מכתב
כל מה שאני כותב נכתב כביקורת בונה בנסיון לתת לך טיפים לשיפור ככה שאל תקח קשה ואל תפגע.
אני לא מתיימר להיות מומחה, אבל התמזל מזלי ומצאתי עבודה תוך שבועיים מרגע הגעתי לאנגליה ככה שאולי יש לי מושג...
1. שפות - בראש קורות החיים - לא באמצע. אם שפה נוספת רלוונטית למשרה הבנאדם שסוקר את קורות החיים שלך לא צריך לחפש אתה השפות שאתה דובר זה אמור להיות מודגש בראש העמוד.
2. הדקדוק לא מרשים, יותר מדי פשטני ושבלוני "אני עשיתי, אני כותב, אני לקחתי" - זה לא מקרין על שליטה מוחלטת באנגלית מכיוון שאתה דבק למשפטים מאוד בסיסיים.
א. במשרה הראשונה אתה עדיין עובד בחברה, אתה צריך לכתוב על הווה "אני עושה, אני לקוח, אני כותב"
ב. שאתה מתאר את משימותיך אתה צריך לפאר את עצמך. לכתוב "נתתי שירות להרבה לקוחות פרטיים ועסקיים" לא אומר דבר, אתה צריך לכתוב במשהו בסגנון "במסגרתי תפקידי סייעתי ללקוחות ב..... א, ב ו-ג'"
3.בהקשר לסעיף 2, אתה מציג משרה אבל לא נותן רקע על התפקיד וישר קופץ למשימות בסיסיות שאתה מבצע.
אתה צריך לספר במשפט אחד או שניים על החברה, על המחלקה ותפקידך - לא צריך לכתוב סיפור, עבדת בהוט? "הוט הינה חברת טלקמיוניקציה אשר מציעה מוצרי תקשורת ללקוחות פרטיים ועסקיים, במסגרת עבודתי כנציג שירות עסקי\פרטי במחלקת ** תפקידי כלל: ...... א, ב, ג.
4. אם אתה לא מחפש משרה שרלוונטית למה שלמדת, תמעיט בפרטים על התארים שלך - תסכם באופן בסיסי כי מה שרלוונטי זה הנסיון התעסוקתי ולא התארים אם התפקיד שאתה מחפש לא רלוונטי למה שלמדת. זו דעתי לפחות - אין נכון או לא נכון.
5. בראש קורות החיים לפני נסיון תעסוקתי תכתוב בכמה משפטים על עצמך (פרופיל), אני ככה וככה מחפש לעבור לאנגליה מכיוון ש.... ומעוניין בעבודה בתחום הזה והזה. אני מלא מוטיבציה ומאמין שאני יכול לתרום מהידע שצוורתי ומעוניין לממש את הפוטנציאל שבי וכמובן ללמד ולהתפתח במסגרת תפקידי.
ויש לי דבר אחד מאוד חשוב לציין, אני באמת לא רוצה שתפגע ותקח קשה אלא באמת ממקום של לשפר, אתה עובד בתור פרילנסר כמתורגמן ועורך, מהקורות חיים שלך אני אישית לא הייתי מתרשם שיש לך את הרמה הדרושה באנגלית כדי לעבוד במשרד באנגליה full time.
ורק שתבין אני לא מתיימר להיות מושלם, במקום עבודתי אני יכול לכתוב מכתב רשמי ללקוח, אבל המנהלת שלי תעבור על המכתב מכיוון שהיא חתומה עליו ותעיר לי על דקדוק ואם צריך אני אתקן את הטעויות (וזה לא רק אנגלית זה גם כאשר עבדתי בארץ). ככה שמה שכתבתי לא בא ממקום של התנשאות, אבל הקורות חיים לא מרשימים מבחינת הניסוח.
אם יש לך שאלות או כל דבר אל תהסס לשאול.
ושוב יש דברים שעובדים ויש דברים שלא עובדים, אני בטוח שיש אנשים בפורום שלא יסכימו עם העצות שלי ויציעו לך דברים יותר פרקטיים ויותר רלוונטים, בנתיים העצות שלי זה על סמך הנסיון האישי שלי.