קורס ב real time embedded

rancotawil

New member
קורס ב real time embedded

אני עובד כבר כמה שנים בתכנות בקרים של מיקרוצ'יפ בשפת C וסיימתי תואר הנדסת חשמל לפני 5 שנים. אני מחפש לשנות תחום וחושב על real time embedded ורציתי לדעת אם מישהו עשה קורס וממליץ/לא ממליץ או שמע על קורס טוב או שלמד את התחום מדרך אחרת שיכולה לעזור (ספרים? האמת שמעדיף שלא) אשמח גם על חוות דעת ממי שעובד תחום.

תודה וסופ"ש נעים!

iphoneera

New member
קורס לא יעזור לך

אתה צריך לקבל הזדמנות להיכנס לתחום,
עם ניסיון כמו שלך, יש לך סיכוי להשתלב, ניסית לשלוח קורות חיים ?
באיזה מערכת הפעלה עבדת ?
מה בדיוק תכנתת ?
האם זה סתם כתיבות לרגיסטרים לקנפוג חומרה ?
האם היה שם לוגיקה תוכנתית רצינית ? למשל מכונת מצבים כלשהי ?
פרוטוקול תקשורת ?
מערכת עם מספר נימים ?
עם 5 שנים ניסיון אפשר למצוא עבודה בתחום ולקבל איזשהי הזדמנות, השאלה מה יש לך להציע בתמורה.

rancotawil

New member
תשובות

קודם כל אני לא מבין את התשובות האלה, מה זה אומר "קורס לא יעזור לך"?! רשמתי בשורה וחצי על עצמי ואתה כבר קובע?! ברור שלהיכנס לחברה יותר טוב אבל זה לא תמיד מספיק ותמיד יש עוד מה ללמוד!

בכל מקרה התכנות הוא של בקרים ככה שמערכת ההפעלה לא באמת משנה כאן, זאת סביבת MPLAB שזאת התוכנה של חברת microchip
כל הנסיון שלי (מעבר לתכנות) הוא ממה שלמדתי לבד (מעבר לתואר) אין לי ספק שיש לי חורים ואני צריך מקום שאני יוכל להשלים את החורים האלה שלא לדבר על מקום שילמד אותי RT/Embedded בצורה מקצועית. אני לא מפחד להיכנס לחברה בנסיון שיש לי, יש לי קליטה מהירה לדברים האלה והרבה מוטיבציה לא סתם החזקתי איפה שהחזקתי בלי נסיון אבל אני רוצה לעבוד במקום טוב עם עתיד ובשביל זה צריך קורס!!

אז לשאלתנו המקורית, מישהו מכיר קורס טוב?

תודה ויום טוב

אם אתה יודע הכל, למה אתה שואל? "אני רוצה לעבוד במקום טוב עם עתיד ובשביל זה צריך קורס!!"

מה אני אגיד לך, ראיתי לא מעט מקומות עבודה די טובים בתחום של RT/Embedded ומעולם לא פגשתי בוגר קורס.

מה שנאמר לך זה שקורות החיים שלך, אם יוצגו היטב, ייתכן ויספיקו לך למצוא משרה בתחום. האם ניסית?

rancotawil

New member
מעריך את הפידבק אני בהחלט חושב גם לכיוון הזה

אבל אני מעוניין כרגע למקד את השאלה במה היא הדרך הכי טובה ללמוד את המקצוע בלי להיכנס לחברה וללמוד. האם באמת אין קורס ראוי לשמו?

iphoneera

New member
המלצה לקורס

במקרה שלך אתה צריך קורס בהרגעה עצמית, תחשוב להשקיע כסף ביוגה או בתרפיה, בשביל להיות מתכנת אמבדד אמיתי צריכה להיות לך סבלנות מאד מאד גדולה...
שיהיה בהצלחה, ספר לנו איך הקורס

zaske

New member
thumbs up. אני מכיר קורס כזה בעלות בסיסית של

כ2000 דולר, לא כולל הוצאות נלוות.
קוראים לזה - כרטיס טיסה לסידני.
ים, בירות, אוסטרליות בביקיני, האימרה המפורסמת - no worries, mate , גלישה.
אחלה קורס להרגעה עצמית.
מנסיון!

iphoneera

New member
בכיף..

אבל יש לי 2 תינוקות בבית.. :)
אחשוב על זה כשהם יגדלו, בינתיים אני צריך לעבוד בשביל לדאוג לרווחה שלהם, לינוקס עוזרת לי בזה
:)

rancotawil

New member
זה הולך למקומות לא טובים

קודם כל אני מתנצל אם הדברים שלי נשמעו תקיפים זאת לא היתה הכוונה שלי אני מעריך את התגובה ואת הנסיון לעזור! אני פשוט לא חושב שיש למילים כל כך נחרצות מקום כאן, אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה הרקע שלי ולהגיד לי שהאופציה היחידה שלי היא להתקבל לעבודה שתסכים לתת הזדמנות פשוט לא נשמעת לי רצינית. תנו לי בבקשה לעשות את ההחלטות והשיקולים שלי ולתת לי להסיק לבד מהנסיון האישי שלכם

תודה והמשך שבוע נעים

iphoneera

New member
התנצלות מתקבלת

שמע, האמת אני לא מכיר אותך, ואני מאמין ליכולות שלך,
אבל בחיים כמו בחיים יש עובדות, בוגרי קורסים לא מתקבלים כמעט לשום מקום, ברור שיש יוצאים מהכלל,
אני דווקא חושב שכדאי לך לתעל את ניסיונך האישי והמקצועי על מנת לחפש מקום עבודה בתחום בו אתה רוצה להתמקצע,
אתה יכול לקבל הזדמנות גם במצבך הנוכחי,
רוצה קורס ? קח קורס להעשרה האישית,
רק עשה לעצמך טובה ועל תבנה עליו שימצא לך את העבודה הבאה...
יש לך ניסיון מקצועי, נסה לשלוח קורות חיים למשרות אמבדד, בראיון תציג את יכולתיך ותרשים את המראיינים
בהצלחה.

zaske

New member
המלים הנחרצות נובעות מ

א. זה האופי של חלק מהאנשים
ב. בגלל העובדה שמקצועות ההייטק בישראל הם מקצועות עלית ובין המקצועות הבודדים שאפשר להתקיים בהם באמת בכבוד, יש הרבה גם ניצול וחאפריות מסביב, אז חלק מהנחרצות זה דאגה כנה שלא תזרוק את כספך לשווא.
לדעתי מה שאמרו לך נכון לכל תחום בפיתוח תוכנה (לא מהנדס חומרה, ולא רוצה להכנס למה שקורה בעולם החומרה) - נניח, אני מפתח Java כבר 6 שנים ולפני כן פיתחתי בשפות אחרות ולא ממש עבדתי באמבדד.
אם מחר בבוקר אני אחליט לעבוד באמבדד, אם אעשה קורס - זה לא יעזור לי להתקבל לאף מקום עבודה, כי אין לי נסיון תעשייתי בזה. החומר שהקורס יתן לי הוא חומר שמהנדס תוכנה מנוסה כמוני יוכל להשלים יחסית מהר (הרי גם ככה בקורסים האלה מלמדים רק את הבסיס) ולכן במקרה שלי, אם אני רוצה לעבור לאמבדד, הדרך היחידה שלי היא להפעיל קשרים שיש לי במקומות שונים.

למי ש"דואג" חלילה - אין לי כוונות לעשות את זה בקרוב, זו היתה רק דוגמא :)

iphoneera

New member
למה לא ?

אתה אחלה בחור, בוא תצטרף למשוגעים, תעבור לאמבדד,
יודע מה, עזוב אל תעשה את זה, אני מעדיף אותך שפוי.

למעלה