קורס הדרכה

• פותח הנושא atcbl
  • פורסם בתאריך

atcbl

New member
קורס הדרכה

שלום, אני רוצה לדת פרטים על קורסי הדרכה... יש לי נסיון רב באומניות לחימה . למדתי כל מיני סוגים, אבל אין חגורה שחורה. האם אני יכול לקבל הכשרה של מדריך בכל זאת? ואם כן אז איפה? תודה מראש אמיר

איקידו

New member
תעודה רק לבעלי חגורה שחורה

למייטב ידיעתי בקורס האחרון שנערך בוינגייט הותנתה קבלת התעודה בכך שלמדריך תהיה חגורה שחורה או דרגה מקבילה לה.

nage

New member
אפשר לעשות את הקורס אבל לא לקבל

את התעודה עד שיש חגורה שחורה.

john woo

New member
בקורס האחרון שהסתיים

ביום שלישי, היו 5 חבר'ה משיטות שונות בעלי חגורה חומה.

nage

New member
השאלה הנשאלת היא:

האם הם יקבלו את התעודה שלהם? בקורס שאני עשיתי (קורס מדריכי אייקידו ז"א) יכלו להשתתף בעלי דרגה קיו1 ומעלה אבל את התעודה יכלו לקבל רק בעלי שו-דאן ומעלה לאחר ששלחו מילום של התעודה שלהם לבית הספר המהולל למאמנים ומדריכים ע"ש נט הולמן. על נפלאות הקורס עצמו לא בא לי לדבר, בא רק נגיד שמה שלמדנו בשיעורים העיוניים לא ממש היה קשור לאייקידו.

john woo

New member
אם הם עמדו בדרישות

של מכון וינגייט: לימודים עיוניים, מבחן עזרה ראשונה, מבחן מעשי ומבחן עיוני ענפי- הם יקבלו תעודת מדריך (כל אחד בשיטתו),מטעם מכון וינגייט.

קוזושי

New member
לא קשור לאייקידו ?

אנאטומיה, פיזיולוגיה ותורת האימון למשל לא קשורים לאייקידו? דוקא הדבר היחיד שנהניתי בקורס היה מהחלק העיוני, זה רק נגיעה בחומר שכל מי שעוסק בפעילות גופנית ובאמנות לחימה צריך לדעת. החלק המעשי היה הדיוטי וחובבני נורא, למרות הרצון הטוב והעבודה הקשה של המאמנים שם, לא היה להם יותר ידע מכל מאמן פשוט בכל מתנ"ס אזורי, ולכן הדברים שתלויים בהם היו כמו איזו קייטנה ולא כמו קורס מקצועי. בג'ודו אפשר להתקבל ולקבל תעודת מדריך מחגורה כחולה - קיו 2 ובעצם מה שקובע זה הידע שלך במבחן הקבלה ולא כל כך הדרגה. היו אתנו חברה מטהקוונדו וגם אצלם היו כאלה דרגות וכולם יצאו עם תעודה בסוף (אם עברו את כל הבחינות כמובן) דבר מוזר בפני עצמו, סיימו איתי את הקורס וקיבלו תעודה חברה שממש לא יודעים ג'ודו. חגורה כחולה היא דרגה נמוכה מדי בשביל להתחיל לאמן. העניין הוא שיש יותר חגורות כחולות משחורות וזה יותר ריווחי לוינגייט כי כך יש יותר תלמידים.

nage

New member
בוודאי שקשורים לאייקידו

אבל לא מה שאנחנו למדנו, הכל בוינגייט מוכוון ספורט תחרותי, וזה לא נוגע לאייקידו, מה אכפת לי איך להכין תלמיד שלי לתחרות אם אף פעם לא תהיה תחרות. פיזיולוגיה ופסיכולוגיה היה מאוד מעניין פשוט כי המורים היו טובים. אנטומיה היה שיעמום נוראי פשוט כי המורה היה משעמם (לימד אותנו את השמות של כל החלקים בגוף בלטינית - מיותר לציין ששכחתי הכל), כנ"ל תורת האימון. השיעורים המעשיים היו מעולים כי התאמנו אם מורים טובים (זאב למשל) ופשוט עשינו אייקידו בלי לבלבל יותר מדי את המוח, היה לנו גם שיעור אחד מצויין עם יונה מלניק.

nage

New member
חוץ מתורת האימון

לזה ממש אבל ממש לא היה שום קשר לאייקידו. דרך אגב אני כבר ציינתי שעשינו את השיעורים העיוניים עם טריאתלטים.

Kenshinkan

New member
שאלה אחרת לגבי קורס מדריכים

עדיין יש אפשרות לנוער לעשות קורס מדריכים של חודש בתנאי פנימיה? בעז

nage

New member
way to much

4500 ש"ח לא כולל הקורס במד"א, דמי הרשמה וחניה בוינגייט - כלומר כמו סמסטר שלם באוניברסיטה. ואה כן וינגייט זה מונופול כבר אמרתי?

שי רגב

New member
לפני שנה היה קורס של אלי אביכזר

מקמ"י (אלי ניהל אותו יחד עם סנסיי חיים טובול, מהקרטה). קורס של "בי"ס זינמן לחינוך גופני" (שהנו בי"ס למורים לספורט, היושב במכון וינגייט, מטעם משרד החינוך). הקורס הזה הוכר ע"י משרד החינוך והספורט. אני לא יודע מה המצב השנה (כידוע, מצבו הבריאותי של אלי אינו טוב...
).

nage

New member
לי זה כמובן לא יכול לעזור

גם כי עשיתי כבר וגם כי הם לא עשו קורס מדריכי אייקידו, בכל מקרה שירגיש טוב, זה יותר חשוב.

GuyMor1

New member
קןרס מדריכים

שלום אמיר אבקש לקבל קצת יותר פרטים על הרקע שלך, ע"מ שנוכל לבדוק אם אתה עומד בקריטריונים של קורס מדריכים. בברכה, ד"ר גיא מור 08-9366557

למעלה