קורס בהוראה

Ecc18C

New member
קורס בהוראה

יש לי שאלה רצינית: האם כל המרצים עוברים קורס בהוראה לפני שהם מתחילים להרצות???

tuku3

New member
למיטב ידיעתי

לא ! ההוראה היא אחת מהחובות האקדמיות שלהם. יש כאלה שנהנים מזה ומשקיעים, יש כאלה שלא נהנים מזה אבל בכל זאת משקיעים כי הם לא אוהבים לעשות חצי עבודה. יש כאלה שגם לא נהנים מזה וגם לא משקיעים - וככה זה גם נראה. לכאן תוסיף את אלמנט הכישרון בכל אחת מהקטגוריות. לפעמים זה מגיע לממדים עצובים... (כמו שאתה בטח יודע).

פומפיה

New member
קורס בהוראה? בוא נראה -

קודם כל, מרצה באוניברסיטה עוסק במחקר. לא תמיד הוא אוהב לעסוק בעניינים שמעבר למחקר, ולפעמים ההוראה היא רק מטרד עבורו. מה שמחמיר את המצב - שלא תמיד המרצה בוחר את תחום הלימוד. אחת המרצות שלי אפילו פתחה את הסימסטר בוידוי על השעמום שצפוי לנו. דבר שני, המאמר של המתרגלת על אנשי הסגל יכול לשפוך אור נוסף על הסוגיה. וזוכר את זה? התשובה לשאלתך יותר ויותר מתבהרת ...
היה לי מרצה שגילה שמדי פעם נפתחים קורסים בהוראה, אבל כמעט תמיד המרצים מסבירים שהם עסוקים מדיי (יש להם מחקר באופק) ומוותרים על התענוג.

פומפיה

New member
ומרצים ואתיקה מקצועית

מסתבר שגם אתיקה מקצועית היא לא תמיד הצד החזק של מרצים. לפי שמועות מאוד מהימנות, אחד המרצים היותר בכירים אצלנו במחלקה, ופסיכולוג קליני, פיתח קשרים עם מספר מטופלות גם מעבר לסיטואציה הטיפולית. אז מעבר לבגידות באשתו (לא אתי לפי עולם הערכים שלי), הוא מפר את כללי האתיקה כפסיכולוג (לא אתי בעליל).

ettt

New member
יש קצת נסיונות לחידושים

בב"ג הקימו השנה מרכז לריכות ההוראה בחסות הדיקן והרקטור. אני חושבת שמה שהם מתכוונים לעשות זה שמרצה/ מתרגל שיקבל משוב שלילי מתחת ל-X מסויים יהיה מחוייב לעבור קורס בנידון... מה גם שהעבירו את המשוב הסמסטריאלי לאינטרנט- מה שמקל את העבודה... נקווה שהם יצליחו- יש כמה מרצים שמעבר לקורס ב"איך ללמד" הם צריכים לעבור קורס ב"איך להיות בן אדם גם אם מי שפנה אליי הוא רק סטודנט שנה א"

למעלה