קורס טיסת מבנה

קורס טיסת מבנה

ביום ו´ הקרוב מתחיל קורס טיסת מבנה בביה"ס אוויה שבהרצליה. שמעתי מאנשים יודעי דבר כי חוית הטיסה במבנה הינה יוצאת דופן. למי שמעוניין, כדי להתעניין בטלפון 9501101 - 09

סדר עדיפויות

לדעתי הצנועה, אם כבר להרחיב את ההשכלה והנסיון התעופתיים, אז קודם כל לעשות הגדר מכשירים. זוהי "קפיצת המדרגה" החשובה ביותר לטעמי בשיפור מיומנויות הטיסה. למי שנותר כסף אחרי זה, שיטוס טיסות מבנה, ניווטים בגובה נמוך, הגדרים נוספים וכד´. דוד

מצטרף לדעתו של דוד וממליץ לקפוץ

מדרגה עם הגדר לילה. טיסות מבנה דורשות אימונים מתמידים לשמירת הרמה.

ZeevRozenek

New member
too much critics

every single time someone comes up with a new idea or a new proposition, you see several experts who have to show off their expertise, express their disapproval, probabely motivated by sheer jealosy, since it is not THEIR idea. so what if an IFR coures is more important. So what if it is difficult and maybe somehow dangerous. Let those who can afford the time and mony enjoy it, and everybody will live happily ever after. The pilots will experience some good or even GREAT time flying LITERALLY TOGETHER with friends, AVIA will make some money , which is not easy in these days, etc. personally, I don`t have an IFR rating and I don`t think I will ever have one, unless I have enough money to BUY an airplane which I can fly across the Med.My plans are to get a gliding liscence which is a lot more fun, but if I were in Israel, I would have joined the FORMATION flight school at AVIA, even though I don`t even know them. ZeevRozenek,Modena,Italy .

ביקורת?

זאב, כל אחד יכול לקחת את מה שכותבים כאן ולפרשו כרצונו במסגרת חרויות הפרט והבנת הנקרא. אגב, אוויה יעשו הרבה יותר כסף מקורס מכשירים מאשר מקורס טיסות מבנה. מובן מאליו, שאיש כטוב וכישר בעיניו יעשה (במסגרת החוק). כל שכתבתי היה בסה"כ מה שנקרא ovservation. תמשיך לעשות חיים. אני מת על איטליה ומגיע לשם הרבה. אולי אחבור אליך בפעם הבאה (אם תסכים, כמובן). דוד

ZeevRozenek

New member
you`re welcome

to you and to all the pilots: you are very welcome to touch base with me once in Italy. If I am not away on a business trip or too busy, you can even join me for a sightseeing flight, weather permitting. ultra-light or general aviation. ZeevRozenek,Modena,,Italy

זאב ,

קראתי שוב את תגובתי ולא מצאתי שום מילת ביקורת אלא הבעת דעה בלבד. איני מומחה לטיסות מבנה ונסיוני מסתכם בטיסת מבנה של רביעית מטוסי C337 אשר תרמנו לכבוד יום תעופה שנערך בחיפה לפני כמה שנים. טיסת המבנה שערכה כ- 15 דקות ולא היתה מסובכת במיוחד, הצריכה כ-5 שעות אימונים ,כאשר בכל מטוס היה לפחות טייס אחד עם הרבה נסיון בטיסות מסוג זה (ראה כתבתו של גד יצחק בנושא).

לא זה לפאן נטו...

והמשעות הינה - תאוריה בת שעתיים (חינם אין כסף), 3 טיסות של 45 דקות עם מדריך (ע"ח שעות טיסה רגילות) ולכן אין שום השוואה לעומת הגדר מכשירים שדורש עלויות שמסתכמות במעל 10000 ש"ח (30 שעות + תאוריה + מדריך + אגרות וכו´). וכן.. מי שזה לא מעניין אותו - לא חייב!!

vasp

New member
תטוס במבנה ותבין את היופי שבדבר

אני אמנם מטיס היום רק פלייט סימולטור אבל היה לי רישיון אז"מ ב96 ויצא לי לטוס במבנה ולדעתי המחזה יפה. אם לעשות לשם כך קורס כן או לא , אין לי דעה .

טיסות מבנה זה אחלה

טיסות מבנה הן הטיסות הכיפיות ביותר כשטסים VFR. הכי כיף זה ניווט בטיסת מבנה בגובה נמוך. זה משפר מאד את רמת ההטסה גרידא (שמירת נתוני מהירות, גובה, מרחק מהמטוס השני). זה לא מוסיף לרמת ההטסה בכל הנוגע לניווט או לשימוש במכשירים או המראות/נחיתות. זה כמו שנאמר כאן PURE FUN! ואני לא מבין איך מארק הגיע לעלות של רק מעל 10,000 להוצאת הגדר מכשירים. גם אם יבוצעו 75% מהטיסות בסימולטור זה כבר מגיע לכ-15000 ש"ח (לפי חישוב של שעת סימולטור + מדריך = כ-500 ש"ח, אם קונים בבלוק). לכן אין מה להשוות.

גדיצחק

New member
טיסה במיבנים

לדעתי דבר מסוכן ולא אחראי התנסתי בטעות בטיסה כזו שיצאה מהרצליה לירושלים. הדבר מחייב רמת מכשירי קשר אמינה ביותר דבר שלא קיים ברב המטוסים השקעה אדירה בתדריכים של מקרים ותגובות כמו איבוד קשר עין.דבר שלא קרה במטסים שהייתי עד להם .קשר קבוע וטייסים קבועים לאימון טיסה במיבנה לדעתי מתאים למתוסכלי מודחי קורס טיס שעדין לא התשחררו מהטראומה. בוטה מאוד אך אולי יחסוך ביקור מיותר בבית עלמין.

למעלה