "לומד" יותר מההתמחות, בחלק מהמקרים זו רק מטחנת כספים.
2. אם היית מוגדר כצולל נייטרוקס (אולי ההתמחות הכי חשובה ומומלצת לדעת רבים) זה היה נחשב כהתמחות. היות ואתה לא מוסמך, אולי מומלץ שתשנה זאת בהקדם.
3. לא. ראה תשובה 1 לעיל.

niry26

New member
מניסיוני הדל, אבל הרלוונטי

היי,
גם אני עשיתי כוכב שני באוקטופוס בערך באותו זמן שאתה עשית ועם אותן הסמכות והיום יש לי מאסטר דייבר של SSI.
הסיבה שבחרתי ב-SSI - היה לי הכי נוח.
כדי לקבל מאסטר דייבר דרשו ממני:
- 50 צלילות רשומות לפחות
- קורס הצלה
- 4 התמחויות בנוסף, אחת מהן עומק 40 מטר חובה
התמחות העומק עד 30 מטרים שעשינו לא רלוונטית נוכח התמחות העומק עד 40 מטרים הנדרשת.
הניווט - כן. גם לי עשו בעיות עם זה, ויובל זיו מ-SSI עזר לי. תרגיש חופשי לפנות אלי במסר אם אתה מעוניין בעוד פרטים.
מאד ממליץ נייטרוקס דרגה 2 של ANDI כאחת ההתמחויות. אם אני לא טועה בהסמכת עומק של ANDI (קבוצת הריף) זה חובה.
סדר:
לכל ארגון צלילה הדרגות שלו והדרישות שלו לצורך התקדמות בדרגות הצלילה.
למדינת ישראל יש חוק שמגדיר את הדרגות והדרישות לצורך התקדמות בדרגות הצלילה.
כל ארגון צלילה, כדי להיות מוכר במדינת ישראל, נדרש לעמוד בדרישות החוק. המועדונים המסמיכים עיבו חלק מהקורסים כדי שיתאימו לחוק הישראלי.
למשל אם הארגון דרש 5 צלילות כדי להיות מוסמך דרגה ראשונה, המועדונים הוסיפו צלילה כדי להתאים לחוק הישראלי שדורש 6.
לגבי SSI כדוגמא, דרגה 1 מקבילה לדרגה א של החוק, דרגה 2 (מה שיש לך) לדרגה ב ודרגה 4 (מה שנקרא מסטר דייבר) לדרגה ג.
דרגה 3 עומדת בדרישות דרגה ב של החוק ולכן תחשב ככזו ובעצם לא תתן שום יתרון מעבר לדרגה 2 של SSI.

למעלה