קורטיזול והשמנה

talb99

New member
קורטיזול והשמנה

שלום רב, מזה שנה אני לוקחת כדור שנקרא מגייס 160 מ"ג עקב סרטן. אחת מתופעות הלוואי שלו היא ירידה קריטית ברמת הקורטיזול בדם. 69 נכון לעכשיו. במהלך השנה עליתי יותר מ 20 ק"ג!! ולצערי העלייה במשקל אינה בתהליך עצירה. ידוע לי כי הקורטיזול אחראי (בנוסף על דברים אחרים), על חילוף חומרים. האם קיימת תרופה שיכולה להקל עלי ולהאיט את קצב העלייה במשקל? הוצע לי לקחת פרדניזון כל יום למשך כל חיי - וסרבתי. בתודה , המיואשת

עליה במשקל עם מגייס

שלום טל, התופעה שאת מתארת ידועה מאד וזה הרקע שהתרופה בשימוש בטיפול בירידה במשקל במספר מחלות כמגון באיידס. אני לא יודעת מה ניתן לעשות בצורה ספציפית כנגד העליה במשקל הזו מלבד הדברים המקובלים של דיאטה קפדנית והרבה פעילות גו0פנית. לגבי נושא הקורטיזול. מגייס היא אמנם תרופה ממשפחת הפרוגסטרון, אבל במינונים גבוהים היא בעלת פעולה דומה לזו של הקורטיזול ולכן היא "מחליפה" אותו אם את רוצה. זו הסיבה שאת רואה את הירידה במינון הקורטיזול. למעשה תופעת הלוואי של תאבון מוגבר ועליה במשקל היא דווקא בגלל תכונות דמויות קורטיזול אלה. כל עוד שאת נוטלת תאת התרופה את לא צריכה שום תוספת קורטיזול. הסכנה היא הבפסקה פתאומית של המגייס כי נטילה ארוכה עלולה לדכא את הציר האחראי ליצור הולם של קורטיזול. מה שיש לעשות זה מפעם לפעם לבדוק את התגובתיות של הגוף שלך למינון קטן של ACTH אני מקווה שאת במעקב של אנדוקרינולוג), ובוודאי ובוודאי ביום שיחליטו להפסיק לך את המגייס יש לדעת מה הסטטוס של הציר הזה. אם הכל בסדר לא תזדקקי לתוספת זמנית של פרדניזון, אולם אם מתברר כי הציר מדוכא, תצטרכי לקבל פרדניזון או הידרוקוטיזון כתחליף לקורטיזול עד להתאוששות של אותו ציר.

ניסיתי פעמיים לשלוח לך מסר

שלום טל, פעמיים ניסיתי לענות לך במייל אבל בכל פעם קבלתי הודע מוזרה. אז סליחה אבל לפחות כך אני יודעת שתקבלי את תשובתי. כל מה שהתכוונתי לומר הוא שרצוי שהאנדוקרינולוג שתראי יעשה שיעורי בית לפני כן. לא כל אחד יודע מה זה מגייס ושעלול לדכא את הציר האדרנלי במינונים גבוהים. אני מציעה לך לבוא מוכנה לפגישה. תקראי גם את חמר על הנושא. את יכולה לחפש במנוע חיפוש תחת megace ו-adrenal insufficiency. בהצלחה ואל יאוש!

talb99

New member
ביקור אצל האנדוקרינולוג

דר תורגמן שלום רב, ראשית אנ מודה לך מקרב לב על נכונותך לעזור. היום נפגשתי עם אנדוקרינולוג שני שאישר את מה שכתבת לי במייל הקודם. אין מה לעשות חוץ מדיאטה ואין צורך לקחת קורטיזון. הוא ציין בברור שברגע שאפסיק את הטיפול יהיה צורך לבדוק את ייצור הקורטיזול ואולי אזי אאלץ לקחת סטרואידים. קראתי, כפי שהצעת לי,על הכדור... מאוד מדפרס. ברוב המקרים מתייחסים אליו כאל כדור"ממריץ תאבון" לחולי איידס ואנורקטיות. כמובן שהוא מיועד לטיפול בסרטן אבל בראש ובראשונה מ ש מ י ן חבל.האם עלי לערוך בדיקות נוספות או שמא עשיתי הכל? בתודה

למעלה