קוריאן

אודרי11

New member
היה לי שיש גרניט יותר מ 25 שנה

בהתחלה היו נשארים כתמי מים שנספגו בשיש אחרי שהנחנו משהו מהפריזר למשל...התופעה נעלמה עם השנים...אז לא ידעו להזהיר אותנו משום דבר, וממש לא טיפלנו בו בכלום, אני גם לא זוכרת שמרחו לי איזה שהוא סילר עליו...אבל אולי אני באמת לא זוכרת
אבן קיסר היה רק בחיתוליו...ושיש גרניט היה כמעט האופציה היחידה.
הוא מעולם לא נפגע משום פרי הדר, ואצלנו מכינים מיץ תפוזים טרי המון...הרבה פעמים בעלי היה חותך את התפוז ישר על השיש ולא קרה כלום למשטח.
בשנתיים האחרונות התהווה סדק ארוך באיזור שליד הכיור...אין מצב שזה מסיר חם, כי זה לא ממש ליד הכיריים...אולי מרוב השניצלים שדפקתי באיזור הזה.

batno1402

New member
גם לנו התקינו שיש גרניט-לפני 25 שנים.

היה מצויין-מכל הבחינות. קצת לא אהבתי את המראה הפראי שלו. שיש קיסר-היה אכן בחיתוליו- אז התקנו רק על הארון באמבטיה. לפני עשר שנים -התקנו מטבח חדש- ואני רציתי רק קיסר-בכלל המראה האחיד שלו ואפשרויות בחירת הצבע. בעלי התנגד מאוד להחלפת המשטח-ופיציתי אותו בכך-שהתקנו שיש גרניט על הארונות-באמבטיה המשופצת. היום-כשבקצה משטח הקיסר-יש שברים קטנים-הוא אומר לי-את רואה? מזל שעוברים דירה- מקווה ששם הקיסר-יחזיק מעמד טוב יותר. לדעתי השברים הקטנים-הם גם מהדפיקות של השניצלים. ותמיד-אני משתמשת בקרש.

אודרי11

New member
ההתלבטות שלי עכשיו היא בין קיסר לסיליסטון

שיש גרניט אני לא רוצה...
היינו בטוחים שנתקין קיסר, אבל איפה שאנחנו נכנסים לבדוק , מנסים למכור לנו את הסיליסטון, אז או שבאמת הוא יותר טוב מהקיסר, או שפשוט מנסים לקדם את זה עכשיו...
יש לנו עדיין זמן, אז נחכה עם ההחלטה.

בואו נעשה עוד סדר בנושא הגרניט

אין ספק שבעיצוב אתן מבינות ה-ר-ב-ה יותר ממני.
לגבי הגרניט יש בלבול.
מה זה גרניט?
גרניט זו אבן עם מאפיין של גושי חומרים שונים, ולכן גם בצבעים שונים ומאפיינים שונים. לעיתים קרובות, בנוסף ל"גושים" יש גם ערוצים של חומרים רכים יות שנכנסו בסדקים שנוצרו בשלבים שונים של חיי האבן.
לפיכך, בשורה התחתונה - יש 'גרניט' מחומרים מאד קשים ועמידים ובלתי חדירים, ויש 'גרניט' מחומרים רכים יותר, ולכן סופגים, מקבלים כתמים, נשרטים וכדומה.
לכן, כשקונים גרניט, אם חשובה העמידות - יש לבדוק את המאפיינים של האבן הספציפית שקונים, ולא להניח שיש מאפיינים קבועים לכולן.

* אגב - בתמונה של מרי פופ - לא מופיעי כלל הגושי האופייניים, אז לא ברור למה מישהו הגדיר את האבן כגרניט (אולי אני לא רואה את פרטי האבן בתמונה?)

איך יש לנו אפשרות לדעת אם האיש מקצועי או לא ?

הקבלן בחר חברה והם ישלחו מתקין , אנחנו לא יודעים את מי ... גם יש מצב שיתקינו כשאנחנו לא נהיה בכלל ולא נדע שהתקינו .
מה לגבי זה שמדביקים את השיש לארונות , זה תקין ?
תודה
שבת שלום

מרי פופ

New member
השיש מודבק לארון מלמעלה, אחרת יזוז, אין ברירה אחרת

מי חברת השיש שלכם?

למעלה