קורס לפנג שואי

שלמאי

New member
קורס לפנג שואי

אני מעונינת ללמוד פנג שואי. האם למישהו יש המלצות היכן הכי כדאי ללמוד ומה רצוי לברר לפני שנרשמים לקורס מסוים?

התשובות תלויות בצרכים של מי שמעונין

ללמוד. הרחבת הנתונים והצרכים שלך תיתן אפשרות למענה יותר מוצלח עבורך.

שלמאי

New member
בעיקר לצורך עבודה פראקטית

אני עוסקת ברפואה סינית ומעוניינת להרחיב את מגוון תעסוקתי. רוצה ללמוד ברמה הפראקטית. תודה על המענה

פרקטיקה היא ישום הנלמד

בשטח-לא קל. מהבחינה המקצועית (בלי שום קשר לפאנג שוי ומנסיון אישי) לא כדאי לערבב תחומים, זה לא עושה טוב ללקוחות וגם יבלבל אותך. יש לי תעודות רבות וידע רחב שנים בכל מה שקשורה לרפואה אלטרנטיבית. עם השנים הבנתי שככל שאהיה ממוקדת, כך הדברים יהיו יותר חזקים בשבילי. מעבר לכך, אם מטרתך לעסוק בזה אז...בחני קודם כל את האסכולותה שונות שנלמדות בשטח, וחישבי מה הכי מתאימה לאישיות שלך כי היא זו שתעזור לך לעזור לאנשים אחרים. חישבי על זמן הלמידה שנדרש בכל מקום - לא תמיד הקורס הארוך ביותר מוציא אותך הכי טוב...מצד שני קורסים קצרים לא "יניעו" בתוכך את מה שצריך כדי לראות את הסביבה על פי הפאנג שוי. חישבי האם את מתאימה לזה, האם זה מושך אותך, האם זה מדבר לבטן שלך. עשי חישוב כלכלי לגבי המחירים כי יש הרבה בשטח... פגשי את המורה וראי האם מתאים לך ללמוד איתו/ה. הרשמי, והיי מחוייבת ללמודים בצורה הכי גבוהה שאת יכולה להיות. אלה המלצות לא רגילות, אני יודעת...אבל מנקודת המבט שלי בחיים, אנחנו אחראים על מה שקורה לנו. הרבה אנשים לומדים המון דברים, רק למעט יש את האומץ לעשות עם זה משהו וברצינות. הלימודים הם רק הכרזת כיוון, כל היתר, אחרי קבלת התעודה, תלוי בך... מוזמנת להמשיך בשיחה באם יש עוד שאלות. מקווה שעזרתי חג שמח, בהצלחה

שלמאי

New member
../images/Emo140.gifתודה

תודה על תשובתך המפורטת אבל לא ממש לשם כיוונתי בשאלתי. אכן דברים נכונים ציינת, וברובם, דנתי כבר עם עצמי והגעתי לכלל הבנה. ביקשתי לדעת פרטים קצת יותר מעשיים, כמו: תחומים ומלמדים מומלצים, לאלו אסכולות יש ביקוש, ומנסיונך, ובמטרה להגיע לרמה פראקטית גבוהה, איך כדאי לבנות את מסלול הלימודים וההתמחות??? ומה לעשות/לא לעשות על מנת שבשטח יהיה קל ? ? ? ? אגב אני שוקלת ללמוד אצל מרינה שולמן קורס שנמשך כ - 52 שבועות, מה דעתך ? המון תודה והמשך יום נעים

כיוון, כוונה והכוונה...

מקריאת דבריך, נראה שהכיוון אינו ברור עדיין מכיוון שיש התלבטויות לא ממש ממוקדות. תחומי הלמידה הם רבים ומגוונים ולכן דיברתי על האסכולות השונות שנלמדות, לדוגמא: מלמד שעוסק בחייו בפאנג שוי שמתבסס על אסטרולוגיה, מן הסתם יתן לפן הזה את המשקל הכבד יותר. מלמד שעוסק באסכולה המודרנית יותר, הבאגואה, מן הסתם ילמד אותה יותר. יש קורסים קצרים בד"כ שאינם נותנים את הפן המעשי והארוכים יותר מאפשרים התנסות בשטח. לדעתי, כדאי להתחיל ללמוד ולאחר מכן להתחבט ברמה הגבוהה יותר. עדיין קיים סיכוי...שאחרי שתלמדי תחליטי לא לעסוק בזה ומאידך, באם תרצי להתמחות בכיוון מסויים, אחרי ההתלמדות הראשונה כבר תוכלי לבחור ביתר קלות את הכיוון הרצוי לך. עכשיו חישבי, מה מתאים לך יותר? אסטרולוגיה? מיפוי על פי הכיוונים? אסכולה אחרת? כולם ביחד? ועוד, בשטח לא קל, נקודה. ה"שטח" פירושו אנשים. חייהם. לבטיהם. מחשבותיהם. התנסויותיהם. רצונותיהם ועוד הרבה דברים שאת הצינור שבו הם נעזרים כדי לשפר את חייהם. רק את. זו אחריות כבדה שיש בצידה המון דברים נהדרים לחיים. המילה/מושג "קל", לא נכלל במכלול המילים שהייתי אומרת על מקצוע זה. מאתגר, מרתק, מלמד, משדרג, מפתח, ועוד כאלה...יותר מתאים, לדעתי. ויש בו עוד ערכים נהדרים אחרים. בהצלחה

למעלה