קורסים שונים

EnchantedS

New member
קורסים שונים

שלום, הגעתי למסקנה שלא אצליח לבחור מה ללמודבשנת הלימודים הנוכחית, ואין לי אפילו כיוון (הומני, ריאלי, פארא רפואי וכו)ץ מה שחשבתי לעשות השנה, מלבד לשאול בעלי מקצוע ולהכנס לשיעורים כדי לדעת יותר, זה כן להתחיל ללמוד משהו בין תחומי כדי להכיר יותר מקרוב את הדברים. חשבתי לעשות אחד ב2 דברים: או לקחת קורסים שונים בפתוחה (מתמטיקה, פסיכולוגיה, כלכלה, כימיה) ולראות אם אני אוהבת את הדברים. הבעיה במיקרה הזה שהלימודים מאוד בודדים כי אין מסגרת של אוניברסיטה, ודבר שני, שבאוניברסיטה הפתוחה ממליצים ללמוד רק 2 קורסים כל פעם, אז לא יודעת עד כמה זה יעזור. דבר שני שחשתי זה להתחיל ללמוד השנה באוניברסיטה העברית דו חוגדי פסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה. מדעי הקוגניציה זה תואר רב תחומי שכולל מתמטיקה, תכנות, ביולוגיה, פסיכולוגיה... ואני חושבת שכך אני אחשף ליותר תחומיםץ הבעיה במסלול הזה שהוא יותר עמוס ואני פוחדת שלא יהיה לי זמן לבדוק דברים מבחוץ. אני לא מתכוונת לסיים 3 שנים מהתארים האלו כי אין יותר מידי מה לעשות איתם, אלא רק בעצם לצאת מהילדותיות שלי, להעלות ביטחון עצמי (שכרגע באדמה מנסיון קודם), ולהכיר תחומים חדשים. תוכלו לייעץ לי? או להעלות רעיונות נוספים?

תשובה אני מציע לך להקדיש קצת זמן, לפני החלטה, להתגבשות ממשית של איזה תחום את רוצה ללמוד. ללמוד 3 שנים תואר כללי יצריכו ממך כסף, זמן ואנרגיה במידה לא מבוטלת. במקום זאת פשוט פתחי ספרים במתמטיקה, פסיכולוגיה, תכנות וכדומה ותראי אם את מתחברת לתחומים הללו (זה עדיף מלעשות קורסים שלמים באוניברסיטה הפתוחה או ללמוד 3 שנים תואר כללי מועמס).

EnchantedS

New member
לא 3 שנים

סמסטר, 2 סמסטרים. אני לא חושבת שלפתוח ספרים באמת יספר לי יותר מדי מה שיש לדעת. לא יותר מרמז קטן, שאת השלב הזה כבר עברתי ושברתי המון את הראש, וזה פשוט לא עבד לי...

למעלה