קורס חובשים

יניב100

New member
קורס חובשים

מישהו יודע האם יש בצה"ל יש בנים שמיועדים לקורס חובשים או שהקורס הוא צ´ופר.(חובשי מרפאות).אני כנראה אשרת בחיל הקשר האם אחרי הקורס אוכל לצאת לקורס חובשים או שהכל אבוד?

tali_le

New member
כן....

יש כמה דרכים לבנים להגיע לקורס חובשים: - מיועדי חר"פ - מגיעים היישר מהבקו"ם ומיועדים להדרכת חובשים - חיילים שיוצאים לקורס חובשים כדי לחזור ליחידות כלוחמים - קורס צ´ופר למי שרוצה... מה אתה רוצה להשיג ולאן אתה מיועד כרגע?!?

יניב100

New member
תשובה

טוב מה שקורה אני חייל בשירות סדיר עם פרופיל 45 על פריצת דיסק הפסקתי את הטירונות באמצע ויצאתי ל24 לחצי שנה.אני אמור לחזור בימים הקרובים לעשות טירונות מהתחלה.הייתי מאוד רוצה ליהיות חובש במרפאה או להיות מדריך חובשים.אם לא להשיג אחד משני אלה אז לפחות לקבל את הקורס בתור צ´ופר.בזמנו יועדתי לחיל הקשר,אבל אחרי חצי שנה הכל יכול להשתנות.

tali_le

New member
אז ככה...

אם אתה מיועד לחיל קשר אז זה תלוי לאן... אתה עדיין תוכל לקבל חובשים כצ´ופר אבל רק אחרי פז"ם לא קטן אם אתה לא מיועד עדיין לכלום אז יש לך סיכוי להגיע לחובשים ומשם להדרכה נסה לשלוח כבר עכשיו בשות לבקו"ם ולומר את זה בלי הפסקה לקצין מיון

יניב100

New member
תגובה

טכנאי במ"ק-מעבדה קשר. אני לא שייך ללשכת גיוס אני חייל.אני עכשיו ב24 בגלל פציעה במהלך השרות. ולגבי ק.מיון זה באמת מה שאני יעשה. תודה רבה.

חובשות...

הבנתי שאת קשורה איכשהוא לקורס חובשים/חובשות או לבה"ד 10 או משהו אחר... בכל מקרה,רציתי לנצל את ההזדמנות ולשאול על קורס חובשות-כל מה שיעלה לך בראש, כולל הדברים הקטנים כמו האם בנות אכן עושות 5 ק"מ אלונקות בשבוע תאג"דים (שהתברר כיום...). אני אודה על כל פיסת מידע, כולל שיבוצים ואפשרויות להיות חובשת קרבית...תודה מראש!

למעלה