דבר ראשון, אני יוצא מנקודת ההנחה שעשית תואר
במדעי המחשב. מבחן הנושא מקיף די הרבה חומ,ר מה שלכאורה די מרתיע, במבט ראשון לפחות, אלא שלמעשה הוא לא נכנס מאד לעומק בשום נושא כך שדי לעשות חזרה כללית על הקורסים הרלוונטיים (אפשר לראות מהם הקורסים הרלוונטיים על פי רשימת הנושאים המפורטים באתר ה-ETS), ולראות שזוכרים את מושגי היסוד בכל אחד מהקורסים האלו ויודעים לפתור את הבעיות הבסיסיות ביותר. לא יהיו במבחן הנושא שאלות מתחכמות או שאלות שבוחנות ידע מאד מעמיק בחומר, מהסוג שקיים במבחני סוף הסמסטר. הקורסים הבסיסיים שהכי חשוב לעבור עליהם הם אוטומטים ושפות פורמאליות, אלגוריתמים בתורת הגרפים, מבני נתונים ומערכות ספרתיות. כדאי לרפרף גם על קורסים נוספים כולל רשתות מחשבים, מערכות הפעלה וקורס בסיסי בחומרה - ברמה של לזכור את מושגי היסוד, כמו גם לעשות ריענון קצר בהסתברות. אני הקדשתי כחצי יום לכל קורס, אבל זה כבר עניין אידבידואלי. לא קיים ספר מסודר להכנה למבחן. קיימים שני מקורות עיקריים שיכולים לעזור להתכונן למבחן. אחד זה מבחן לדוגמה שניתן להוריד מהאתר של ETS, והשני הוא קובץ של אוסף שאלות שערך סטודנט אותה ניתן למצוא כאן:
http://titanium.bits.googlepages.com/ חוברת השאלות הנ"ל
מאד עזרה לי להתכונן. היא בעיקר עזרה לי לזהות נושאים שלא קיימים בחומר הלימוד בקורסים אותם למדתי ולהשלים ידע. מה שעשיתי היה בכל פעם לנסות לפתור שאלה, לבדוק את התשובה ולהבין את הפיתרון ובמידת הצורך להעזר בויקיפדיה (באנגלית) בכדי לקרוא עוד קצת על הנושא במידה ונתקלתי בשאלה על נושא שלא למדתי. ההמלצה שלי: להתחיל בריענון מהיר של חומר הלימוד מהקורסים, אחר-כך לעבור על השאלות בחוברת השאלות בלינק שצירפתי וללמוד תוך כדי כך קצת יותר את הנושאים המופיעים בשאלות. את המבחן לדוגמה של ה-ETS להשאיר לסוף, מכיוון שיש רק מבחן לדוגמה אחד - בכדי לראות מה מצבך לאחר שהתכוננת. להשאיר עוד יום-יומיים לפני המבחן כדי להשלים עוד חומר לאחר שעשית את המבחן לדוגמה, במידת הצורך.