קורות חיים

myloli

New member
קורות חיים

שלום לכולם, יש לי 2 התייעצויות לגבי כתיבת קורות חיים: 1. קודם כל - האם אתן כותבות בקורות חיים מצב משפחתי + מספר ילדים או לא כדאי לשים את השורה? אם אני כותבת אז יהיו כאלה שיחשבו - אם יש ילדים קטנים אז לא תוכל להשקיע, תרצה חצי משרה ועוד, מצד שני אם רואים קורות חיים של אשה צעירה בלי השורה של הסטטוס - האם זה מעלה יותר שאלות ויכול להיות שמגייסים אוהבים בהירות? 2. בחצי שנה בין העבודות הקודמות פתחתי עבור אבא שלי עסק בתחום תעסוקה שלו - אני עושה את כל ניהול הספרים, מכירות, שיווק ועוד. התחום שלו מאוד רחוק מתחום שלי אז האם להוסיף את זה כדי להראות שאני יכולה לעשות עוד דברים (ראש גדול וכו') ולא רק את מה שמופיע בתפקידים קודמים או שעדיף בכלל לא להיכנס לזה ולא "לבלבל". אשמח לעצות. תודה רבה.

kmiki

New member
עונה

1. אל תכנייס את מצבך האישי כי אין לו קשר ונגיעה לעבודה. 2. למה לא להכניס את פתיחת העסק לקורות החיים, זה יכול להוסיף, מה שכן, הייתי כותבת שמדובר במשהו זמני כ"פרילנסרית"

rnavina

New member
אני לא כותבת מצב משפחתי+מס' ילדים

לא רלוונטי בעיני. לא יודעת אם נכון להכניס מקום עבודה של חצי שנה. אני חושבת שבישראל על פי רוב רוצים שתתמקדי בתחום אחד ולא שתראי שזיגזגת. זו לפחות ההרגשה שלי. בהצלחה

JJ2004

New member
בדיוק התשובה מעליי- למה זה רלוונטי?

זה רלוונטי רק לצורכי אפליה (לדעת האם את צעירה, להניח שאת רווקה או נשואה וכו').

aditrip

New member
מטרת קורות החיים היא להגיע לרעיון

צריך לזכור שמטרת קורות החיים היא להגיע לרעיון עבודה, בנוסף לפעמים המיון הראשוני נעשה פעמים רבות ע"י חברות השמה שמחפשות מייון קל. ולכן קיבלתי המלצה מאנשי מקצוע לא לרשום מצב משפחתי + ילדים גם לא צריך לרשום שנת לידה. זה לא רלוונטי ליכולתך לעשות את התפקיד ורק יכול להיות סיבה לסנן אותך לפני שמכירים אותך. לגבי העבודה שעשית עבור אביך, לדעתי זה תלוי לאיזו משרה ת מגישה מועמדות, וגם כמובן איך את כותבת את זה, אם זה נראה לא קשור אז לא, אם את יכולה לכתוב את זה ולדעת זה מוסיף אז תכתבי. בהצלחה

myloli

New member
תודה, אני אוריד גם את הגיל, לגבי העבודה עם

אבא שלי - אני אחשוב באמת האם להציג את זה - זה משהו שהתחלתי בין העבודות וממשיכה על אש קטנה גם עכשיו - היתרון שזה יכול להראות שיש יכולת להתעסק בתחומים אחרים גם ולהקים משהו מאפס, החסרון שהתחום באמת רחוק מאוד.

D X 9

New member
אני לא כותבת

והייתה תקופה שגם לא כתבתי את שם המשפחה שלי. קורות החיים צריכים להיות ברורים מאד - למי שמקבל אלפים וצריך למיין על פי רפרוף - הטיפ שלי - להחליט לפי מה ממיינים - לפי מקום עבודה או לפי תפקיד ואת זה להדגיש (למשל - מנהלת תפעול או חברת ממבו ג'מבו) - ובהמשך הפסקה לפרט בתמצות מה כלל התפקיד. כן הייתי מכניסה את העבודה שעשית לאביך כסעיף אחרון כלומר כמקום העבודה האחרון שלך כולל תאריכים וציון כי העבודה נעשית לקרוב משפחה ללא ציון הקרבה. וסתם לשם האנקדוטה - את העבודה החדשה שלי קיבלתי כשהרמאיין לא מצא את קורות החיים שלי וראיין אותי על סמך מה שסיפרתי בלבד.

adif11

New member
אני לא חושבת שיש כללים חד שמעיים בנושא

למרות שחלק מאנישי המקצוע ממליצים לא לציין מצב משפחתי ,אני אישית מאוד אהבתי שהאינפורמציה הזו נכללה בקו"ח בתקופות ראיונות. זה נראה לי "גילוי נאות " של אינפורמציה רלוונטית. בכל מקרה תישאלי על מצבך המשפחתי בראיון ואם מדובר במעביד שמאוד מפריע לו ,לא יעזור כלום . כדאי מאוד לציין בראיון איזו עזרה יש לך במקרה והילדים חולים או בחופשה .זה נראה שולי אבל מענין מאוד את המראין . קחי בחשבון שאצל הרבה מעבידים אשה נשואה + 2 זה יתרון ולא חסרון א. כי הרבה אנשים מעדיפים להעסיק עובדים שהחיים שלהם נראים להם "נורמטיביים" ב. כי סטטיסטית עובדת כזו תעבור הריון ולידה פעם אחת במהלך העשור הקרוב וזו תופעה שמרבית הארגונים חיים איתה בשלום בעוד שבחורה צעירה ונשואה טריה,למשל , כנראה תקדיש את העשור הקרוב להקמת משפחה.(שלושה הריונות ? שלוש חופשות לידה ?) בכל אופן שיהיה בהצלחה !

myloli

New member
אז עם 3 ילדים - בטוח יחטפו אותי

תודה על כל התגובות, באמת אכין תשובה לגבי העזרה ברגע שזה יגיע לראיונות ונראה לי שבינתיים אוריד את הסטטוס והגיל ואוסיף את העסק של אבא

ExNewYorker

New member
לא כותבת מצב משפחתי, תאריך לידה וכו'

הרגל מימיי בארה"ב ואני חושבת שכך צריך להיות. בכל מקרה, די קל לחשב גיל אם כותבים דברים כמו שירות צבאי וכו'. ובכל זאת, לא רושמת קורות החיים שלי בכלל באנגלית. אין לי קורות חיים בעברית. וכן, בוודאי להכניס את פתיחת העסק של אביך. זה מראה על יכולות.

smorenomel233

New member
עונה

1.עדיף לא להכניס את המצב המשפחתי עם הילדים,זה בהחלט יכול להראות מצב שמצבים בהם אי יכולת השקעה,לחצים ... 2. כדאי. זה מראה שיש לך יכולות פוטנציאליות וראש פתוח בעסקים

למעלה