קורס הגנה עצמית

second1

New member
קורס הגנה עצמית

שלום,
האם מישהו עבר, או לפחות מכיר, את קורס ההגנה העצמית של המרכז הישראלי לטאיצ'י? אם כן, אני אשמח לשמוע רשמים - האם זה יעיל? מובן? ממצה, עד כמה שאפשר ב-20 שיעורים? תודה

sharonei1

New member
אינני מכיר אבל לדעתי

20 שיעורים זה נשמע הרבה יותר רציני מסדנאות החד פעמיות של של כמה שעות

לדעתי את את מתעניינת ללמוד באופן רציני אז כדאי לך ללכת באופן קבוע למקום רציני שמלמדים ולא לסדנא חד פעמית

יכולת אמיתית מקבלים רק אם מתאמנים במשך שנים ומתרגלים מאות פעמיים את התרגילים

amir_aikido

New member
מה המטרה שלך?

בלי לבדוק את הקישור.

אם המטרה היא ללמוד להלחם במצבים של הגנה עצמית, 20 שיעורים בטוח שלא יספיקו.
אם המטרה היא לשפר את המודעות וללמוד רעיונות להתנהגות מונעת - חושב שקורס כזה יכול להוות התחלה טובה.

אמיר

second1

New member
תודה לשניכם על התשובות,

1. אני אתה ולא את

2. ברור לי שקורס הוא לא תחליף ללימוד של שנים, זה מובן. אבל בהנחה שאין לי אפשרות ללמוד שנים, רציתי לדעת אם הקורס בכל זאת ייתן תועלת משמעותית, ששווה את הזמן והכסף.

בוקר טוב second1

כעקרון: קורס יכל לתת ידע בסיסי שהוא בהחלט מעשי.
איני מכיר את הקורס הנדון - גם לא אנשים שעברו אותו. לפיכך, לא אוכל להתייחס ספציפית אליו.
: הייתי עורך ביקורים במספר מקומות בו נפתח קורס שכגון ומבקש להתרשם (ולו כצופה מהצד) משיעור. לשם דוגמה... לראות מה "מרגיש לי הכי נכון"...

וזכור את נושא הריענונים והחזרות
לעולם לא יהיה לשום קורס (בכל נושא) ערך בלעדם.

יובל.

amir_aikido

New member
חשבתי שעניתי על כך

התשובה שכתובה היא הכי קרובה ליכולת שלנו.

אין תשובות חד משמעיות - אנחנו לא מכירים אותך ולא היינו בקורס.

אל תצפה לרכוש יכולת לחימתית רצינית בקורס קצר - זה לא ריאלי
אך הצד החיובי הוא כי יכולת הלחימה היא רק חלק מהמרכיבים של "הגנה עצמית".

אמיר

amir_aikido

New member
חשבתי שעניתי על כך

התשובה שכתובה היא הכי קרובה ליכולת שלנו.

אין תשובות חד משמעיות - אנחנו לא מכירים אותך ולא היינו בקורס.

אל תצפה לרכוש יכולת לחימתית רצינית בקורס קצר - זה לא ריאלי
אך הצד החיובי הוא כי יכולת הלחימה היא רק חלק מהמרכיבים של "הגנה עצמית".

אמיר

sharonei1

New member
לדעתי אם אין לך בכלל ניסיון

הקורס ייתן הרבה מאשר ללכת לסדנאות חד פעמיות של חצי יום (בהנחה שזה קורס מוצלח אינני מכיר אותו)

האם היית קונה רכב בחנות בגדים ?

אם אתה מחפש הגנה עצמית לך למי שמקצועו העיקרי הוא הגנה עצמית ולא מי שעל הדרך עורך גם קורסי הגנה עצמית. יכול להיות שהם לוקחים את הטאי צ'י ומסבים אותו ליעוד הגנה עצמית, אבל לא עדיף לך ללכת למומחה לתחום ? נראה לי שיש בארץ הרבה אנשים שהם מדריכי קרב מגע שזה עיקר עיסוקם ביום יום. עם כל הכבוד לשיטות אחרות אם אני רוצה לקבל הגנה עצמית אני חושב שזו הדרך ללמוד.
אגב - גדולתו של הקרב מגע הוא בפשטותו וביכולתו להנחיל לך בזמן קצר מאוד כלים מעשיים מאוד בצורה תכליתית.

second1

New member
תודה, התשובות שלכם

עזרו לי להתמקד. כנראה שאברר קצת יותר איתם, ואחליט על פי זה. אגב: אם מישהו מכיר קורסים מקבילים של מקומות אחרים, אשמח לשמוע.

למעלה