קורס או תואר?

ilanita11

New member
קורס או תואר?

שלום לכולם, אני חדשה כאן בפורום אז אשמח לשמוע את הצעותיכם.
אז ככה ,אני כרגע סטודנטית שנה א למדעי המחשב במכללה ,אבל אני שוקלת לפרוש או לדחות ,או משהו בסגנון . וזאת הסיבה ,עברתי שנה ראשונה, ולא עברתי את כל הקורסים של שנה א ,ומה שקורה בעצם זה שאני צריכה לעשות שנה נוספת כדי לסיים את כל הקורסים של שנה א,ורק אז אני יוכל להתחיל את שנה ב. (כלומר רק בשנה שלישית שלי זאת תיהיה בעצם השנה השנייה של התואר ) .בעקבות זה עשיתי חישובים ועברתי על בערך כל התוכנית של התואר ,ובהתחשב שכל שנה אקדמית יכולה לקחת לי שנתיים, יצא לי שאני יסיים את כל הקורסים של התואר רק בעוד 6-7 שנים!
אני כרגע בת 23 , ואני לא יודעת אם זה באמת שווה את זה?
לכן שקלתי לקחת קורס בתחום המחשבים (QA,אבטחת מידע וכן הלאה) להתחיל לעבוד כבר לצבור ניסיון, ובמקביל לקחת קורסים מאוניברסיטה, מה שבוודאי יקח יותר זמן עד לסיום התואר אבל לפחות תיהיה לי תעודה ביד.
מה אתם חושבים?
איך העבודה בQA בתור בודקת תוכנה?

אשמח ממש לעזרתכם.
תודה מראש לעוזרים.

BravoMan

Active member
אל תוותרי!

שנה ראשונה היא תמיד השנה הכי קשה בתואר.
את לא הראשונה ולא האחרונה שצריכה להוריד לחץ ולחזור על כמה קורסים.
&nbsp
זו לא סיבה לוותר.
&nbsp
אם את מתכוונת לבנות קריירה בתחום פיתוח תוכנה או דברים דומים, את חייבת תואר.
(טוב, לא חייבת, אבל אני מניח שאת לא מאלה שכותבים תוכנות להנאתם מגיל קטן, אחרת לא היית מחפשת עבודה ב-QA).
&nbsp
אם את יכולה להרשות לעצמך להמשיך בלימודים ולא חייבת לעבוד ברגע זה ממש, תמשיכי עם התואר.
מעולם לא עבדתי ב-QA, אז אני לא יודע "איך זה", אבל הדעה הרווחת היא שלא פשוט לצאת משם ברגע שנכנסים.

ilanita11

New member
אז זהו ש..

אני לא יודעת עד כמה אני טובה בפיתוח תוכנה...מהניסיון שלי בקורס ג'אווה
ראיתי שאין לי כל כך חוש יצירתי ,ולפי דעתי תכנות זה המון מחשבה יצירתית, אפילו בעיקר.זה דורש הרבה מאוד יצירתיות.
לכן חשבתי שאולי כל נושא הפיתוח תוכנה פחות יתאים לי, אבל תחומים אחרים שקשורים לתוכנה כן .

BravoMan

Active member
טוב, זה כבר עניין אישי...

יצירתיות אכן נחוצה, לפחות בחלק גדול מהתפקידים (יש עובדות פיתוח שנותנים למי שמכונה "cody monkeys", ושם לא כ"כ צריך יצירתיות).
&nbsp
פיתוח תוכנה הוא בעיקר פתרון בעיות: יש צורך, מספקים לו מענה בעזרת כלי התוכנה.
אבל רק את יכולה לדעת אם זה בשבילך או לא.
&nbsp
כך או כך, תואר פותח דלתות. קורס בודד, כמעת ולא.

N i X

New member
מה את רוצה לעשות כשתהי גדולה?

בשביל QA באמת לא צריך תואר לדעתי. אבל קשה למצוא את העבודה הראשונה ולכן את צריכה לחפש מוסד קורסים שיתן לך פתרון לזה.

אבל להיות X שנים ב-QA לא יעזור לך בשום דבר להתקדם למשרת פיתוח אם זה מה שאת רוצה. אין בעיה לבנות קריירה טובה ב QA, זה מקצוע מכובד שלטובים בו יש גם שכר בהתאם השאלה היא אם זה מה שאת רוצה לעסוק בו.

בשונה מהתגובות הקודמות, אני חושב שאם לא הלך לך טוב \ לא התחברת \ לא אהבת את הקורסים התכנותיים בתואר, אין לך מה להתקדם בתחום הזה. לפעמים צריך לדעת לצמצם הפסדים ולא לעשות דברים שלא מתאימים\אוהבים.

כל אנשי האבטחת מידע \ RE שאני מכיר התעסקו בזה עוד בתיכון, זה תחום שדורש הרבה למידה עצמית ואהבה לתחום. לדעתי קשה מאוד להתקדם בתחום רק מקורס.

יש כמה כשלים בחשיבה שלך
קודם כל, גם אם שנה א' תיקח לך שנתיים, זה לא אומר שכל שנה תיקח לך שנתיים. השנה הראשונה היא הקשה ביותר, גם אובייקטיבית (קורסים מתמטיים וכו'), וגם סובייקטיבית - את עדיין אינך מורגלת ללמוד בצורה וברמה הנדרשת במוסדות אקדמיים. לוקח זמן להשתפשף ולהיכנס לעניינים.
&nbsp
דבר שני, קורס QA לא יקדם אותך למטרה שלך אלא ירחיק אותך ממנה. תואר במדעי המחשב מכשיר אותך לעבודה בפיתוח תוכנה, בעוד ש QA זה מקצוע אחר, שאין ממנו מעבר ישיר לפיתוח. אם התואר קשה לך, אז במקום להקיע את כל זמנך ומרצך בו, את שוקלת במקביל לעשות עוד הכשרה מקצועית בתחום אחר? אין בזה הגיון, זה רק יפריע לך, אלא אם כן החלטת שמדמ"ח ופיתוח תוכנה הם לא בשבילך, ואז עזבי את התואר לגמרי ועשי קורס QA.

idol1990

New member
QA Automation

למה ל- QA אין מעבר / קשר ישיר לפיתוח?
QA Automation שזה הדבר היום (ויש כאלו שאומרים שבעוד מספר שנים יחליף את בודקי התוכנה הידניים) קשור לעולם הפיתוח באופן ישיר.
בימינו בודק אוט' הוא בעצם מפתח אשר מפתח את הסקיפטים ב- JAVA לדוגמה...

vinney

Well-known member
וברוב המקומות לוקחים בוגרי מדמ"ח לתפקידים האלה

idol1990

New member
קשור או לא לפיתוח

לדעתי זו הכללה, בכל אופן הדיון כאן האם יש קשר או לא לפיתוח והתשובה היא חיובית באופן חד משמעי.

vinney

Well-known member
לא, זה לא הדיון כאן

וודאי שלQA יש קשר לפיתוח, זה חלק אינטגרלי מהפיתוח. הדיון הוא האם בלי תואר השואלת תוכל לעשות משהו מעבר לQA ידני, והטענה שלי היא כנראה שלא. נכון שיש QA אוטומטי בו אנשים בעצם כותבים קוד ומייצרים תוכנה, אבל אלה לא התפקידים שרלוונטיים למי שעשה קורס זריז במכללת צ׳וקומוקו.

h a j b i

New member
כן ולא

אצלנו בתכל'ס מי שבעיקר מפתח אוטומציה זה המפתחים עצמם, בחברות קודמות קצת יותר מסורתיות היה מדובר במחלקות נפרדות עם מפתחים לכל דבר (לרוב בוגרי תואר ועם ניסיון בפיתוח).
&nbsp
היום יש אפילו גישה של תמיד צריך בכלל QA יעודי, כלומר כאלה שזה התפקיד היחיד שלהם.

למעלה