קורס מו"ר

כתוםמאד

New member
מצטרף לשאלה

ביום הפתוח בת"א, הזהיר מנהל 'מסר'- הגוף שמבצע את מבחן מו"ר, שלא ללמוד בבתי ספר להכנה למו"ר. לטענתו, הם שרלטנים, ואנשי המיון יכולים לזהות מקילומטר את מי שהתכונן למבחן בבי"ס.
שמעתי דעות סותרות מבוגרי קורסי הכנה. אנשים שלא התקבלו- קיללו, אבל זה כמובן, לא חכמה.
האם יש אנשים שהשתתפו בהכנה כזו, קיבלו מו"ר גבוה ויכולים להמליץ?
עוד דעות יתקבלו בברכה..

אשמח שיעשה קצת סדר בנושא.
תודה ובהצלחה לכולנו

PantherettePitz

New member
הדעה הרווחת פה בפורום

היא שזה לכל הפחות בזבוז כסף, אם לא יכול להזיק ממש.
באופן אישי אני לא מכירה סיפורי הצלחה לגבי המכונים האלה, רק ההפך (חברה שקיבלה ציון נמוך יותר לאחר הכנה באחד המכונים).
כדאי לציין שמי שמועסקים בחברות האלה כמדריכים הם לא אנשים שיש להם ידע באמת על מה נמדדים במיונים האלה, ובהרבה מקרים סטודנטים/בוגרים של אוניברסיטאות בחו"ל (שאין שום דבר רע איתם, אבל הם לא עשו את המיונים האלה כדי להתקבל...).

lady kaka

New member
ומה עם רפואה לעם? זה גם סוג של הכנה, ובכל זאת

ממליצים על זה פה בפורום. מה ההבדל בין זה לקורסים האחרים?
סליחה על החפירה והעקשנות, אבל אני באמת אובדת עצות...

tamirg13

New member
ההבדל העיקרי

זה שברפואה לעם המחיר הוא סמלי(50-100 שח בערך), מכוני הכנה יגבו ממך 1000 שח ומעלה ולא יתנו תמורה טובה יותר. בכלל לדעתי, רוב ההכנה למבחנים האלה לא תלויה במכון שתלכי אליו אלא בזה שתשבי עם עצמך תעברי על שאלות שמפורסמות באתר המרכז הארצי, ושתשחזרי מקרים בולטים מחייך. עוד משהו שכדאי לעשות זה להתאמן ולתרגל תשובות מול משפחה, חברים ואם את מכירה מועמדים נוספים להתכונן איתם בקבוצות ביחד זה אחלה

PantherettePitz

New member
רפואה לעם

כמו שנאמר מעלי המחיר הוא סמלי והמטרה היא לא להרוויח מהמועמדים אלא רק לממן את הפרויקט, שנעשה על-ידי סטודנטים במטרה לעזור למועמדים.
אני לא מכירה את הפרויקט הזה אישית ויכולה רק לקוות שהוא בעיקר נותן פלטפורמה לתרגול ולא מתיימר לתת עצות לגבי איך להתנהג ומה לומר כמו שמספרים שקורה במכונים. לדעתי האישית עצות מהסוג הזה לא יעזרו ויכולות גם לקלקל.
אני חושבת שאפשר בהחלט להתכונן למו״ר לבד (כמו שעשו לפחות רוב המתקבלים).

eyal 1990

New member
ממליץ בחום על השתתפות ברפואה לעם

השתתפתי בשנה שעברה והוצאתי ציון שאפשר לי להתקבל לכל האוניברסיטאות אליהן נרשמתי ואני חושב של"רפואה לעם" יש חלק גדול בכך.
אין שום התייחסות למה שהולך במכוני ההכנה. הסטודנטים שהקימו את הפרויקט עשו מחקר רציני בתחום וישבו וראיינו אנשים שהוציאו ציונים גבוהים במטרה להבין בגדול למה מכוונים במבחן. הכיוון הוא לא לתת משפטי מפתח או תשובות נכונות אלא בדיוק להפך מסבירים עד כמה אין במורק"ם דבר כזה שנחשב לתשובה נכונה. הקורס נותן המון כלים ועוזר להתמקד ולהבין פחות או יותר מה עומד מאחורי הבחינה ומאחורי כל חלק בבחינה יש תרגול של השאלונים ושל התחנות. אני באופן אישי מאוד ממליץ!

Doctor Who2

New member
גם לדעתי

הכי טוב להתכונן לבד ואין צורך בקורס. ימי ההכנה של הסטודנטים בשנה א' מספיקים לגמרי.

רפואה לעם הוא פרויקט של סטודנטים לרפואה שהקימו אותו ללא מטרות רווח ומטרתו לאפשר הכנה טובה מבלי לשלם אלפי שקלים

למעלה