קורס טכני באילת

ניב ד

New member
קורס טכני באילת

טוב בשעה טובה סיימתי קורס טכני באילת. הקורס הראשון שעשיתי עם פליקס, שלמרות שהוא לא אוהב שמדברים עליו - אין ספק שהוא מדריך מעולה ולומדים ממנו המון בדברים קטנים כגדולים. איש מומלץ... הקורס היה אחלה ומעניין ביותר. אני חושב שזה כדאי מאד לכל מי שמתעניין לעומק (תרתי משמע) בצלילה מכיון שכמות החומר התאורטי שלומדים שם היא כזו שפעם אחת ולתמיד אתה מבין את התיאוריה והפילוסופיה המלאות של הצלילה בכלל. מקווה לעשות כמה צלילות כאלה בזמן הקרוב, ולפני האקסטנדד ריינג´...

קותי

New member
מכיון שהנושא נדון ביותר משרשור אחד

אולי תפרט למה מיועד הקורס שעברת, ומה הוא מוסיף לך מעבר למה שעשית קודם? ואם אפשר כמה מילים על אקסטנדד ריינג´, עוד יותר טוב

ניב ד

New member
בסדר אין בעיה:

כעקרון יש שלוש התאחדויות טכניות כיום בארץ - TDI, IANTD, ANDI. הקורס הזה היה של TDI. מדובר בשני קורסים שנקראים advanced nitrox המסמיך אותך לשימוש בחמצן של 100 אחוז, ו Staged Decompression המסמיך לבצע צלילות דקומפרסיה. בעקרון העומק המירבי לאחר קורס כזה הוא 50 מ´ (יש לזכור את הוראת השעה של הרשות לצלילה לגבי הגבלה ל-42 מ´ כיום, אבל זה רק למי שיש זכרון ממש ממש טוב...). אמנם מדובר בעומק שבעבר היו יורדים אליו בלי בעיות וגם כיום לא מעט מדריכים או סתם צוללים שמסכנים את חייהם יורדים אליו בלי הכשרה. מה שכן, לאחר ההכשרה אתה גם תחזור בחיים וגם ללא נזקים מבחינת דקו´. מה לומדים בקורס: כל נושא הציוד - שימוש ביותר ממיכל אחד, שימוש במיכל פוני של ניטרוקס לתחנות דקו´, שימוש בגלגלת ובמצנחון (הרבה הרבה יותר מסובך ממה שזה נראה !) וכן הלאה. מבחינת תיאוריה - כמעט כל סוגי הטבלאות לצלילה שקיימות, השוני ביניהן, נוסחאות חישוב אויר, רעילות חמצן, רעילות חנקן, חישוב תחנות דקומפרסיה בעזרת טבלאות ונוסחאות וכל מיני דברים מהסוג הזה. בקיצור - קורס מרתק. כמובן שלא רק העומק הוא פונקציה אלא גם זמן - למשל אפשר לרדת גם רק עד 30 מ´ אבל להיות שם למשל שעה ולא 20 דקות.

ניב ד

New member
לגבי אקסטנדד ריינג´

זהו הקורס הבא בתור, שאותו טרם עשיתי ולכן אינני יכול לפרט עליו יותר מדי, ואחריו הקורס הבא הוא כבר טרימיקס לכמאה מטר. האקסטנדד ריינג´ מיועד לעומקים של נדמה לי עד 60 או 65 מ´, אם כי זכור לי שפליקס אמר משהו על כך שגם ב TDI הוציאו איזשהי הגבלת קורסים על ענין העומק. באופן כללי כאן כבר מדובר על מספר מיכלים (2-4) והארכת זמני שהיה בצורה משמעותית. אני מציע שאם אתה מתעניין בפירוט תפנה לפליקס או לאחד המועדונים שמתעסקים בזה - מרינה דייברס שהם אנדי, מדוזה - IANTD, וגם אוקטופוס דוגית שנדמה לי שהם גם אנדי, ואולי יש עוד. זהו.

X_Diver

New member
שאלות טכניות...

כמה עלה לך הקורס? יש לך ציוד טכני או שקיבלת אותו לקורס? וסתם לידע כללי..כמה כוכבים אתה\ כמה צלילות יש לך?

למעלה