קורס בחיל האוויר

poniboy

New member
קורס בחיל האוויר

שלום, ביום שלישי התגייסתי לחיל האוויר עכשיו שחררו אותנו ואמרו ביום ראשון להגיע לטכני נתנו לנו גם מכתב ובו כתוב במקצוע טכנ אלקטרוניקה 1210 חא עכשיו יש לי 2 שאלות: א. מה זה אומר ואיזה קורס זה? ב. האם זה אומר שאני אהיה בקורס הזה למרות שלא עברתי שום מיונים ושום כלום?

שחור

New member
כן זה אומר שישלחו אותך

ואני ממליץ לך להתרחק מהקורס הזה ומחייל האוויר בכלל כמה שיותר מהר.

poniboy

New member
למה?

למה להתרחק מהקורס הזה? ומה זה הקורס הזה בדיוק? איך הוא נקרא ואיזה דרג זה?

poniboy

New member
ו...

ואיך אני יכול לעשות את זה? כאילו להתרחק מהקורס ? כאילו מה אני יכול לעשות? כדי שלפחות ישנו לי את הקורס?

משכילה

New member
תראה,

אתה הולך להיות טכנאי אלקטרוניקה, המקצוע הזה הוא מקצוע לחבר'ה שלמדו בבית הספר אלקטרוניקה. (מוכר לך?) אתה מגיע לטכני שם עובר סדרת מיונים וראיון עם קצין מיון/ מדריך. בסופו של דבר משבצים אותך לקורס ספציפי שתמצא מתאים אליו במקצוע טכנאי אלק'.. למה להתרחק?? יש שמועות שהטכני זה לא מקום נעים להיות בו כקורסיסט. יש שמועות שהיציאות חרא.גם בסדיר, או בעצם-בכל השירות. למה להתייצב כמו ילד טוב? כי התפקיד מעניין.(במיוחד אותך, אם למדת זאת בתיכון) כי התפקיד מספק. כי שמעתי שבח"א יש תנאים טובים...(אם יהיה לך זמן להינות מהם..)\ בכל אופן שיהיה בהצלחה!

סופה21

New member
לצערך....

הגעת לקורס הרע של טכנאי אלק' ..... תנסה לעבור לטכנאי אלק' דרג ד' ואז תגיע לשרת במקום מאוד נחמד בחיל. בצריפין. טכנאי אלק' רגיל יזכה לשרת בטייסות הרגילות :)

stas51

New member
לא מדוייק

יש ורסים מאוד נחמדים וזנותיים בטכני ( אני באחד מהם)..הבעיה היא ש90% מהקורסים לא טחינות תחת

poniboy

New member
אוקיי

אבל איזה קורס זה בדיוק? איך הוא נקרא? ואיך אני יכול לעבור קורס?

poniboy

New member
אז...

אז איך קוראים בדיוק לקורס? ואיך אני יכול לעבור לדרג ד' בלי יותר מדי בעיות?

סופה21

New member
אז זהו.

שזה קצת בעייתי לעבור לדרג ד'. כי היית צריך לעשות י"ג י"ד במגמת אלקטרוניקה.... לא נורא.

poniboy

New member
תשמע

אז זהו שעשיתי י"ג י"ד אלקטרוניקה כאילו עתודאי והתגייסתי יום שלישי ושלחו אותנו הביתה ואמרו לחזור יום ראשון... עכשיו מוזר שלא עשו לנו שום מיונים לפני הקורס וזה... אז מה אני יכול לעשות? ובכל זאת איך קוראים לקורס הזה? את הטירונות עשיתי לפני שנתיים...

poniboy

New member
ועוד...

עוד יותר מוזר זה שכתוב לי בצו הצבה להביא תעודת סיום תיכון וציונים... אז אם אני כבר מוצב בקורס מסוים למה אני צריך להביא את זה? בכל אופן- תענה על השאלות שלי בבקשה מההודעה הקודמת

סופה21

New member
אז אולי ....אתה כן תיהיה בדרג ד'

תנסה לבקש להנגיע לקורס הזה

poniboy

New member
אוקיי

אז למה הם כתבו לי במקצוע 1210 ? אז זה לא בטוח שאני אהיה בקורס הזה? כי לא עברתי מיונים ושום ראיונות ושום כלום... ואיך אני יכול לבקש לעבור לדרג ד'? ממי? תגיד, יש לך אולי ICQ או מסנג'ר שנוכל לדבר ביתר קלות?

poniboy

New member
שאלות

אז למה הם כתבו לי במקצוע 1210 ? אז זה לא בטוח שאני אהיה בקורס הזה? כי לא עברתי מיונים ושום ראיונות ושום כלום... ואיך אני יכול לבקש לעבור לדרג ד'? ממי? תגיד, יש לך אולי ICQ או מסנג'ר שנוכל לדבר ביתר קלות?

משכילה

New member
תבין,

מס' מקצוע 1210 זה מקצוע "טכנאי אלקטרוניקה". כשתגיע לטכני תדבר עם קצין מיון, ואף תעבור מבחנים כדי שידעו לאיזה קורס אלקטרוניקה מכניסים אותך. לא מבטיחה דרג ד' (שאגב חוץ מבס"א 18 יש גם ביא"א..תל נוף). אבל אם תסביר את עצמך מספיק טוב למי שיראיין אותך אולי הוא ייתן לך את זה ובלי קשר תשקיע במבחנים.. שיהיה המון בהצלחה!

למעלה