קורס חובשים קר

palmino

New member
קורס חובשים קר

ביום ראשון הזה אני מתחיל קורס חובשים, אני נמצא באחת היחטיות של הנח"ל וקצת מבואס שאני הולך לרדת מחזור ולחזור לטירונות שהתחלתי אותה כבר רק באותה יחידה אך במחזור מרץ 02 אז מי שעשה את זה כבר אני אשמח אם הוא יתן לי פרטים , רציתי לדעת פרטים על הקורס כל דבר שהוא, יציאות וטיפים ללימודים. תודה מראש.

revitalk

New member
המון המון בהצלחה

אני כרגע בקורס חובשות (אמנם אני לא עושה קורס חובשים קרביים אבל בכ"ז זה מאוד דומה..), בעיקורן זה קורס ממש ממש שווה, וגם אם יורידו אותך מחזור בטירונות זה ממש לא נורא כי זה באמת שווה את זה, מבחינת תכנים של הקורס אם יש לך שאלות אז אתה יכול לכתוב לי לאי מייל, ובכלל כל שאלה שיש לך אתה יכול לשאול אותי באי מייל..מבחינת יציאות של בנים אין לי מושג אבל אני יודעת שבתחילת הקורס אז משאירים בנים שבת כדי לשמור על הבסיס וקצת מתעללים בקטע המשמעתי (השכמות מוקדמות, גזרות ניקיון אבל זה ממש שונה מקורס לקורס..), לימודים בקורס הם די אינטנסיביים, בתחילת הקורס לומדים מהבוקר 8 עד הערב 9 (כמובן שעם הפסקות באמצע...), ויש פה ושם גם תרגולים מעשיים, לקראת האמצע מתחילים הרבה יותר תרגולים מעשיים והרבה פחות עיוני (שזה ממש ממש כיף..) , זריקות רגילות מתחילים בשבוע השני (זריקות לשריר)וזה באמת לא נורא, עירויים מתחילים ללמוד בשבוע השני ומתחילים לתרגל בשבוע השלישי שאגב זה באמת לא נורא (זה מפסיק לכאוב אחרי כמה פעמים אם בכלל...) מה עוד שלבנים יש בד"כ ורידים בולטים אז זה פחות בעייתי... בגלל שאין לי כאן כ"כ הרבה מקום להמשיך לפרט לך אז כל מה שאתה רוצה לדעת תכתוב לי לאי מייל רויטל (פחות מ 4 שבועות לתולעת!!!!!!!!!!!!!)

יניב100

New member
פרופיל נדרש

האם ניתן לבנים עם פרופיל 64 לצאת לקורס חובשים.אני יודע שבקורס חובשים של בנות יש בנות עם פרופיל 64.האם יש הבדל בין קורס חובשים של בנות לזה של בנים,חוץ מזה שהבנים מוגדרים כחובשים קרביים?

revitalk

New member
נראה לי שבנים

עם פרופיל 64 יכולים לצאת לקורס חובשים, אבל בעיקרון הם יהיו חובשי מרפאות (לא בגדודים..). חוץ מזה שלפי מה ששמעתי אז במרץ ייפתח קורס של בנים ובנות (ושם יהיו בנים שגם יגיעו למרפאות בעורף- כלומר לא יהיו קרביים..). בעיקרון יש ממש קצת הבדלים בין קורס בנים לקורסים של בנות, בנים נקראים בסוף חובשים קרביים 07 ובנות הן חובשות כלליות 06 (חוץ מבנות שעושות השלמה לטירונות 03 או לאחראיות מרפאה...) בנים גם לומדים תאג"דים ונאפ"לים מה שבנות לא לומדות וגם בד"כ לא נמצאות שם (תאג"ד= תחנת איסוף פצועים גדודית, נאפ"ל= נק´ איסוף פצועים פלוגתית..) בקטע של משמעת בד"כ לבנים יותר קל בגלל שביחס למשמעת בטירונות המשמעת שם היא כלום, ובנים גם שומרים עם נשק על הבסיס, וכרגע בגלל שחובשות הן קד"צניקיות והן שוחרות אז לא משאירים אותנו שבת.. אלו בערך ההבדלים.

יניב100

New member
תודה ושאלה נוספת

מה ההבדל בין הקורס המעורב שיפתח כנראה במרץ לבין קורס חובשים קרביים. מבחינת הכשרה ומבחינת אורך הקורס. האם בקורס הנ"ל לא יתרגלו תא"גד ונא"פל?

revitalk

New member
נראה לי

אם הקורס יהיה שלושה חודשים אז הם לא יתרגלו נא"פל ןתא"גד אם הוא 4 חודשים אז הם כן יתרגלו. לפי דעתי הקורס במרץ הוא 3 חודשים כי זה גם בנות (ובקורסים של בנות לא מלמדים תאג"ד אף פעם...) והבנים הם מיועדים לחובשי מרפאה. צריך לבדוק את זה...

palmino

New member
תודה רבה

על כל הפרטים , אני עכשיו כבר עולה על מדים כדי לנסוע לת"א לחברים כדי שאני יוכל להיות בשמונה בבוקר בצריפין מחר ,מה לעשות שאני צפוני, אני מקווה שיהיה טוב, יש לי המון לשאול אותך אני יצור איתך קשר ביצאה הבאה הביתה, אז שיהיה לך גם בהצלחה:) ממני אמיר.

Winston

New member
וואי וואי בה"ד 10

אני יצאתי רק 4 שבתות בקורס, אבל הייתי פאקיונר רציני, מה שלא הפריע לי להישאר שם. בכל מקרה בהצלחה, אחלה קורס, ואל תשכח משהו אחד חשוב: המדריכים שלך הם עדר וכולם עושים מה שה"מדריך הכי שווה" עשה (אם למדריך שהיה עם המדריכה הכי שווה יש זקן צרפתי, לכולם יהיה זקן צרפתי) ענף חובשים יש אנשים נחמדים, אבל כענף הוא בעעעעעעעעעעע אין כמו ענף מפקדים, ואין שרוטים כמו ברה"צ

למעלה