קורס מורי דרך

נועץ

New member
קורס מורי דרך

שלום אני מעוניינת להתחיל את הקורס שנה הבאה. האם מישהו יכול לתת חוות דעת על הקורס בבית יציב (באר שבע)? מטעם מי הוא ומה איכותו (לטעמכם)? האם יש קורסים נוספים מלבד ירושלים ת"א וחיפה? וכל מידע נוסף שנראה לכם רלוונטי יתקבל בברכה. תודה נועה

גיגלתי ומצאתי רק

קורס שהתקיים שם בשנת 2005. בכל מקרה, אין הרבה הבדלים בין קורסים למורי דרך. רוב החומר מוכתב על ידי משרד התיירות, ורוב המרצים והמדריכים מלמדים גם בחברה להגנת הטבע, גם בבית הספר הארצי לתיירות וגם בוינגייט (כשהוא לא פותח את הקורס במשותף עם מוסד אחר) או בכל מוסד אחר. לטוב (למשל יסכה הרני) או לרע (למשל מוטי זיק).

מוטי זיק לרע???

מוטי זיק הצליח להעביר את החומר בגאולוגיה בצורה מרתקת. השעורים שלו היו פשוט הנאה צרופה. כשנכנסתי לשעור הראשון שלו, חשבתי לעצמי שגאולוגיה זה אחד התיקים שצריך פשוט לסמן עליהם V, ולא יותר מכך. עשר דקות לאחר תחילת השעור מצאתי את עצמי, להפתעתי, מרותק. מוטי זיק הוא לא רק אחד המרצים הטובים ביותר בקורס, הוא אחד המרצים הטובים ביותר שנתקלתי בהם במהלך חיי, כולל תואר ראשון וקורסים מקצועיים. מדוע לדעתך הוא מרצה גרוע?

מי שבא עם רקע בגאולוגיה

יודע היטב למה מוטי זיק רע. אצלנו היו כמה כאלה, אחד מאיתנו הדביק לו את השם "המזיק". לדעתי הוא מסתיר עם המתודיקות שלו את חוסר הידע שלו, לדעת זה שנתן לו את הכינוי הנ"ל זיק פשוט לא התעדכן כבר שנים רבות.

אני מוכרח להודות שאני מופתע

אין לי רקע בגאולוגיה, ולכן אין ביכולתי לשפוט את מה שכתבת. בכל מקרה, יש לך דוגמאות לידע שגוי שהוא העביר?

מהזכרון:

תקופת הקרטיקון נקראת על שם הגיאולוג הצרפתי אנרי קרטיקה (היא נקראת על שם הגיר ששקע בשכבות עבות בתקופה זו). דולומיט נוצר בים בעומק עד 7 מטרים (דולומיט נוצר בתנאים אוופוריטיים קיצוניים ובטמפרטורות גבוהות, בדרך כלל בסבח'ות או על ידי החלפה של סידן במגנזיום (הצלחות מדרום למצדה הן דוגמא). באירוע המסיני שקעה בים סוף שכבה בעובי 7 קילומטר של גבס (אם זה לא היה הוא, הייתי סבור שהוא פשוט התבלבל בזמן ההרצאה ואמר קילומטר כאשר התכוון למטר). לא ידוע איך נוצר צור מפני שצורן לא שוקע היום (שני מנגנונים עיקריים- החלפה על ידי תמיסות ממוצא יבשתי, כמו משקעים סנוניים שאנחנו מוצאים בדרום, ושקיעת בוצה צורנית באיזורים של זרמי מעלה, שם חיים בין השאר רדיולאריות ודיאטומאות). הבולבוסים שמוצאים בנגב הם דוגמא להפרדה כימית בין צורן וסידן בסדימנט. הסבר על היווצרות מערת נטיפים המתעלם לחלוטין מהבדלי הטמפרטורות בין הגשם לפנים המערה- לא ברור לי אם אינו יודע את החומר כאן, או שהוא חשש להתעסק בכימיה.

אני לומד בתל אביב

אני לומד בשלוחה התל אביבית של ביה"ס לתיירות, ומקווה שאוסמך בינואר הקרוב. אין לי פרטים על מקומות אחרים, אבל בגדול כולם צריכים לעבור את אותם המבחנים, כך שאני מניח שאין הבדלים משמעותיים בסיליבוס. בגדול, הקורס משלב לימודים וסיורים בכל רחבי הארץ. בקורס שלנו יש 72 ימי סיור. אני מזמין אותך להכנס לקומונה שפתחתי עבור הקורס, תוכלי להתרשם גם מהטיולים וגם מהחומר התיאורטי שנלמד בקורס. בכל מקרה, אני מאחל לך בהצלחה בקורס. אני אישית מאוד נהנה ממנו.

הוסיפו לכם ימי סיור וזה טוב

בתל אביב ב-1989 היו 60 ימי סיור כולל הקמפוסים. אני עוסק בהוראת דרך מ-1960 ובגלל החוק עברתי את הקורס ב-1989 בתל אביב , והמוטו שלי שאם ביום סיור למדתי פרט אחד חדש, זה שווה. בקורס לא היה להם הרבה מה ללמד אותי אבל השלושה שיעורים המצויינים של בורשטיין, גרמו לי לדעת לקרוא יוונית ומאז 1990 אני חוקר את כרתים, ולרוב בשילוט אני קורא את היוונית קודם ואחר כך את האנגלית.

בגדול, ההבדל העיקרי הוא

המרכז. לנו היתה מרכזת מעולה (נילי פרי), ושמעתי גם על שלכם (בני פרנקל) שהוא טוב מאד. ידוע לי על כמה שממש לא הייתי רוצה ללמוד אצלם.

eliane

New member
מרכז הכי מוצלח בארץ כרגע .....

גם אם שוב אני מרגיזה כמה אנשים בפורום _ אמרתי לך לא לקרא) המרכז הכי מוצלח ואנושי ומשקיע : ניר קינן בשלוחה חיפה של ביה"ס לתיירות.

eliane

New member
לא לך אמרתי !!!!

ל" איש הזקן " - הוא לא אוהב את העברית שלי

אני אמליץ על ווינגייט

ועל אבי ינוקא השולתתתת שמביא לשם את כל המרצים הכי מעולים

נועץ

New member
שחר שילה

ניסיון נוסף לדלות מידע. רכז הקורס בבאר שבע הוא שחר שילה. טוב? לא טוב? כן,לא, שחור, לבן כל פיסת אינפורמציה תתקבל בברכה

איש שיווק.

איני יודע איך הוא בתור רכז- בתור מדריך (הדריך אותנו יומיים בערבה ובאיזור ים המלח) הוא היה נורא. האיש אוהב מאד להגיד "אני", אבל לעולם אינו מצרף למילה זו את 2 המילים "לא יודע"- מה שאומר שאפילו אם הוא לא יודע משהו, הוא ידבר עליו. כך למשל למדתי ממנו שנחושת היא מתכת אצילה, ובגן הבוטני של עין גדי ראיתי אותו עומד ליד קלורודנדרון ומסביר שזוהי גרויה שעירה ועל השבתה לנאות המדבר של עין גדי. לא אשמתו, החליפו את השלט אבל לא את הצמח. הדבר שהרגיז אותי ביותר אצלו היה שבבוקר היום השני בו הוא הדריך אותנו עמדתי ביחד עם עוד כמה חבר'ה וקיטרנו על התכנית של רט"ג לבנות מבואה בכניסה לעין בוקק ולגבות שם כסף. שילה הצטרף אלינו בגינויים. אחר כך הלכנו לאכול ארוחת בוקר, נכנסנו לאוטובוס, נסענו לעין בוקק ושם הפלא ופלא- הוא התחיל לשבח את אותה תכנית בדיוק! מה שכן, הוא יודע היטב לשווק אטרקציות תיירותיות, ואצלו תדע תמיד איזה אתר נותן עמלה.

למעלה