קורות חיים

איתמר770

New member
קורות חיים

למרות שכתבתי את דעתי לגבי מחפשי העבודה למינהם, בשיטוטי באינטרנט ניתקלתי בכתבה בנוגע לכתיבת קורות חיים. צירפתי גם את דעתי לגבי מחפשי העבודה, וגם את הכתבה למי שרוצה לנסות. שיהיה לכם בהצלחה.

Leiden

New member
בעצם יש שם שתי עצות

1: התאמת קורות החיים לחברה ולמשרה- ידוע ונכון. 2: קשרים ופרוטקציה. מתוך הכתבה: "אריה סיון, מנכ"ל חברת יעוד להכוון תעסוקתי, מקבוצת אדם, אומר שכאשר אתה מתמודד על משרה יחד עם עוד 200 מועמדים אחרים, מצב שהוא מאוד נפוץ כיום לנוכח האבטלה, בעלי כישורים דומים לשלך, המטרה היא להימנות עם חמשת המועמדים שיוזמנו לראיון הקבלה. "כדי לעבור את המחסום הזה, אני ממליץ להשתמש בטקטיקה ישראלית: קשרים ופרוטקציה", הוא אומר...שיטה זו של כניסה למקום עבודה באמצעות הפעלת קשרים, בזכות ההיכרות מתקופת השירות בצבא/ מהשכונה/ מבית הספר/ מהאוניברסיטה היא אמנם מאוד לא מקצועית, אך נחשבת ל'ישראלית'", אומר סיון. " משלמים לבן אדם הזה להכוונה תעסוקתית ואלו המלצותיו בנושא? מביש משהו.

איתמר770

New member
כך זה היה בעבר - לא ?

בקום המדינה היה שר אוצר, שאני לא זוכר את שמו כרגע, שהיה נותן פתקים למקורבים. ועם זה הם היו מגיעים לעבודה - ומתקבלים. וזו הסיבה העיקרית למהפך שהיה ב-77 כי השחיתות עברה כל גבול. אבל בעצם הוא יודע לעשות "הכוונה תעסוקתית" וזה לא אותו דבר כמו "קבלה לעבודה". פשוט, הוא אמור לעזור לך לבחור מקצוע שמתאים לך.

Leiden

New member
ובכן

איננו חלוקים על כך שהשיטה עובדת, אבל האם לא ראוי לתת עצות מקצועיות גרידא? ידוע לי היטב מה תפקידו של יועץ תעסוקתי ולכן אני תמה שהוא משיא עצות בתחום שאינו בתחום ייעוצו. נו טוב, כנראה זו הסיבה לטיב עצתו

למעלה