קורס מכי"ם

GrowingMadness

New member
קורס מכי"ם ../images/Emo195.gif

אז..החבר רוצה לצאת להיות מ"כ. אמרתי לו שאני ממש ממש בעד, ושזה תפור עליו להיות מ"כ.. בקיצור רק פרגנתי לו. אין לי שום כוונה לבאס אותו כי אני מודאגת. יש פה בנות שחבר שלהן מ"כ ויכולות לספר לי על הקורס ועל התפקיד עצמו בסדיר? איך היציאות? יש להם זמן לדבר בטלפון?
אני יודעת שהקורס קשה, אבל.. עד כמה באמת? קיצר, אני צריכה שתרגיעו אותי.

XxMidnightxX

New member
שלי מ''כ...

אז ככה...שלי מ''כ בחייל האויר אז אני לא יודעת איך זה אחרת אבל אצל שלי הטירונות היה שלושה חודשים..אין בעיה עם היציאות...בטירונות הם הוציאו אותם כמעט כל שבת חוץ מפעמיים לגיבוש... עכשיו הוא בקורס עצמו...הקורס גם שלושה חודשים..הוא באמצע... עכשיו בקטע של יציאות אני לא ממש יודעת כי בחודש הראשון הוא קיבל עונש של 28 כי הגאון שכח להתגלח...לא שיש לו מה.. אבל ממה שאני הבנתי בחודש הראשון משחררים אותם יותר..עכשיו בחודש השני זה פעם בשבועיים...חודש שלישי עדיין אין לי מושג.. ממה שהוא אומר לי זה קשה ויש להם כל הזמן מסדרים לבדיקת ציוד ודיי מחפשים אותם בנרות...(אבל זה גם מובן...הם אמורים להיות שפיצים..) אבל חבר שלי אוהב את זה כי שנינו יודעים שאם הוא היה חוזר כל יום הביתה או יוצא חמשושים הוא היה נובל שם... היציאות הם גם שו''שים...ממה שאני יודעת אצלו... יש להם זמן לדבר בטלפון...בטירונות פחות כי מותר להם רק בשעת ת''ש אבל בקורס עצמו מותר להם להתקשר כל פעם שיש להם הפסקה או זמן לעשות משהו שעובר את ה15 דקות..(כלומר אם אומרים להם להגיע לצד השני של הבסיס בחצי שעה מותר להם לדבר בטלפון בדרך...היה לנו מקרה כזה..חח) בקורס גם מותר להם לדבר בזמני אוכל.. אבל בטירונות כשהם יורדים לשטח לשבוע את יכולה לשכוח מלדבר איתו כי לא מרשים להם להוריד לשטח פלאפונים אבל בקורס כשהם יורדים לשטח אז מרשים להם..למרות שתהיי מוכנה לשיחות של כמה דקות...גם בשטח, גם בטירונות וגם בקורס..כי לא תמיד יש להם זמן או כוח..(כי באמת קורעים להם את הצורה) אבל תאמיני שזה שווה את זה כי אחרי שתראי את החיוך שלו כשהוא יספר לך מה עבר עליו כשהוא חזר וכשכל פעם שתדברי איתו תשמעי את השטויות של חברים שלו....ובסופו של דבר זה שווה את זה... ובסדיר...טוב אני עוד לא יודעת אבל זה תלוי מה הוא יעשה ואיפה הוא היה.. הוא יכול להיות מ''כ של טירונים או כמו המ''כים של הקורסים...או שהוא יכול להיות מפקד של אג''נק...זה באמת תלוי..אבל מה שבטוח זה שהוא יהנה...וגם את...למרות שזה קשה...לשני הצדדים... מקווה שעזרתי לך קצת..^__^" HUG אם יש לך עוד שאלות שלחי לי מסר...

GrowingMadness

New member
מה טירונות? ../images/Emo12.gif

חבר שלי כבר שנה בצבא
הוא רק רוצה לצאת למכי"ם, אז עניין אותי איך זה עובד ומה היציאות וכאלה.

נראה לי התכוונה

כבר אחרי הקורס.. אם הוא יהפוך למ"כ של טירונים.. אז כן, הוא עושה איתם שוב טירונות נראה לי שלזה היא התכוונה

XxMidnightxX

New member
ממה שאני יודעת...

אצל חבר שלי מישהו גם עבר לקורס הזה והוא היה צריך לעשות את הטירונות מחדש והוא כבר עוד מעט בן 20...הם לומדים שם גם דברים הוא עולים ברובאות....רוב הסיכויים הם שהוא יצתרך לעשות טירונות שוב...

XxMidnightxX

New member
זה לא משנה...ממה שאני יודעת

גם אם הוא רוצה להיות מ''כ טירונים או לא הוא יצטרך לעבור טירונות שוב כדי להיות רובאי 03 וגם לעבור גיבוש...

XxMidnightxX

New member
כאילו גיבוש עם החיילים שהיו איתו בקורס...

הם נורא מקפידים שם על זה שהחיילים היו מגובשים...

ידיד שלי בדיוק מסיים מ"כים..

אז אני יכולה הלגיד לך בדיוק :) הקורס הוא 3 חודשים- חודש וחצי ראשונים יוצאים חצאים, אחר כך במשך חודש בערך יוצאים כל שבוע, ובסוף הקורס זה 21 רצוף ונגמר היו לו גם חמשושים כמה פעמים בהפתעה.. אז התנאים לא גרועים :)

למעלה