קורס הנדסת תוכנה

Fractal

New member
קורס הנדסת תוכנה

אני לוקח קורס הנדסת תוכנה הסמסטר (באו"פ), יש לי איזה כיוון לפרוייקט. אם מישהו מיכם פעם ניהל או השתתף בפרוייקט קוד פתוח בבקשה התיחסותם ללינק המצורף. תודה!! גל

vinney

Well-known member
בלי לדעת את הרעיון שלך לפרוייקט

הייתי ממליץ לא לנסות להתחיל פרוייקט קוד פתוח, ולו מהסיבה שבמסגרת הקורס תהיה מאוד מוגבל בזמן. בכל מקרה, כדאי להתיעץ עם המנחה (מי זה, שי קניג, לא?) אני עכשיו באמצע הפרוייקט שלי בקורס, וצריך לסיים אותו תוך שנה מתחילת הסמסטר.

Fractal

New member
כן שי קניג.

המטרה היא לא להתחיל פרוייקט קוד פתוח. הרעיון של לפרוייקט מכוון עבור יצירה של מתודולוגיה עבור קבוצות מבוזרות של מפתחים. בעיקר כאלה שעוסקים בקוד פתוח, או מפתחים שעובדים כעצמאיים בקבוצה. (אני שייך לסוג השני כרגע) רק היום חשבתי על הכיוון הזה ככה שזה ממש לא מעוכל אבל בכל זאת קווים כללים: כל מתכנת בקבוצה יכול: 1. ליצור סדרה של חוזים בצורה של TDD שהוא צריך. 2. לממש TDD עבור מפתח אחר. יש את המוביל(ים) של הפרוייקט (שיכול להיות חלק מפרוייקט יותר גדול) שתפקידו לפרק את הפרוייקט ברמה הגבוה ביותר ועבור כל חלק לכתוב חוזה TDD (+ תשלום כאשר מדובר בעצמאיים) ... (מוביל של תת-פרוייקט אחד יכול להיות מתכנת עבור תת-פרוייקט אחר - מן רשת מבוזרת) כמו שאמרתי זה ממש לא מעוכל והמלאכה עוד מרובה, אבל זה הכיוון. למשל איך להתמודד עם ממשק משתמש? אני כרגע אוסף מידע רלוונטי. מה דעתך ? עצות ? הערות ? אני מתכנן להתיעץ עם שי אחרי החג בכל מקרה.

Fractal

New member
דרך אגב אני בוחן גם את הכיוון האחר

של לכתוב איזה כלי הנדסת תוכנה. מצורף לינק ( זה דווקא כן יכול להתפתח לפרוייקט מעניין מאד - קוד פתוח למען קוד פתוח
)

vinney

Well-known member
לגבי כלי

מנסיון שלי עם כלים אתה לא תספיק בזמן הפרוייקט, לדעתי, או שלא תעשה את זה טוב. אני עבדתי הרבה על testing tools, ואם אתה עושה משהו רציני - חצי שנת אדם זה כלום זמן, וזה עוד אם אתה עובד על זה במשרה מלאה
לגבי מתודולוגיות דווקא נשמע מעניין, אבל צריך להבין לעומק מה אתה מתכנן לעשות. אתה לא עובד באיזה מקום עבודה מסודר, שתוכל לשלב את הפרוייקט כחלק מהעבודה השוטפת? זה יהיה הכי טוב, גם תקבל זמן ותמיכה מהעבודה, וגם תעשה משהו שאפשר לראות אותו עובד בפועל (וזה חשוב לפרוייקט הזה).

Fractal

New member
חשבתי אם אצליח לגייס עוד

סטודנטים למשימה - בכל מקרה סוג פרוייקט זה הוא למספר סטודנטים. (בין 2 ל-4) אין לי מקום עבודה מסודר והפרוייקטים הם קטנים - סדר גודל של שבועות עד חודשים ספורים. יש לי שותף אחד קבוע די קבוע. המצב לא נראה טוב ...

למעלה