קורס טארוט

רחליקה האחת

Member
מנהל
קורס טארוט

באינטרנט כמו מחוץ לאינטרנט ישנו היצע קורסים גדול ללימוד הקריאה בקלפי הטארוט. קורסים מקוונים - מה מידת היעילות שלהם? האם ניתן ללמוד קריאה בקלפים בהעדר משוב פנים אל פנים? האם עדיף ללמוד באופן מסודר בכיתה מול מורה? מה דעתכם? יום נעים, רחליקה

רשף כשף

New member
בוקר אור

לדעתי יעילות הקורס אינה נמדדת במשוב פנים מול פנים אלא בהתנסות של התלמיד בפריסות שלמד (כלומר- בהכנת שיעורי הבית) וביכולת ההתמדה שלו. אני למשל מלמדת קורסים בסקייפ, ושמתי לב שלתלמידים יותר קל להתמיד בקורס כאשר אינם צריכים לעשות תכניות לצאת מהבית ולנסוע לעיר אחרת על מנת לפגוש את המורה ולעבור שיעור שהם יכולים לעבור מהמקום בו הם נמצאים, מול המצלמה. זה חוסך בעלויות משני הצדדים, גם מצד התלמיד וגם מצד המורה. בנוסף, לי כמורה יותר נוח לערוך קורס אינטרנטי. אני לא צריכה לנקות את הבית או לקנות כיבודים, אלא רק לפנות שעה-שעתיים מזמני, וזה לא מעניין אף אחד אם אני בפיג'מה או בבגדי יציאה.
כל המידע שמועבר בקורס יכול להישלח באימייל או להיקרא ישירות מהאתר לפני, במהלך או אחרי השיעור. הערך המוסף של קורס פנים אל פנים הוא כאשר מדובר במספר גבוה של תלמידים, שמעלים יותר שאלות ויותר דעות, ותורמים לשיעור יותר פורה מבחינת המידע שמועבר בו. כאשר מעבירים קורס לאדם אחד עד שלושה, ניתן להעביר את חלופת המידע הזה גם בשיחת ועידה מול מצלמת אינטרנט, כאשר כל אחד מהמשתתפים מחזיק בחבילת קלפים בידו.

רשף כשף

New member
דרך אגב, לא כולם זקוקים לקורס

אני למשל, לא למדתי בצורה מסודרת, אלא קראתי טקסטים בספרים ובאתרי אינטרנט, והשתתפתי בפגישות רבות ומעטות משתתפים ובדיונים מפרים באינטרנט ומחוצה לו. בדרך זו יצרתי לי את השפה האישית שלי עם הקלפים, ללא תלות בתפיסה של המורה, שבדרך כלל יש צורך לנטרל אותה בכדי למצוא את השפה האישית של התלמיד. לכן גם בשיעורים שאני מלמדת, אני מקפידה לומר שיש את הדעה שלי, והיא לא בהכרח זו שקובעת, וקוראת לתלמידים ליצור שפה משלהם גם אם היא מנוגדת לתפיסה שלי.

רחליקה האחת

Member
מנהל
רשף, תודה על השיתוף,

עמדת על יתרונות הקורס המקוון ויישר כח על הצלחתך. האם לקורס מקוון יש גם חסרונות? אינני מסכימה עימך בעניין ההשפעה שיש למורה פנים אל פנים על אופי התפיסה/סגנון קריאה של התלמיד את הקלפים. יום מקסים ותודה, רחליקה

רשף כשף

New member
בוקר אור רחליקה

עמדתי גם על היתרונות של קורס פנים אל פנים שיכולים להשתמע כ'חסרונות' של קורס מקוון: "הערך המוסף של קורס פנים אל פנים הוא כאשר מדובר במספר גבוה של תלמידים, שמעלים יותר שאלות ויותר דעות, ותורמים לשיעור יותר פורה מבחינת המידע שמועבר בו." מכיוון שבקורס מקוון יש קושי לערוך שיחת ועידה מול מספר גבוה של תלמידים, הוא מיועד למספר מצומצם של תלמידים.

רשף כשף

New member
לגבי ההשפעה של תפיסת המורה

לא כיוונתי אותה רק לקורס פנים אל פנים אלא לכל קורס באשר הוא.

למעלה