קורס להורים

סמדר *

New member
קורס להורים

האם מישהו/י עשה את הקורס להורים של מכון אדלר? הציעו לנו לעשות את הקורס עם עוד קבוצת הורים שאנחנו מכירים את כולם. אנחנו מתלבטים.

נעה גל

New member
קורסים להורים (של כל המכונים)

אני אופן אישי לא עשיתי. יש לי חברה שעשתה ומאוד נהנתה והקורס ממש שינה לה את החיים, ויש לי זוג חברים שנרשמו ועזבו מזועזעים תוך שתי פגישות. עד כאן עובדות. עכשיו מה אני חושבת על הענין: בעיקרון, קורסים להורים מתישבים על נקודת חוסר הבטחון של ההורים לגבי היכולת שלהם להתמודד עם מצבים שונים, וזו הסיבה שבעיני זה פסול. צריך למצוא דרך לעודד הורים להפעיל אינטואיציות הוריות (שיש בכולנו). הקורסים האלה, לא מעודדים את הפעלת האינטואיציות אלא נותנים תמיכה (לא פחות חשוב) ובמקרה ה"טוב" (והטוב נמצא כאן במרכאות למי שלא שם לב) נותנים גם פתרונות למצבים מסוימים. איפה כן היתרון של הקורסים האלה? דבר ראשון, אתה מגלה שאתה לא לבד. רוב ההורים חווים את אותם החוויות, ואם המנחה טוב, אז הוא גם אמפטי וכהורה אתה יוצא מחוזק מהמפגשים האלה. ודבר שני (ואולי החשוב), הם מביאים את חינוך הילדים למצב שהוא נמצא "על סדר היום" בבית. אצל הרבה מאוד זוגות החיים זורמים והחינוך לא זוכה לרגע שבו עוצרים ואומרים "האם אני בסדר?" או "איך אני עושה את הדברים?". איכות הקורס עצמו (ולא משנה של איזה מכון) תלויה במנחה. אם יש מנחה טוב, זה לא משנה לאן הולכים.... אם המנחה לא טוב - תתקשו להפיק מהקורס את המירב. אם למישהו מהפורום כאן יש נסיון עם קורס להורים - אתם מוזמנים לכתוב עליו. בבקשה אל תציינו באיזה מכון עשיתם את הקורס ומי היה המנחה (אנחנו לא רוצים להגיע למצב של השמצות או המלצות אישיות). ספרו באופן כללי. מידע מפורט יותר אפשר להעביר דרך מייל.

לא אציין את שם המכון אבל...

אני נגד. ולמה? כי יש לי בעייה עם מונחים כמו "חינוך", "משמעת" ... ונקודת ההתיחסות היא מאד חד כיוונית...תוך התעלמות מצרכים ורגשות. בסיום לימודי התואר..נרשמתי..טרם היותי אמא..ולא התחברתי לזה. היה לי ברור שכשאהיה אמא אני קודם כל יעשה מה שאני מרגישה..והתחושה לא איכזבה אותי וגם היום אני מאמינה שכשאני עושה משהו ואני שלמה עם עצמי- גם לילד שלי טוב. "ילד מאושר לאמא מאושרת".. ובאשר לחנוך,למשמעת..ושאר מונחים..אני מעדיפה לחיות ולזרום עם הדברים..ולא לחיות במין משטר..של מה לעשות בכל צעד ובכל תקופה... (החיים פה גם ככה לחוצים,לא?) אגב,המנחה היתה מאד נחמדה..פשוט השקפות שונות.

כרמית מ.

New member
זה כמובן תלוי במנחה...

אני הולכת עכשיו ל"סדנה להורים", שהיא לא מטעם מכון כלשהו, אלא של מנחה עצמאית. האמת - לא כל כך רציתי ללכת, מכל הסיבות שתארתן, אבל שכנעו אותי, שהמנחה הזו היא משהו מיוחד (המטפלת המיתולוגית שלנו, שכנראה בזכות המנחה הזו, עברה את השינוי שהפך אותה לכזאת נפלאה). הסדנה, בניגוד למה שנכתב פה, מדברת בעיקר על אמונה בעצמנו, ועל צורת הסתכלות חיובית, ופחות נותנת פתרונות מעשיים (אם כי שינוי גישה, במקרים רבים, הוא כל הפתרון שנדרש ומשליך על הצעדים המעשיים). למעשה, במפגשים שהיו, רוב הזמן היו שיתוף רגשי של המשתתפות (כרגיל, רק נשים
) כשההנחיה היא מועטה ביותר (אפילו פחות המהתכנית המקורית של המנחה), אבל בהחלט מוסיפה נקודת מבט יחודית, ולכן לא מיותרת. אני, לפחות, לא מרגישה צורך לקבל "הוראות שימוש" לילדים - את הקווים הכללים אפשר לקרוא בספרים ולדון עליהם פה, ואת הדברים היחודיים לילדים שלי, במילא אנחנו צריכים לגלות לבד (ביחד), ולהתייעץ - אפשר גם פה, בחינם... יחד עם זאת, הסדנה הזו מוסיפה לי הרבה. אנחנו רק בתחילתה, אבל זו התחלה מבטיחה...

יונת ש.

New member
גם אני שמעתי על מנחה כזאת

לא מכירה אותה אישית, אבל מכירה כמה אימהות "בוגרות" שלה שיצאו מאוד מרוצות, ובהחלט בוטחות בעצמן וביכולתן לדעת איך לחנך את ילדיהן.

סדנת הורים

בעיר מגוריי התחילה סדנה כזו, של אחד המכונים ועפ"י הבקשה לא אציין את שמו. מעבירים אותה זוג מנחים שהם בסוף ההתמחות שלהם, ולכן הסדנה זולה להפליא. אני בהחלט רואה בעצמי אמא מודעת ויודעת, אבל עדיין אין לי כל התשובות (איזה מזל). הם עובדים בשיטה שמאוד דומה ל"שיטה" הפרטית שלי, שמקבלת חיזוק ותמיכה גם מכל מיני ספרים מצוינים (אזכיר כרגע רק את הספרים של פייבר ומייזליש, כדוגמה). הלכתי בעיקר משום שסדנה זה אחרת מ"החיים" - אני מקבלת הזדמנות נוספת לנסח לעצמי את האמונות שלי, לראות מה קורה אצל אחרים שהם מאוד שונים מסביבת החברים שלי, ולתרגל טכניקות. כי גם אם אני יודעת בתיאוריה מה כדאי לעשות, הרי שבחיים לפעמים אני שוכחת
בינתיים הייתי רק בפגישה אחת, אבל יצאתי מלאת התלהבות. במקרה הכי גרוע, פעם בשבוע, בערב, אני יוצאת ונפגשת עם עוד מבוגרים, וזה נחמד
הייתי שמחה עם בן זוגי היה מצטרף, אבל הוא סירב
דווקא יש שם כמה אבות, וזה נורא מעניין (במיוחד זה שטוען שהילדים זה רק אחריות של האשה...) בחרתי בהם בעיקר כי ידעתי שבגדול, אני מסכימה עם הגישה, אם כי אני משערת שבפועל יהיו דברים שמנוגדים לגישת המנחים, ואין לי בעיה עם זה.

למעלה