קורט קוביין 1967 - 1994

MilkShack

New member
קורט קוביין 1967 - 1994

אנשים בכל רחבי העולם נדהמו לשמוע על התאבדותו הפתאומית והמזעזעת של קורט קוביין בשנת 1994. קוביין נודע כ"ג'ון לנון של דורו". שמו של קוביין היה גם שם נרדף לאומללות והתפכחות מאשליות - הוא דיבר, כתב ושר על התאבדות. הוא היה "משורר הכאב. אבל, שאלה אחת מהדהדת בעולם - למה ? קוביין היה קורבן במשך זמן רב של "עזרה" פסיכיאטרית, שהפתרונות בה נואשים לא פחות מהמצבים אותם הם ניסו לפתור. האמת היא, שמראשית שנותיו, עוד בטרם הלך לבית הספר, אלה שאבחנו את קוביין כ"היפראקטיבי" הלבישו עליו כבר אז כתובת משוגעים כימית. הילד האנרגטי, הכישרוני והיצירתי שאהב לצייר ולשיר שירים של החיפושיות, נמנה עם דור הילדים, אשר מאז שנות ה-60 וה-70, נחשף לתרופה ממכרת ומשנה מחשבה, המגיעה במסווה של "עזרה חינוכית". קורט היה ילד ריטלין. מה זה אומר? מהי היפראקטיביות? ומה בדיוק רטלין ? נוירולוג הילדים הבכיר ד"ר פרנק באומן ג'ו-ניר אומר כי היפראקטיביות היא "אשליה, תחבולה ורמאות". ללא שמץ של ראיות מדעיות... פיסכאטרים טוענים כי הסיפטומים של ה"הפרעה" הזו כוללים : התנועעות חסרת מנוחה עם הידיים והרגליים והתפתלות בכיסא, קימה מהכסא בכיתה פעמים רבות, מתקשה לשחק או להשתתף בפעילויות פנאי בשקט, תמיד נמצא בתנועה ולעתים קרובות מדבר ללא הרף. ריטלין הינה תרופה דמוית אמפטמין הפועלת על ילדים כמו סם הרגעה. זוהי תרופת שרמת התמכרות שלה רשומה ב"שלב 2" מאותה קטגוריה של האופיון, הקוק והמורפיום. היא ממכרת מאוד, והגמילה ממנה עלולה לגרום להתאבדות. תופעות לוואי כוללת: חוסר תיאבון, ירידה במשקל, חוסר יכולת להירדם, דפיקות לב, עייפות, כאבי פרקים, כאבים בחזרה, הזיות וכן, היא עלולה להגביר התנהגות מוזרה ולא מקובלת. הסם הזה יותר חזק מקוקאין, ועל פי מחקרים רפואיים עלול לדחוף את המשתמש לצרוך קוקאין מאוחר יותר. במקרה של קורט, התרופה החזיקה אותו ער. לכן נרשמו לו סמי הרגעה כדי לנטרל תופעה זו.. על אף טענות הפסיכיאטרים כי ממריצים יכולים לעזור לילד ללמוד, קוביין נשאר תלמיד גרוע ונשר מהתיכון. אחרי שנים בהן לקח תרופות מרשם ממכרות, המעבר לסמי רחוב לא איחר לבוא. במהלך השנים מאבקו של קורט בהתמכרותו להרואין נודע ברבים, כששוב ושוב ניסה ונכשל להיגמל. בנוסף לכך היו לו בעיות רפואיות כרוניות שלא טיפל בהן שהשפיעו עליו במשך כל חייו - כולל עקמת בעמוד השדרה, שהחמירה עקב משקל הגיטרה שהייתה תלויה על צווארו, ובטן "בוערת עם בחילה" שלעתים קרובות גרמה לו לרצות להתאבד. כאב בטן הוא תופעת לוואי של ריטלין. קוביין השתמש בהרואין כדי "לצנן את הכאב בבטנו" בעיית הסמים של קוביין הפעה קריטית. מתוף ייאוש, אישתו קורטני לאב וכמה חברים נוספים, הכניסו את קוביין למרכז פסיכיאטרי לגמילה מסמים. 36 שעות אחרי שאושפז, הוא ברח מהתענית ובחדר קטן, מעל המוסף שלו, בשכונה שקטה בסיאטל, סיים את חייו בירייה יחידה בראשו מרובה ציד. בדמו נמצאו הרואין וסם הרגעה פסיכיאטרי ממכר, ואליום. במכתב ההתאבדות שלו, הזכיר שני דברים שהובילו אותו להחלטתו הגורלית - כאבי הבטן שרדפו אותו במשך שנים ויסוריו הקשורים למוסיקה שלו. על זה כתב, "אין בי כבר את התשוקה". הכימיקלים העלימו את המוסיקה, ובשל כך נשללה מקוביין הסיבה העיקרית להמשיך לחיות. "מותם של קורט קוביין (נירוונה) ומייקל הצ'נס (INXS) קשור לתכניות פסיכאטריות לגמילה מסמים, התוכניות נכשלו והחריבו את עולמם באמצעות תרופות פסיכיאטרים שאליהן התמכרו. תרופות אלו גורמות להתאבדות. סטיבי ניקס (פליטווד מק) אמרה שהשימוש בסם ההרגעה, קלונופין, היה גרוע יותר מקוקאין שהיתה מכורה לו פעם, וקשה יותר לגמילה."

בהחלט גורם

לחשוב על עוד כמה דברים אבל על הקטע עם הרטלין אני לא ממש מסכימה אחותי הקטנה [בכיתה ה' עכשיו] לוקחת רטלין מכיתה ד', היא הובחנה כילדה עם בעיית קשב וריכוז לא קשה אבל ללא ספק עם בעיה. אני זוכרת את הימים בכיתה ג' שהיא הייתה יושבת שעות על גבי שעות במטרה להבין משהו מהלימודים ולא הייתה מבינה כלום ואנחנו היינו משתגעים למה היא לא מבינה, אחרי שהיא התחילה לקחת רטלין כל הציונים שלה עלו ל-100 מילדה שצריכה עזרה בהכל היא הפכה להיות מאלה שעוזרים בהכל. הרטלין שינה לכולנו את החיים, כ"כ לטובה. לעומת זאת לבן דוד שלי, שגם קיבל רטלין, הרטלין גרם להתקפי אפילפסיה חמורים והרבה נזקים. הכל קשור בבן אדם, אם הוא יכול לקחת, הסיבה שהוא לוקח ואם בכלל הוא צריך לקחת. בכל מקרה, תודה רבה. באמת היה מעניין לקרוא.

clean grunge

New member
|יבחוש|קבל כ"כ על ההשקעה...

רק חבל שמוצגת שם שוב(!) דעה אישית בנוגע למותו..בעצם..כל המאמר הזה הוא ניסיון הוכחה שבעצם קורט ז"ל התאבד..מנסים לגרום לאנשים להאמין שריטלין הורג..אנלא מאמין בזה כל כך..אומנם אני מתנגד בכל תוקף לריטלין בגלל שאנשים יכולים לתעל את ההתנהגות ה"מופרעת" שלהם למשל במכון כושר וכו'..לא ישר לקחת ריטלין..אני גם מאמין שבאמת לכל בנאדם יש את התגובה שלו לכימיקלים מסויימים כגון ריטלין הרואין וקוקאין ככה שאני גם לא מפריך כל כך את מטרת המאמר.. כל הכבוד על ההשקעה
...

תודה על המאמר ../images/Emo9.gif

היה מאוד מעניין לקרוא. מוזר לחשוב על ריטלין או סמי הרגעה כגרועים יותר מסמים כמו קוקאין... ההתאבדות של קורט כמו שנאמר בזמנו הייתה צפויה, והייתה גם אבידה גדולה. אני שמח שנכתבים מאמרים, ומקווה שימשיכו להכתב, שוב, תודה לך מור

...

היה מעניין לקרוא, תודע
בקשר לריטלין- הדבר הזה זוועתי! נכון, יש ילדים שזה באמת עוזר להם, וכל זה.. אבל- הרופאים משתמשים בו יותר מדי כפתרון מהיר לכול אלה שאין להם פתרונות יותר מועילים בשבילם. אנשים מ-ת-י-ם מזה! ויש עוד המון שפשוט אין להם אומץ להתאבד ולסיים את חייהם העגומים. כיח.

../images/Emo41.gifהתגובה שלי:

אני עושה עבודת מחקר בסוציולוגיה שכוללת בין היתר חקירה של הפרעות קשב וריכוז שמכילות בתוכן היפראקטיביות. אני מאוד מאוד חולקת על כותב המאמר [אגב, מי זה? לא מצויין שם מאיפה המידע...] שאומר שהיפראקטיביות היא המצאה. ריטלין, בנוסף, לא אמור "לעזור לילד ללמוד", אלא לעזור לו להתרכז יותר בכיתה ולדכא את הרצונות שלו לקום כל רגע מהכסא. זה ידוע שמערכת החינוך [לא אז, ולצערינו עדיין לא היום] לא יודעת להתמודד עם ילדים חריגים ובעיתיים, ומעדיפה לתת להם לנשור מהתיכון מאשר לתת להם מסגרות שיתאימו להם יותר, אבל להאשים בכך את הריטלין ש"לא עזר מספיק" וכאלה- לא נכון בכלל, כי מטרתו לא היתה לעזור ללמוד מלכתחילה. על ריטלין נאמר לא פעם שהוא ממכר, וכפי שאמרו שם, זה גם נבדק מחקרית. בגלל זה, מן הסתם, צריך אישור מרופא להתחיל ליטול ריטלין ואי אפשר סתם ככה על דעת עצמך, וכמובן, המרשם מהרופא אמור להכיל גם את כמות החומר שלוקחים, בהתאם לגיל של הילד, למשקל שלו, ועוד. אני מניחה שפשוט לרשום לקורט ריטלין לא היה רעיון חכם כל כך, במיוחד מעצם העובדה שכאב לו מהריטלין [ומסיבה לא ברורה הוא לא הלך לרופא ואמר לו "כואב לי, תרשום לי משהו אחר במקום"...]. אגב, הייתי ממליצה [מדיעה אישית, לא שום הכשרה רפואית, ותיכף תבינו גם למה..] במקום ריטלין על "רסקיו", שבגלל שהוא מחומרים טבעיים ולא כימיים לא צריך לו מרשם רופא, והוא אמור להרגיע הרבה מאוד מקרים, הרשימה המלאה אמורה להיות כתובה על האריזה שלו
בכל אופן, סליחה על החפירה, ואם למישהו יש משהו להגיד שחולק על הדברים שלי, אני אשמח לשמוע

נכון../images/Emo45.gif, אם כי

לפי דיווחים רבים, לפחות כאשר הקושי בריכוז לא נובע ממקור רגשי, אין כל יעילות בפרחי באך (רסקיו, המוכרת מהם) (יש לי תגובה גם להודעה הראשית, אם את מעוניינת).

שטויות- לא מבין את הקשר של זה לפורו

לפורום. קודם כל, אני מניח שכתבה כזאת באה מהכת הסיינטולוגית, אשר מפיצה שקרים או מעוותת עובדות, על תרופות פסיכיאטרויות ותרופות נוירולוגיות מסוימות, או מאחד שיש אינטרס (בואו נחשוב איזה). אז ככה- ריטלין היא ***לא*** תרופה ממכרת, לפחות לא במינונים המקובלים נערכו מחקרים מלמעלה מ-50 שנה על התרופה והיא נמצאה כיעילה ולא ממכרת. להפך- אחד החוקרים החשובים של ההפרעה, מצא שילדים בעל ADHD לא מטופל מועדים יותר להתמכרויות, תופעות של עבריינות, דיכאון (בין היתר בגלל הכישלונות, התסכולים, והדימוי העצמי שהם מפתחים). מצחיק לדעת שד"ר (וודאי מפוקפק) קורא לתרופה כמרגיעה, כי למעשה היא ממריצה. אחת הטענות זה שהיא דומה לקוקאים בהרכבה הכימי, שזה בכלל שקר גדול- כי דומה זה לא זהה בכל מה שקשור לכימיה. מה שלא טוב זה שאם יש מאבחן חפיפניקי אז מה שקורה שבנאדם לוקח את התרופה ללא כל צורך, מה גם שגם מי שמאובחן בצורה רצינית דורש זמן להתאים מינון. ריטלין היא תרופה שעזרה להמון אנשים, בשעות שהם צריכים- את היכולת יותר להתמקד במשהו אחד, להקשיב ולהיות פחות מוסח- כאשר יש יותר מימוש של הפוטנציאל, הצלחה בלימודים, ועוד בתחומי חיים רבים שההפרעה עלולה להשפיע.. אגב, אחד מהסימפטומים שנראים בהפרעת קשב זה שיש קושי בסיום מטלות,כלומר אפשר להתחיל יצירה ולא ממס לסיים עד הסוף, או לעבור לאחת אחרת. עוד נתון שמראה עד כמה מה שכתוב לא רציני, זה הם דחפו את הקלוניפין לכתבה על ריטלין- אלו תרופות בכלל לא קשורות, לא רק בהרכב של התרופות אלא כל אחת ניתנת למחלה/הפרעה שונה! קלוניפין היא אכן בעלת פטנציאל התמכרות, ולכן נזהרים איתה- ואם לא אז זה לא טוב ולעיתים יש צורך להיגמל, מה גם שהמטרה בתרופה מסוג זה היא זמנית בלבד, עד שתרופות לטווח ארוך ישפיעו (קלוניפין בין היתר מיועדת להתקפי פאניקה), שהן לא ממכרות. אם אני מבין למה הם מתכוונים, אז ריטלין נמצאת בשלב 2 כי יש המשתמשים בה להספנפה דרך האף, לדיכוי תיאבון (אנורקסיות, למשל) ועוד. ניתן להפסיק עם התרופה, אך מי שבאמת בעל ADD/ADHD יודע עד כמה התרופה עוזרת, וכמו שמשקפיים ממקדים אנשים- הריטלין ממקד את הריכוז. לכל תופעת לוואי או טענה יש תגובה, אך אני מקווה שהבהרתי את דעתי. אני חושב שכתבה זו לא קשורה לפורום, כי היא לא יותר מתעמולה שקרית ומעוותת. ש סופשבוע נעים, אני. קישורים: http://www.0-5.co.il/x24.htm http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=201&msgid=49922650

למעלה