קורס הסבה/רענון

קורס הסבה/רענון

קרוב משפחה בן כמעט 50, עבד מעל 10 שנים בהייטק.
לפני כחמש שנים נפלט מהתחום.
כעת מציאים לו קורס מסובסד.
אני מצרף את הסיליבוס של הקורס בקובץ ששלחו לו.

האם הקורס הזה יכול לעזור לו לחזור להייטק?

האמת היא שאי אפשר לדעת
תלוי מאוד מה הוא עשה ב"היי טק" לפני שהוא נפלט מהענף. אם הוא היה בתפקיד מקצועי אמיתי או תפקיד נלווה.
&nbsp
תלוי למה הוא נפלט.
&nbsp
אם הוא נפלט לפני 5 שנים, קרי סביב שנת 2012, זו היתה תקופה מאוד טובה בהיי טק עם ביקוש גבוה. זה מעלה סימני שאלה.
&nbsp
בסופו של דבר, הקורס כשלעצמו לא משנה בעיני מעסיקים. זה לא איכפת להם אם הוא עשה קורס או לא, משום שלרוב הקריטריון היחידי לביצוע הקורס הזה בהצלחה הוא תשלום שכר הלימוד (המסובסד). מעסיק יתעלם מהקורס וישפוט את המועמד על סמך מה שהוא יציג בקורות החיים ובראיונות העבודה. קורס יכול להוסיף למועמד עצמו ידע עדכני וביטחון עצמי לענות על שאלות בראיון, אבל זה הכל.

rontech

New member
תגיד לו את האמת.... אין לו סיכוי בגלל שהוא כבר זקן....

motior

Member
לדעתי הבעיה היא יותר שזה שהוא כבר 5 שנים לא עובד

אם היה עובד ברצף הגיל היה מהווה בעיה אבל לא גורם לכך ש"לא יהיה לו סיכוי".
גילוי נאות: אני בן 50.

האם הקורס והסיליבוס מהווים הכנה טובה לדרישות השוק?

יש בקורס הזה קצת חוסר מיקוד לטעמי. גם פיתוח WEB וגם אנדרויד.
האם לא עדיף להתמקד בנושא אחד?

גם לדעתי זה לא ממוקד, על קצה המזלג

שזה נחמד אם הוא רוצה לקבל תזכורת קלילה על כל מיני דברים שהוא כבר שכח, או הכרה בסיסית של נושאים חדשים.
להכיר מספיק את המונחים, כדי שמראיין ישאל אותו שאלה, והוא יוכל לאמר ״אני יודע בזה קצת״ אבל לפחות ידע לאיזה תחום שייך המונח הזה.

choo

Active member
כמו שאמרו - חסר רקע על הקרוב. לפחות הקורס זול...

&nbsp
בלי לדעת מה הוא עשה בתעשיה במשך אותן עשר שנים, למה הוא נפלט ומה הוא עשה מאז - קשה מאוד לייעץ. אם אתה רוצה לעזור לאותו קרוב - ברר איתו את הנקודות הללו וחזור אלינו, או שיותר טוב - שלח את הקרוב לפורום לכתוב בעצמו, במקום לעבוד דרך מתווך, ובכך לחסוך את הטלפון השבור. הזהר אותו מראש שאנשים פה מאוד ישירים (ולפעמים בוטים) כדי שייקח את החלקים הרלונטיים מהביקורות וההצעות שיקבל (אם יקבל) ולא ייפגע.
&nbsp
לגבי הקורס - יאמר לזכותו של הטכניון ש-3000 ש"ח עבור קורס של 3 חודשים שנמשך 4 ימים מלאים בשבוע - זה שכר לימוד זול יחסית. האם זה אומר שהקורס משתלם? להערכתי, בלי להשקיע עוד עבודה רצינית לריענון באופן עצמאי, הקורס יהיה חסר תועלת, גם בגלל ההתפרסות שלו, וגם בגלל שבפועל, מכ-6 ימים של בניית אפליקציה באנדרואיד (או לימוד על תיכנות בענן, וכן הלאה) יוצאים עם ידע מאוד בסיסי - כזה שלא בהכרח יספיק כדי לצלוח ראיונות בתחומים הללו. לדעתי האישית הרבה יותר אפקטיבי לקחת תחום אחד ולהתמקד בו במשך כמה חודשים ולכתוב משהו רציני יותר באותו תחום, מאשר ההתפרסות הזו - בוודאי למי שמנסה לצאת מתוך בור, כמו אותו קרוב.

בדרך כלל מבוגרים ״שווים״ בגלל הנסיון שצברו

הערך הנוסף של מבוגרים הוא הנסיון.
ידע טכני שהעמיקו בו, ידע של איך מתנהל פרויקט (גם אם לא ניהלו בעצמם), איך מתעדפים מטלות,...

אתה שאלת קודם אם זו בעיה שהקורס לא ממוקד. זו בעיה, כי נשמע מהשאלה כאילו אתה חושב שכל מה שהוא יודע מקודם - לא שווה כלום. שהקורס הזה זה הדבר היחיד שיש לו. וזה לא טוב. לא נראה לי שבגיל 50 הוא ימצא עבודה בתחום שהוא מעולם לא עבד בו, על סמך קורס זה או אחר.
הקורס הזה הוא רק החמאה שעל הפרוסה או מלח על התבשיל. התבשיל צריך להיות מה שהוא מביא איתו מ10 שנות עבודה.

קצת מידע על הדוד

ראשית, תודות לכל העונים והעוזרים.
לא בדיוק דוד שלי אבל מישהו מהמשפחה.
הוא כתב קוד בשפות C ואחר כך C++ ובסוף אפילו עבד קצת בשפת C#.

בתפקידו האחרון הוא עבד בחברה קטנה ולא כ"כ נחשבת.
הוא פוטר משם כאשר הסתיים פרוייקט.
מאז לא מצא עבודה במקצועו.
עבד בעבודות שלא קשורות לתחום.

הוא דוקא מאוד מעודכן מקצועית וגם יודע לכתוב קוד.
אבל לא מצליח למצוא עבודה.

jgut

New member
האם הוא מגיע לראיונות ולא עובר?

או שבכלל לא מצליח להגיע לראיונות רלוונטים?
&nbsp
באיזה תחום הוא עבד? אני לא מתכוונת לשפת הפיתוח. אלא לסוג אפליקציות, DB וכו'
&nbsp
יש רמות שונות של כתיבת קוד ועידכון מקצועי. השאלה האם הוא מקבל הזדמנות להראות את היד שלו?
אני מנחשת שהוא לא עשה את המסלול הקלאסי בקריירה וייתכן שהמעסיקים לא יודעים איך להתייחס לקורות חיים שלו.

הוא מתכנת גנרי, אין לו ממש התמחות

הוא עבד בפרוייקט גדול שייצר תוכנה למכונה תעשייתית
לא עסק בבסיסי נתונים
ובין לבין עבד על פרוייקטים קטנים (סוג של דסקטופ)
קצת קלייינט סרבר

הוא היה במספר קטן של ראיונות
לא קיבל הרבה זימונים

ממתין לעוד עצות של אנשים מנוסים מהתעשייה

אשמח לשמוע עוד דעות של אנשים מנוסים בתעשייה.

יש סיכוי? יש דרך? מה דעתכם, בבקשה?

תודה.

נ.ב
ניסיתי להקפיץ את הדיון למעלה אבל זה כנראה כבר לא עובד.

דיונים לא קופצים אחרי 72 שעות
לצערי לא תקבל תשובות טובות יותר מאלו שקיבלת. לאף אחד מאיתנו אין כדור בדולח לצפות את העתיד, ובלי להכיר אישית את הבחור, רק ממה שסיפרת, אי אפשר להגיד שום דבר ודאי.
&nbsp
בשורה התחתונה:
- לקורס אין שום משמעות בעיני מעסיקים
- מה שיכול להיות לו משמעות זה ידע, נסיון, והיכולת להפגין אותם בראיונות. הקורס יכול לעזור בידע ובביטחון עצמי שיכול לעזור בראיון. עד כמה? זה תלוי באדם הספציפי.
&nbsp
אם הוא עבד כמה שנים בהיי טק, עכשיו זה הזמן לחדש קשרים. להפעיל את פייסבוק ולינקד-אין, ליצור קשר עם כל מי שעבד איתו בעבר. לא להגיד "לא נעים" ולא להתבייש. קשרים זו הדרך הטובה ביותר. אם מישהו איפשהו יכול לעזור להכניס אותו בדלת, אפילו לתפקידים התחלתיים, זה יעזור יותר מכל קורס.

למעלה