קורסי המשך

גרגי

New member
קורסי המשך

שלום, אני צולל שני כוכבים כ 5 שנים ושוקל לעשות קורס המשך כדי לעלות את רמת הצלילה והבטיחות שלי. הכיוון שלי היה לעבור Dive Master אבל בזמן האחרון הובא לידיעתי שקיים קורס Master Diver (או 3 כוכבים ספורטיבי בהתאחדות) שלפי הפירסומים מיועד למי שרוצא לשפר את יכולת הצלילה שלו אבל בלי החלק של ההובלה שיש ב DM. אין לי שום כוונה אי פעם לעסוק בהדרכת צלילה כך שMaster Diver נראה קורס טוב בשבילי אבל אני לא בטוח שהוא באמת מועיל כפי שנאמר וזה לא דרך נוספת של המועדונים / ארגונים לקבל עוד קצת כסף. מברורים בכמה מועדונים קיבלתי תשובות סותרות בעד ונגד כנראה לפי מה שטוב לאותו מקום. מדיפדוף אחורה בפורום לא מצאתי תשובה ברורה. יש למישהו המלצות? מישהו עבר את הקורס?

אילוניק

New member
בקיצור ולעיניין

לדעתי האישית כל קורס של דייב מסטר או מקביל לו באירגון אחר גם אם אתה לא מתכוון לעבוד בענף יתן לך במיידית כמה הטבות 1 העומק המכסימלי שלך בצלילה יעלה מ 30 מטר ל 40-42 מטר תלוי באירגון בו תעבור את הקורס 2 רמת הביצועים והכישורים החדשים שתלמד בקורס תעלה את רמת הידע ותקנה לך כישורים שלא היו לך או שתחזק אותם ותתפלא כמה שוכחים וכמה הרבה לומדים וחוץ מזה לא ציינת אם עברת קורס נייטרוקס ממליץ בחום אילוניק היפה I.H.B

גרגי

New member
דייב מסטר

דייב מסטר אני בטוח שיוסיף לי, השאלה אם הקורס מסטר דייבר שהוא בעצם כמה השתלמויות ( עומק, הצלה, ניטרוקס, ניווט, לילה ועוד) הוא גם טוב לצרכי. אני פשוט לא מעוניין לעבור קורס שלפי מה שהבנתי חלק גדול ממנו הוא הובלה וכו´.

ניב ד

New member
מסטר דייבר לעומת דייבמסטר

בכל הארגונים ולא רק בהתאחדות יש דרגת מסטר דייבר השונה מדרגת דייבמסטר. ההתאחדות דווקא האחרונים שהכניסו את זה... ההבדל בגדול הוא אכן נושא ההובלה +- אבל בפירוש זה לא עיקר קורס הדייבמסטר ולא יודע מי אמר לך את השטות הזו. הגישה שלך אכן נכונה - אם אין לך כוונה לעבוד בזה כדאי המסטר דייבר. מבחינת ארגון אין לזה משמעות, כרגיל - תלוי במדריך והמועדון שיתנו לך קורס טוב בתנאים טובים.

גרגי

New member
הבדלים בין הקורסים

ניב, תוכל לפרט מה ההבדלים בין שני הקורסים? (חוץ מההובלה) מה ´שמפריע´ לי במסטר דייבר היא שיצא לי לשמוע מאנשים שונים שזהו לא קורס מקצועי במיוחד והוא נועד לתת למועדונים / ארגונים לגייס עוד כסף מצוללים. אם אתה (או מישהו אחר)יודע אחרת וזהו קורס רציני אשמח מאד לשמוע - זה יחסוך לי הרבה כסף וזמן שאותם אוכל לנצל לספארי בסיני וכד´.

ניב ד

New member
יש הבדלים בין הארגונים

ואני מניח שקצת הבדל בין הקורסים אבל לא ידוע לי בדיוק מכיון שלא עברתי מסטר דייבר בעצמי. בעקרון אם מורידים את ענין ההובלה לומדים בקורסים הללו מעין הרחבה של קורס צלילה בסיסי: תיאוריית דקומפרסיה וכל מה שקשור לזה בצורה יותר מורחבת, שימוש בכל מיני סוגי טבלאות, שיפור מיומנויות צלילה, ציוד בצורה קצת יותר מורחבת, דגש על הצלה וכל זה. ודי עם הפראנויה של לגייס כסף מצוללים !! גם למועדונים ולארגונים מותר להתפרנס. מבחינת השוני - נדמה לי שב SSI המסטר דייבר בנוי ככה שאתה צריך מספר השתלמויות מיוחדות (נגיד הצלה, צילום..., ספינות טרופות וכו´) ואז יכול לקבל את המסטרדייבר. בנאוי למשל זה מערך הרבה יותר מתקדם. לא יודע איך זה בפאדי. לגבי ההתאחדות אתה יכול לשאול את נפתלי שעשה את הקורס ודי התלהב, אבל הוא חובב התאחדות ידוע... שורה תחתונה - לדעתי כדאי בהחלט לעבור את הקורס שכן הוא משפר בצורה משמעותית את הידע והיכולת. תבדוק גם את הענין הכספי פה - יתכן למשל שקורס של ההתאחדות הוא יותר זול, אבל אני לא בטוח בזה בכלל.

קורס מסטר דייבר של SSI

אתה צודק בהחלט, קורס מסטר דייבר של SSI בנוי מחמישה קורסי התמחות, את חלקם, ניתן לבחור מתוך מגון קורסי ההתמחות הקיימים, וחלקם הנם קורסי חובה, כמו למשל קורס הצלה ועזרה לצולל במצוקה וקורס צלילות עומק. ואם כבר בעומק עסקינן, הרי שמומלץ בחום קורס נייטרוקס, כך שנשארו שני קורסים לבחירה. מיותר לצייןשאפשר לעבור יותר מחמישה קורסי התמחות.בגדול, הקורס אמור להביא אותך ל"קצה הדרך" מבחינת רמת הצלילה המעשית ולקרב אותך לשם בצד התיאורטי. לגבי המלצות על מועדונים/מדריכים, למה שלא תבקש מהמועדונים שמות וטלפונים של בוגרי הקורסים ? מהם תוכל לקבל את המידע המהימן ביותר על הקורס ועל המדריכים. אני אישית ממליץ מאד על אסף או גלעד ב"קורל סי דייברס". בהצלחה

diw

New member
קורס Divemaster

אני באמת לא זוכר עד הסוף את ההבדל בין ה- Master diver ל- Divemaster, אבל בקורס Divemaster עסקנו מעט מאוד בנושא ההובלה. עיקר העיסוק היה בשיפור מיומנויות צלילה שונות. היה אולי יום אחד שהוקדש להובלה, ואולי אפילו פחות מזה. אני דווקא הרגשתי שחבל שלא הקדישו יותר לנושא ההובלה, למרות שגם לי אין שאיפות לעבוד בתחום. הרבה פעמים נראה לי שהסיכון בצלילה הוא בעיקר מצד צוללים לא מיומנים, ובפרט אם הם במקרה בן הזוג שלך. בקורס מוקנית מיומנות בסיסית כדי למנוע מצוללן לא מנוסה לגרום לתאונה. זה כולל איך מרעננים אצלו מיומנויות צלילה בסיסיות (צלילת ריענון), איך עוזרים לו לא לקפוץ למעלה (צולל בהיסטריה), ואיך עוזרים לו לא ללכת לאיבוד (הובלת קבוצה). נראה לי שזה מאוד חשוב לדעת גם אם אתה סתם יוצא לצלילה מסירה עם עוד כמה צוללים. אני עשיתי את הרשיון (C-Card) של Padi ושל SSI, אבל בשינויים קלים הם היו נותנים לי גם של ההתאחדות, ההבדלים הם כנראה לא כל כך גדולים. מה שנראה לי מאוד חשוב זה למצוא מדריך רציני ומעמיק, ולא סתם מצ´ואיסט או חפפן, שם ההבדלים באמת גדולים. כשאני הלכתי לקורס הם פחות או יותר אמרו לי במועדון שאם אני לא רוצה לעבודה בזה, אז שאני אעשה קורס טכני. אני בכנות חושב שזו הייתה טעות מצידם, מה גם שמהדייבמסטר הרבה יותר נהינתי מאשר מהקורס הטכני.

הקרפיון

New member
master Scuba Diver מול DiveMaster

בתור אחד שמצוי כרגע באמצע קורס divemaster ושהתלבט מאוד למה ללכצת לפני, הינה השני סנט שלי: Master Scuba Diver (ןבקיצור MSD) היא הדרגה האחרונה של הצוללן הספורטיבית בעוד ש-DM היא הדרגה הראשונה של "ההובלה", כלומר במסלול ההדרכה. בדרך שזה מבוצע במרבית ההתאחויות, לפי מיתב ידיעתי, שני הקורסים כוללים הצלה ועומק, רענון ועדכון של מיומנויות צלילה אישיות, והרחבה משמעותית של התיאוריה. בנוסף, שניהם כוללים מבחר של "מיומנויות מתקדמות" כגון הצפה, חיפוש, (לילה?), כניסה לאוניות טבועות (לא כלכך בארץ...), מערות (כנל) ויתכן ויש עוד כמה שפספסתי. בשלב הזה פחות או יותר נגמר קורס הMSD, ואילו ב-DM עוברים לחלק השני של הקורס, שהוא הובלה של קבוצה ורענונים (שוב, בארץ DM לא יכולים להעביר רענון רשמי, אבל בחו"ל כן). ההבדל במחירים בין השניים נוטה לא להיות גדול במיוחד, וההבדל בין התאחדויות שונות הוא לא גדול (אולי חוץ מאשר במחיר של התעודות...). עיקר ההבדל בין הקורסים נובע ממי שמעביר אותם, וההבדל יכול להיות גדול מאוד. ההובלות בקורס מלמדות אותך להיות פרנואיד מתחת למים. בעיקר כשאתה צולל עם אנשים לא מוכרים. בעיקר אם אתה עובר את הקורס עם פליקס. וזה חשוב. לפקוח עין על שאר הצוללנים, לחפש סימנים מוקדמים למצוקה לפני שהצולל מנסה להתאבד, לעקוב אחרי מצב האוויר של כולם, לדעת להנשים צולל גם אם אתה והוא בלחץ. לדעת (כמו ב"לתרגל שוב ושוב") לשלוף צולל מחוסר הכרה ולגרור אותו לחוף (
). אני לא חושה שזה מזיק, גם אם אתה לא ממש בונה על אי פעם לעבוד בזה. בכל אופן, תברר טוב טוב מי המדריך שצפוי להעביר לך את הקורס. יש כמה מדריכים שמומלצים ע"י חברי הפורום, גם באילת, גם במרכז וגם בירושלים, ואולי בעוד מקומות.

קורס צולל בכיר

לגרגי שלום !!! ברצוני להעביר לך על הנושא הנקרא קורס צולל בכיר או צולל 3 כוכבים מטרת הקורס : לשכלל את רמת הצולל ולהביאה לרמה המקצועית הטובה ביותר . להעשיר את הידע העיוני ולהביא את הצולל לדרגת ידע ברמת מדריך . לחנך לאחריות ומתן דוגמה אישית להקנות את היסודות של הובלת קבוצת צוללים לפתח את יכולת החשיבה בהתייחס לתכנון ואירגון הצלילה , בהתאם למצב ים ורמת הצוללים . לפתח אצל הצולל את היכולת לנתח מצבים מתחת למים , להבין דבר מתוך דבר ולהגיע לפתרון בעיות בנסיבות ותנאים משתנים . הלימוד העיוני :חוקי הפיסיקה והקשרם לצלילה פיסיולגיה - חזרה על מערכת הנשימה,דם,אזניים,סינוסים. ירידה "לעומק" בנושא תאונות צלילה וניתוח התאונות . דיון בנושא- הובלת קבוצת צוללים מקרים ותגובות . התפתחות טבלאות הדקומפרסיה ,טבלאות שונות ומחשבי צלילה. צלילות עומק-הערכות ובעיות אופייניות . תפקידי מוביל הקבוצה אתיקה ודוגמה אישית . ירידה "לעומק" בציוד צלילה . הפרק המעשי קורס הצלה ומצבי חירום החייאה . טיפול בחמצן . ניווט סריקה והצפה . תירגול צלילת עומק 30-42 מטר . אני מקווה שלא פיספסתי כלם בענין . לדעתי למרות שאתה לא מתכנן לעבוד במקצוע ( בישראל DM) אין עבודה , ממליץ לעשות קורס DM שזה כולל הובלת קבוצה .

Alto

New member
Master Diver

אני גם מתכוון לעבור Master Diver אך עוד לא נעול על זה. אשמח לשמוע ממישהו שעשה קורס זה ולא DM את התרשמותו. כמו כן אם יש המלצות על מועדון / מדריך ספציפים.

קותי

New member
כפי שראית גרגי

לא קיבלת מאף אחד תשובה שהוא עצמו עשה קורס מסטר דייבר והוא מאד ממליץ על הקורס. כולם מצטטים (במקרה הטוב) את מבנה הקורס, או (במקרה הרע) את מה שהם שמעו פעם מאיזה חבר
. אם ההבדל במחיר הוא לא גדול, אין סיבה שלא לעשות קורס DM או שלושה כוכבים. עזוב את הענין של - רוצה לעבוד בזה או לא רוצה לעבוד בזה. רוב הצוללים שעשו קורסי 3 כוכבים או DM לא עבדו בזה. זה הקורס המתקדם הכי עשיר (בתוכן) שעולם הצלילה הספורטיבי מציע לך. לך על זה.

הקרפיון

New member
יש מי שאולי היו מספרים על קורס כזה

אבל הוא בבאן (לא עד הסוף ברור) בפורום. הכוונה לאבנר29, שכרגע מבצע קורס כזה (NAUI, פליקס) ונראה די מרוצה, לפחות כשפליקס לא שולח אותו לתירגולת הצלה חוזרת (מה שנקרא בשפה מקצועית קד"ס - קידום דרך סנפירים
). ההבדל במחיר, בכל אופן, לא גדול. אני אישית עדיין בקורס, שהתחיל בסוכות, עם פליקס, ואני מאוד מרוצה. כשהינו צריכים עוד שעורי מים קבלנו אותם, כשהינו צריכים חזרה על חומר תיאורתי קבלנו חזרה, וקשהתקלנו אותו בשאלות תיאוריתיות קשות, הסתבר שהוא הכין שעורי בית והתכונן להתקלות (מה שהאמת סביר מאוד כאיבר-חוחמים כמוני בקהל). אני אישית מרגיש שאני מקבל תמורה מצוינת לכסף שלי, ואני חושד שגם אבנר לא מרגיש שהוא יוצר נפסד. בכל אופן, אחרי סיפור הכריש, אני מקווה שבמסגרת ההובלות נצליח להשתחל לסיבוב נוסף בכלובים בקרוב...

ניב ד

New member
קרפיון אל תתחיל

הבאן היה דווקא מאד ברור ואל תעורר שדים מרבצם ושפנים מגזרם. לגבי הקורס שלכם עצמו - אני אישית לא מסכים עם השיטה המוזרה הזו של קורס הנמתח על פני יותר מחצי שנה. למרות שפליקס הוא ללא ספק מדריך מעולה ואחד הטובים בארץ (ע"פ דעת עמיתים, לא רק תלמידיו), אני חושב שכשאתה מותח דברים זה פחות טוב. אמנם נורא מגניב לנצל את האויר של סיאם... אבל חלאס, קורס צריך להיגמר מתישהו. אני חושב שזו חשיבה לא נכונה של לתרגל לנצח במסגרת אותו הקורס.

אייזיק

New member
אני עם קותי

אני עם קותי בעניין הזה. מאחר ואני מדריך בכיר בארגון SSI, אינני מרגיש בנוח בהמלצה ללכת ספציפית לארגון זה. שני דברים ברורים אומר לך. א) כפי שקותי אמר, לך על ההובלה. גם אם אינך מתכנן לעבוד בזה, הכשרה בהובלה עושה אותך לצולל טוב יותר. אחרי שלמדת להוביל, עלתה רמתך כצולל. זו נקודה חשובה שצוללים רבים מפספסים. מובילי קבוצות הם בדרך כלל צוללים טובים מאד. אחת הסיבות העיקריות היא שרמתם עלתה כתוצאה מהצורך לשמור על אחרים מתחת למים. ב) פחות חשוב באיזה ארגון ויותר חשוב השילוב של מדריך ומועדון גם יחד. אני ממליץ בחום על קוראל סי. יש עוד מרכזי צלילה ומדריכי צלילה שייתנו שרות טוב והכשרה מתאימה. אני השתתפתי בתהליך הכשרתו של אסף מקוראל סי כמדריך ואני מכיר אותו כבחור רציני שאינו מעגל פינות.

למעלה