קורות הורי בשואה

itaf10

New member
קורות הורי בשואה

כבת להורים ניצולי שואה ששמרו על שתיקה כמעט מוחלטת, בעיקר אימי, לא ידוע לי הרבה על תולדות חייה והדרך בה שרדה. כנראה שהזוועה היתה גדולה מדי לדעתה ולא יכלה לספר ונסגרה עד יום מותה. לעומתה אבי היה מספר מדי פעם קטעים מחייו בשואה, כאשר היינו מתקבצים כל הילדים והנכדים. זכור לי, פורים באחת השנים שהיה במוזה והחל לספר את קורותיו בשואה,במקרה ובאותו מעמד ניצחי ומיוחד היה נוכח שכן עיתונאי והעלה על כתב קטעים (די מבולבלים) על מיקרים שעבר. כאדם כריזמטי עבר תלאות במחנה העבודה שבו שהה. הוא הזכיר את אוקראינה שלשם העבירו אותו מהונגריה. רק לאחר מותו נודע לי שהמחנה העבודה שמו היה "בור". הורי נישאו בהונגריה-בודפסט חודשיים לפני שנלקחו למחנות, כ"א למקום אחר. באותו מעמד הזכיר את המכות שקיבל בשל אופיו החזק, אמר: לאותו ס.ס. "לא התחתנתי למות במחנה" אני אחזור אל אשתי ויהי מה...אתה? אינני יודע! מאותו רגע, אותו רוצח ס.ס. לא הניד עףעף ולא היכה אותו יותר... היה מספר איך מרח את עצמו 'בשתן' להמנע מהכינים ששרצו בכל המחנה. ואכן, הוא לא נדבק אף פעם. אימי היתה ניצולת "אושוויץ". באחד הימים כאשר אחיה וחבריו צעדו בשורת הגברים. מישהו זיהה אותה מבין שורת הנשים ניסו והצליחו להבריח אותה מעבר לגדר והחביאו אותה בינהם.(אומץ עילאי וגבורה-אין מילים) הלבישו אותה בתלבושת הגברית כאחד מהם. (כל זאת נודע לי רק לאחר מותה הטרגי בגיל 78 בתאונת דרכים בעומדה לפני מעבר חציה, הגיחה משאית "ויטה" עלתה על המדרכה בפנייתה ימינה לרחוב הפילה לאחור את אמא שמתה במקום - מוות מיותר לכל הדיעות. אשה בריאה, נאה וחכמה). אמא נשארה עם אחיה שעבד במחנה, מבלי שאנשי הס.ס. גילו והבחינו בה. כך ניצלו חייה וחיי אחיה וחבריהם שסייעו להחביאה עד לשחרורה. לדברי אחיה אמרה: "לו לא הייתי פוגשת אותך לא הייתי נשרדת בחיים". היתה בדרכה למשרפות. הוריהם ניספו גם כן, וכן שני אחיו של אבא הקטנים. הורי חזרו ב-45 להונגריה. התאחדו מחדש, וכפי שהבטיח לעצמו ולבת זוגתו לאמא שרדו את התופת והזוועה. אבי היה נחוש בדעתו לעזוב את הונגריה ולעלות לארץ ישראל - רק ירושלים. העליה ארכה כשנתיים דרך גרמניה, שהו במחנה עכורים ושם גם נולדתי. את המעט שאני יודעת מבכא עד עצם היום הזה, למה ומדוע לא שאלתי?,למה לא דרשתי לדעת יותר?,מסופקת אם הייתי מקבלת הסבר. לצערי היום אין כבר את מי לשאול...
יהי זכרם ברוך! לזכר סבי וסבתי אהרון ובטי שפיצר הי"ד - הורי אימי ז"ל לזכר סבי וסבתי שמואל בנימין ושרה כ"ץ וילדיהם שלמה ומשה שהלכו יחד עם אימם למשרפות - הי"ד ולזכר 6 המיליונים איטף ©itaf10

itaf10

New member
שיבת הורי לאחר המלחמה

רוצה לסגור מעגל את המעט שאני עוד יודעת וזוכרת. את השיבה הביתה ודרך פגישתם הראשונה. הורי חזרו מהמלחמה -מתופת הזוועה כל אחד בדרך לא דרך עד שהגיעו הביתה אל בית אחותם בבודפסט-הונגריה. אינני יודעת את קורות אחותם ואיך היא נותרה באותו בית ולא עזבה. חבל שאין את מי לשאול, גם היא כבר לא בין החיים.. אימי חזרה ראשונה אל אותו הבית, וחיכתה לבואו של בן-זוגה אבי . אבי חזר גם כן הביתה כחולה במחלת "הטיפוס" - מחלה נוראה. שרד את המלחמה את הזוועה עם השחרור לקה במחלה. מיד עם הגיעו, טיפלו בו, הביאו את מיטב הרופאים של הונגריה. (אביה החורג של כלתה של אחותה היה מעמודי הטווח בממשל הונגריה - גוי) - דיעה אישית שלי - מזלה הטוב....... הרב המקומי המליץ על תוספת שם "חיים" מאז ועד מותו הוא נשא את שני השמות חיים-דוד. אבי מיד דרש לראות את אשתו, עוד בטרם השכיבו אותו במיטת חוליו. בראותה אותה, מאן הוא להאמין שזו אשתו....... "לא יתכן שזו אותה אשה יפה שאני נישאתי לה"... "לאשתי היה שיער ארוך, שמנמונת ויפה מאין כמוה", מסכן.......בוכה כך זכר הוא את אשתו, שנשבע לה אימונים, שיעשה כל שביכולתו ע"מ לחזור בחיים ולראות את שניהם יחד. האכזבה של שניהם היתה גדולה, גם היא לא שבעה נחת עת ראתה את בעלה במצב שבו היה נתון. עם חלוף הימים התרגלו אחד לשני, דאגו אחד לשני וחזרו להיות כבעל ואשה ולהתחיל חיים משותפים ביחד. זו הפעם הראשונה שאני כותבת את קורותיהם, וסוגרת מעגל חיים של הורי בעת מלחמת העולם השניה -השואה התופת שהם עברו. ©איטף

rtho784

New member
להורים שלך קרה נס...

שניהם ניצלו ובזכות הנס הזה את נולדת. גם לאבא שלי היה מזל גדול. הוא הצליח לצאת מגרמניה ברגע האחרון בזכות אזרחות רומנית שהיתה לו. הוא הגיע לבוקרשט ושם הכיר את אמא שלי. לשניהם היה מזל,שהנאצים לא הספיקו לשלוח את יהודי בוקרשט למחנות המוות. כל טוב אילנה

itaf10

New member
הורי נישאו חודשיים לפני שלקחו אותם

את אמא לאושוויץ, ואת אבא לאוקרינה - מהונגריה. בעלי ז"ל היה גם מטמישורה-רומניה גם כן לא לקחו אותם אביו היה במחנות עבודה. היה לי מאוד קשה להעלות על כתב את שכתבתי

rtho784

New member
טוב שכתבת.....

קראתי לא מזמן כמה ספרים של ניצולי שואה שרק עכשיו כתבו ספרים על מה שעבר עליהם בשואה. מאוד חשוב לכתוב ולדבר על השואה כדי שהדור הצעיר יעריך שיש לו מדינה.בישראל אנחנו יכולים להלחם על חירותנו ולא יובילו אותנו כצאן לטבח.

ediana

New member
גם הורי נישאו חודש לפני שאבא גורש לטרנסניטריה

http://albums.timg.co.il/forumsImages/1_116235302.jpg?time=0 אלה הורי ביום החתונה ביחד אתו גורשו גם אחות אמי ובעלה ,ואמי גדלה את בנם הקטן שהיה בן 3 . מסיפורים אני יודעת שהילד כל הזמן פחד ושאל "נכון שדודה לא לוקחים כי אני לא רוצה להשאר לבד. אבא חזר אחרי 3 שנים ב1945 ובסוף אותה שנה נולדתי אני. אבי סיפר הכל בכל הזדמנות, זה השפיע מאוד על ילדי - הבן אחרי שחזר מפולין כתב ספר "יהודי רומניה בשואה" וזכה לפרס של עירית ר"ג על כך.

ניקו 45

New member
קראתי אותך אדית ../images/Emo16.gif

וגם למדתי אודות משפחתך ובעיקר אודות אביך מפנה אותך לכתבתי : האנשים שחזרו משם אני באופן אישי מכיר אשה מקסימה שגם היא היתה שם

ediana

New member
וכעת מה התשובה לחידה שלך מאמש???

מדוע כל היהודים הגיעו לבוטושני?

גאיה ק

New member
גם אימי ומשפחתה על כל שלוחותיה

גורשה לטרנסניסטריה.. וכל הכבוד לבן

ברק 188

New member
איטף אנו עוטפים אותך שטוב ...וגם קשה

חתיכת סיפור חיים מזל שהצליחו להתאחד ולהתגבר ולהמשיך לחיות יחדיו אחרת לא היה לנו אותך
תבורכי איטף בבריאות ולחיים ארוכים ואיכותיים . אילנה אכן מזל גדול היה להוריך מסתבר שיש גם דבר שכזה מכיר זאת באופן אישי .

כל פעם

מרגש מחדש לקרוא ואו לשמוע על סיפורים אלה שאנחנו מגלים מחדש. מרגש ומעורר מחשבות רבות רק טוב!!!

itaf10

New member
אחי ואחיותי, ריגשתם אותי עד ../images/Emo7.gif

אחי ברקי, תודה שיש לי אח כמוך לטוב ולרע.... ואתם יקירותי תודה על המילים והתגובות. גלילה, אשמח באם תעלי את קורותי הורי בטאג' ליין. עצם העובדה שהצלחתי סו"ס לאחר מאמצים וכח עליון להוציא לאור ולהעלותם על כתב. אודה באם כל העולם ידע עד כמה סבלו אותם מסכנים והורי חלק מתוכם.(הרס האנושות) שידע העולם את העוול הזועק לשמיים, את גבורתם בשואה. בתודה

גאיה ק

New member
אין סוף לסיפורים

ואין סוף לרוע שהיה שם. טוב שהעלת על הכתב ושיתפת,איטף. דיברת גם על מזל. אכן,כול מי שיצא מהתופת המטורפת שם היה לו מזל ונס גדול.

ש ר ה לה

New member
כשיכולתי עדיין לשאול, לא הייתי מודעת להמשכיות

ההורים מעולם לא דיברו. שניהם היו כבר כאן בארץ, אבל איבדו שם את משפחותיהם... אבח נפטר כשהיה בן 62, אני הייתי בת 12 ועדיין לא התחלתי לשאול שאלות... אימי לא דיברה ולא סיפרה מאומה. היום כבר אין לי את מי לשאול.... איטף, ניקו, ואידית ואילנה סיפוריכם ריגשו אותי מאוד כל שאני יכולה לעשות הוא לתת
גדול

גאיה ק

New member
כל הכבוד על האוסף והאיסוף.

רעיון טוב. אפשר לעשות ממש עבודת מחקר. לחפש ולקבץ את כל האנדרטאות.

למעלה