קורסים למתנדבי נוער

קורסים למתנדבי נוער

אם למישהו יש את התאריכים, מקומות, עלויות וכו' של הקורסים בקיץ למתנדבי הנוער (אט"ן, תער"ן, מדריכים ואם יש עוד משהו?)... אם בא לכם להרחיב קצת יותר על כל קורס, אני אשמח

קצת על הקורסים

אז ככה תאריכים מדוייקים מפורסמים בתחנות (ובפורום הכללי של 101 יש פרסום של אמנון מרגלית על הנושא) באשר לחוויה עצמה קורס תאר"ן זה בעצם קייטנה למתנדבי נוער, יושבים שבוע במסגרת פנימייתית (אם אני לא טועה גם השנה זה בהדסה נעורים) לא בכל חדר יש מזגן... לומדים באופן כללי על פרוצדורות נטן ועל פריסת תארן בשטח, יש הרבה פריסות מעשיות. כעקרון זה פשוט קייטנה כדי להכיר את כל החבר'ה לא לומדים שם משו שלא ניתן ללמוד בהתנדבות, וכפי שנאמר לאחד החובשים שלנו, תכיר זה פה בתארן וזה פה וזה פה, מזל טוב אתה חובש תארן מומלץ למי שרוצה לצאת ולהכיר ולבלות קצת בקיץ קורס מדריכים זה כבר ליגה אחרת כאשר הוא נערך במשך שלושה שבועות, הראשון בתחילת יולי והוא למעשה הכנה ושבוע מנהיגות, בא לבחור את הטובים מהטובים, הרבה חומר עיוני מקצועי הרבה סדנאות מנהיגות, לומדים עד אמצע הלילה (גם בתארן בשביל המבחנים) הרבה אנשים מגניבים והרבה כיף. בקורס עצמו שהוא בהפרש של איזה שבועיים שלושה מההכנה זה שבועיים רצופים הרבה מתודיקה גם הרצאות עיוניות הרבה סימולציות הדרכה, הרבה צחוקים והרבה כיף... עד שנה שעברה ההכנה והקורס היו באותו מקום כאשר מחוז מרכז (דן, איילון ופתח תקווה קראון) בשיין פתח תקווה וכל השאר באונים כפר סבא שנה שעברה שינו את זה קצת וההכנה הייתה בהדסה נעורים אני לא יודעת להגיד מה הולך השנה בנושא הזה בכל מקרה קורס מדריכים חוויה ענקית, קשה אבל שווה ביותר, מה שכן דבר חשוב, אם אתה מתכנן לצאת לאחד הקורסים מלבד להכנה בתחנות להכין את עצמך, ללכת לקרוא ולשאול, במיוחד למדריכים, מדריכים טוב תמיד יהיה כמה רמות מעל החניכים שלו בכל דבר! ושיהיה המון בהצלחה לכל הנוער שיוצא לקורסים ואם מישו רוצה עזרה במערכים (ביקורת, חומר עיוני וכו', אני מוכנה לעזור בכיף!)

amitzahavi

New member
קצת על תאר"ן

אז ככה...קודם כול אין בכלל מזגנים למי שחיי באשליות...המשופצרים (
) מביאים וינטלטורים מהבית... אז ככה...הקורס בעיקרון הוא שבוע כיף עם האיזור שלך ואיזורים אחרים וזה דרך נהדרת להכיר אנשים ולחזק קשרים עם אנשים מתחנות אחרות. אני שהייתי במחזור האחרון סופחתי לתחנת ראשון (שיש בה אנשים שאי אפשר לתאר אפילו) בגלל שהייתי היחידה מהתחנה הנידחת שלי...ואכשיו אני בקשר טוב מאוד איתם, עם אנשים מקרית מלאכי, מאילת מלוד מירושלים...אנשים שבדרך כלל לא תשמע אליהם. התנאים הם אל הפנים...אוכל גיפה, מגורים גיפה אבל אווירה חבל על הזמן וכולם אוהבים את אותו דבר ככה שמאוד קל למצוא על משהו לדבר... לפעמים לשבת עד 4 בבוקר ומדברים על מקרים ודברים ואנשים וב-7 כבר יורדים לחדר אוכל... מבחינה לימודית אפשר ללמוד הכול בבית מבחינת החומר היבש אבל ההעשרות שניתנו מאוד מעניינות כי מביאים חובשים ופאראמדיקים מהצבא ובכלל כול מיני אנשים שמלמדים כול מיני דברים בתחומים שונים...לנו למשל היה על פגיעות ראש אם אני זוכר נכון, הדמיה והשלמות על קריקו וטרוקאר, לימדו אותנו קיבועים מיוחדים למקרי טראומה שבדרך כלל לא מלמדים...כול מיני...וזה באמת היה מעניין! החומר אצמו של פריסת תאר"ן והציוד שיש...זה לומדים...ולומדים ...ועוד לומדים...ועוברים....99.5% מהחניכים עוברים...רק מי שבאמממתתתת דפפפפאק לא עובר את זה...אבל זה אנשים שבאמת לא מבינים מהחיים שלהם. אז ככה, לומדים קודם כול את התכולה של התאר"ן שזה הרבה שינון...אחר כך מגיע החלק הכיף שהוא המעשי שבו מתעמנים עם הקבוצה על פריסת התאר"ן בצורה הנכונה במהירות המהירה ביותר ובסוף הקורס זה מוצג להורים.. ואחר כך חוזרים לתחנה עם כובע (אופנתי ביותר), חולצה (2 מידות קטן מידי כי אין אנשים במד"א שיותר גדולים מ-MEDIUM) וסיכה שנראת כמו של הקרקס והרבה זכרונות טובים. בלילות מה שהלוך שם זה לא לדפי הפורום...מלחמות מים...לימודים לתוך הלילה...ועוד דברים... רצוי לבוא עם קלסר של קורס 60 ולעבור אליו לפני יום ההכנה....שגם הוא לרוב לנהלים ויש גם מבחן..שלא משנה כמה מקבלים, עדיין נכנסים לקורס... ובמהלך הקורס יש גם מבחנים תלוי במדריכים אבל זה בקטנה... זה הקורס שאני ממליץ אליו בחום... ומי שלא יוצא...לא מקבל
....אממ טעות שלי...לא מקובל...
מי שרוצה לשאול שאלות אז בכיף
*'צטערת על שגיעות כתיב...ככה זה עולים חדשים.

amitzahavi

New member
הנה מה שפורסם בתחנה שלנו...

בנדון... (תודה לאמנון) פה יש את כול מה ששאלתה.

תודה! ../images/Emo163.gif

השנה אני יוצא לתאר"ן ו(בע"ה, המבחנים ביום שני)קורס מדריכים... מה בדיוק הולך באט"ן? מדברים על זה שזה הקורס הכי טוב שמתנדב נוער יכול לעבור...?

Daffynes

New member
קורס תאר"ן

הקורס הוא באמת כמו שנאמר "ריטנה למתנדבי מד"א" אבל קיטנה מאוד מתישה :) מה שיש שם זה חזרה על קורס שישים, להרבה תחנות זה גם היה עם הרחבות אבל לחלק גם לא חידש כלום.. יש גם הסברים והדגמות של פרוצדורות (קוניוטומיה, נידל אפיליקיישן, טרוקר, זונדה ואניטובציה) לומדים להכין את הציוד לכל אחד מהנ"ל ולקבע מה שצריך.. יש המון המון המון טרופיות - אם אתם לא אוהבים כדאי שתביאו הרבה שתייה... (ברצינות!! :-O ) חוצמזה יש מבחנים ממש לא קשים, בערבים יש כמעט תמיד הרצאות של פראמדיקים.. היה לנו גם איזה ערב הופעה והיה נורא נחמד
וכמובן - החלק הכי חשוב: הפריסות. לומדים מה יש בתאר"ן, איך לפרוס ואז מתרגלים.. כמה שיותר מהר וכמה שיותר מדויק, ברגע שהתאר"ן פרוס נכנסים הפצועים (מדומים) תמיד עם איזה סיפור מופרך כמו למשל נפילת חומות הספארי ובריחת כל החיות שהתחילו לתקוף את כולם... מאוד ממומלץ להתנדב ליהיות פצוע מדומה, גם כי יותר נוח ללמוד מקרוב וגם כי זה פשוט מצחיק מה שהולך שם. ותזהרו שלא ישפריצו עליכם סליין! מה שאין שם זה זמן לישון... ואוכל... מומלצת הפיצה הכי קרובה אליכם בקיצור - קורס ממש ממש נחמד
אני ממליצה! (אבל עדיף מדריכים)

meijin007

New member
מה עם 88?

הכוונה להסבה ל88 מ60...מישהו יודע אם נפתח דבר כזה בנגב או בי-ם? (אני יודע שבי-ם נפתח, רק תוך 3 ימים הרימה התמלאה והורידו אותה, ולא הספקתי להרשם...) וכמה זה עולה ומתי? חבר שלי אמר שיש אופציה לעשות את זה בעזרת פאראמדיק עם קשרים במחלקת הדרכה, שיעביר לך תחומר, ויסדר תעודה ממרכז ההדרכה, או משהו כזה. אפשרי? צריך קומבינות מיוחדות?

למעלה