קורס מטאורולוגיה

Nstav

New member
קורס מטאורולוגיה

בסוף דצמבר נפתח קורס בשירות המטאורולוגי בבית דגן: רוחות ומפות לחצים, מפלי טמפרטורה ויציבות, סוגי עננים ומשקעים, תמונות לווין ועוד... לפרטים והרשמה: גב' מירה שפיר 03-9682102 אתר האינטרנט של השירות (ההודעה במדור "מה חדש"): www.ims.gov.il ההרשמה בעיצומה !

natyh

New member
אהלן ניר

מה ההבדל בין הקורס הנ"ל לקורס שהעברת לנו בוינגייט ? כמו כן אל תשכח לפרסם גם ברוח הקודש כאן

Nstav

New member
קורס כללי ומקיף יותר

הי, הקורס הזה הוא קורס שאינו תפור דווקא למצנחי רחיפה: יכולים למצוא בו עניין שייטים, טייסי אולטרה לייט וגם חקלאים ואנשי איכות הסביבה. הוא מקיף יותר וכולל גם התייחסות לשכבת האוזון, להתחממות עולמית וכ"ו.

Nstav

New member
יופי של קליפ...

הקורס מתאים למי שרוצה לרכוש ידע בסיסי במטאורולוגיה. לא הייתי ממליץ עליו למי שלקח את הקורס שהעברתי בוינגייט, היות שהתכנים יהיו מאוד דומים בחלק גדול מההרצאות. למי שלא היה בקורסים בוינגייט ועוסק ב: מצנחי רחיפה, דאיה, אולטרה לייט, ספנות, גלים וכ"ו - יכול להיתרם מהקורס.

natyh

New member
יופי של קורס

ובא ננצל את נסיונך העשיר לשאלה קצרה : כאן יש דיון בענין בריכות דגים כטריגר לטרמיקות בא נצרף את המאמר היפהפה הזה מאתר רוח הקודש על תרמיקות שתורגם על ידי טדי גלעד . והשאלה האם הברכות מהות טריגר לטרמיקות פשוט בשל העובדה שהן גבוהות מסביבתן או אולי יוצרות גוש אויר קר מעליהן וזו הסיבה לטריגר טרמיקות ?

Nstav

New member
ניחוש לגבי ברכות דגים

ראשית, אני מניח שבשל קיבול החום הגדול של מאגר מים ביחס לאדמה, הברכות מתחממות לאט יותר ומתקררות לאט יותר ביחס לאדמה שסביבם. לפיכך, לפני הצהריים הן עשויות להיות קרות מסביבתן ואחה"צ הן יכולות להיות חמות מסביבתן. בנוסף, אני מניח שישנה מערכת סירקולציה המזרימה מים נקיים לברכות המים ויונקת מהם מים מלוכלכים. ונשאלת השאלה - האם המים המוזרמים (מי ברז?) חמים יותר או קרים יותר מהסביבה ? בעונת הקיץ אני מניח שהתשובה ברורה - מי הברז קרים יותר מטמפ' הסביבה. בעונת החורף התשובה יכולה להיות שונה, בפרט כאשר אנו במערכת מז"א קרה. ובכלל בהקשר הזה - אחרי מספר ימים בהירים וחמים, מאגר המים יכול להכיל בתוכו אנרגיית חום רבה ולפיכך אם תהיה התקררות אטמוספרית, הוא יכול להיות לאורך כל היום חם מסביבתו.

natyh

New member
ובא נוסיף עוד מאמר

שגם הוא תורגם על ידי טדי גלעד הבלתי נלאה עבור רוח הקודש

עבור המרחפים. רוח הקודש מסתדרת

גם ללא תרמיקות (אם היא מספיק חמה) התרגום מופיע גם בתפריט מאמרים באתר מוקד הידע המקצועי של מצנחי הרחיפה. ומי מהחברים בפורום מכובד זה המוכן לתרום מאמר רלוונטי לאותו אתר מוזמן להתקשר. ומי שלא, מוזמן להיכנס ולהתרשם. בהצלחה, שמשון

למעלה